25.4.10

Coca de la tieta



El dia de Sant Jordi, per portar la festa a la taula, vaig fer aquesta coca del llibre Les cuineres de Sils. No deixeu de visitar la seva nova web, hi trobareu receptes molt interessants de la cuina tradicional catalana.

INGREDIENTS
200 grs de farina
50 grs de farina d’ametlla (jo n’hi he posat 100 grs)
225 grs de sucre
3 ous
½ got de llet
½ gotet d’oli
1 llimona
½ paquet de llevat
Ametlles filetejades o pinyons
Sucre de llustre
Un pols de sal

ELABORACIÓ
Batem els ous amb el sucre i un pols de sal fins que la barreja sigui una mica escumosa. Hi barregem l’oli, la llet, la pell de la llimona ratllada i la farina d’ametlles. Finalment, hi aboquem la farina de blat passada per un sedàs juntament amb el llevat. Ho barregem bé i ho posem en un motllo folrat amb paper de barba. Hi posem les ametlles filetejades o pinyons per sobre i un xic de sucre de llustre. Ho posem al forn regulat prèviament escalfat durant uns 30 minuts, depenent del forn.
S’ha de procurar no obrir el forn fins que no hagi finalitzat la cocció.
Aquesta coca, com tantes altres, admet moltes variacions: afegir-hi anís, fruites seques, greixons, etc.

19 comentaris:

  1. M'apunto l'adreça de les cuineres i la recepta!, justament estava pensant com aprofitar farina d'ametlla que tinc guardada, així que em va molt bé que l'expliquis, gràcies!té un aspecte inmillorable!

    ResponElimina
  2. Un coc deliciós, les cuineres de Sils, tenen unes receptes estupendes.
    Petonets

    ResponElimina
  3. Quina bona pinta que te la coca de la tieta!!. he donat una ullada a la web de les "cuineres de sils" gràcies per donar tanta informació. Això dels blocs no té fi és un pou de sorpreses. Mercè V

    ResponElimina
  4. Quina bona pinta que te, es veu molt tovet.
    petons

    ResponElimina
  5. Jo també tinc farina d'ametlla sense aprofitar!! Perfecte.

    ResponElimina
  6. Buena, buena ... que Ricas las coca eh? Me encanta!.
    BSS

    ResponElimina
  7. Aquestes coques per berenar son delicioses! Amb una rajola de xocolata i sucades a la llet, mmm....

    ResponElimina
  8. Nina, quina mengera aquestes ametletes i aquest sucre de llustre per damunt.
    Una delícia!

    Una besada!

    ResponElimina
  9. Hola vinc a contestar aquí per si de cas no passes pel meu bloc.
    Primer, faig un rotllo amb el pa de pessic sense farcit i el paper d'enfornar, (ha de quedar com la massa de pasta de full comprada, que es desenrotlla i surt la massa). Després d'enrotllar amb paper, el cobreixo amb un drap humit. Això es fa perquè el pa de pessic "s'estovi", comenci a agafar forma i no s'esquerdi a l'hora de enrotllar. Després, omplir i enrotllar serà molt més fàcil.
    I per tallar, primer ha de ser un ganivet llarg de pa, amb serra, posar la punta del ganivet sobre el pa de pessic i empènyer cap endavant pressionant lleugerament, fins que el mànec del ganivet arribi al pa de pessic, amb aquest moviment hauríem d'haver tallat el braç totalment, si no és així, tornar a posar el ganivet net allà on ens haguéssim quedat i tornar a repetir. Sempre s'haurà de netejar el ganivet perquè sinó, les restes taquen el pa de pessic.
    Espero haver-me explicat millor, però veig que m'he liat molt :-((
    Ja em diràs.

    ResponElimina
  10. la textura de la coca es veu exquisita, flonja, ummmm
    El dia de sant jordi vaig tenir el llibre de les cuineres de sils a les mans i al final no m'hi vaig decidir a comprar-lo, si totes les receptes són com aquesta hauré de tornar a la llibreria.
    pt!

    ResponElimina
  11. Quina bona pinta que fa aquesta coca!
    de fet les receptes de les avies i tietes són les millors.

    ResponElimina
  12. T'ha quedat xulíssima! Em ve gana només de veure les fotos. La provaré de seguida! Gràcies per la recepta!

    ResponElimina
  13. Es una coca clàssica que dona mols bons resultats
    Petons

    ResponElimina
  14. Una coca riquísima y te ha quedado preciosa, viendo el corte lo dice todo jeje. El dibujito de Sant Jordi precioso. GRacias y besitos....

    ResponElimina
  15. Apuntada queda la recepta!!! M'encanta fer biscuits i coques per esmorzar...i aquest té una pinta....mmmmm!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  16. Les tietes són la pera. Jo he fet servir una recepta d'una tieta per al meu post d'avui. Un pou de ciencia les tietes!!

    ResponElimina
  17. Anònim27.4.10

    Ui, les que teniu farina d'ametlla guardada i no en sabeu què fer! també podeu provar la Torta caprese de l'Alfons de Les receptes de St. Hilari (ui, sembla que ja m'he fet patrocinadora d'aquesta recepta però és que està boníssima!)

    Si, les tietes són un niu de sabiesa culinària! i els blogs són un no acabar mai, cada dia hi trobes alguna sosrpresa o altra.

    María Jesús, el dibujo de Sant Jordi me lo mandó una compañera de trabajo el año pasado y me gustó mucho, y este año me toca a mi compartirlo con los demàs.

    Moltes gràcies Carmen! És que s'acosta el meu aniversari i com que aquesta vegada trio jo (jejejeje!) tinc el caprici d'un braç de gitano i el tema dels dibuixets m'ha agradat molt i el pa de pessic t'ha quedat fantàstic.

    Xavier, Totes les postres fetes amb farina d'ametlla són un èxit!

    I si Gemma, si hi afegim un tros de xocolata ja no et dic res, sublim!

    Jo tinc el llibre de les cuineres de Sils i està molt bé, plena de receptes tradicionals però que també et sorprenen. És un col·lectiu fantàstic i cada any fan un sopar de luxe, on engalanen tot el pavelló de Sils com si fos festa major i cada cuinera prepara una cassola. Res, de luxe!

    Moltes gràcies a tots. Estic batent record de comentaris!!!! Milions de petons a tots.

    ResponElimina
  18. De primer he llegit coca de la dieta i m'ha vingut una curiositat bàrbara per descobrir com menjar coca i fer dieta... però veig que no hi ha manera!!!

    ResponElimina
  19. Anònim28.4.10

    Ui, ho tens una mica malament de menjar coca i fer dieta. Si, realment ho tens mooooooolt malament. Millor que et quedis amb que és de la tieta i avall que fa baixada!
    Una abraçada!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!