13.1.10

Sopa de ceba gratinada


INGREDIENTS (per a 6 persones):
6 cebes mitjanes
25 gr de margarina
oli
pebre blanc
2 l de brou
6 llesquetes de pa (opció A) o 6 rovells d'ou (opció B)
100 gr formatge Gruyere

PREPARACIÓ:
Es tallen les cebes a làmines molt fines, s'enrosseixen amb la margarina i una mica d'oli i tot seguit es continua la cocció a foc molt lent fins que s'hagin enfosquit, vigilant que no es cremin.
A continuació s'hi afegeix el brou, una mica de pebre blanc i es deixa coure tot junt uns 3/4 d'hora.
A l'hora d'emplatar la sopa tenim dues opcions.
Opció A. Posar un rovell d'ou al fons de cada plat, omplir-los amb la sopa, escampar-hi el formatge ratllat per sobre i gratinar-ho fins que s'hagi enrossit.
Opció B. Posar unes llesquetes de pa al fons de cada plat, omplir-los amb la sopa, escampar-hi el formatge ratllat per sobre i gratinar-ho fins que s'hagi enrossit.
I ja estarà llest per servir a taula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!