I per acabar la tanda de receptes del llarg cap de setmana de cap d'any, magdalenes!
INGREDIENTS MASSA BASE:
2 ous
240 gr. de sucre
un pessic de sal
250 cc de llet
360 gr. de farina
1 sobre de llevat
ratlladura de llimona
vainilla
250 cc d'oli
PREPARACIÓ:
PREPARACIÓ:
Batre els ous amb el sucre i la sal.
Agregar la llet, l'oli, la ratlladura i la vainilla i batre.
Incorporar la farina i el llevat tamisats i barrejar.
Deixar reposar la massa durant 10 minuts.
Ara ja podríem posar la massa en motlles de paper arrissat i enfornar a 100º durant uns 15 minuts, però jo vaig seguir de la següent manera;
Un cop feta la recepta base partim la massa en tres parts.
Tipus 1.
A la primera part de la massa hi afegim 1/2 tassa de cafè d'anís i 50 gr. de farina. Ho mesclem tot bé.
Tipus 2. A la segona part de la massa hi afegim 1/2 tassa de cafè de ratafia i 50 gr. de farina. Ho mesclem tot bé.
Tipus 3. I a la tercera part de la massa hi afegim 50 gr. de xocolata negra 70% de cacau fosa amb el microones o al bany maria, com ho preferiu. Ho mesclem tot bé.
Tot seguit emplenem els motlles de paper arrissat prèviament untats amb una punta de mantega i ho posem al forn a 100º durant uns 15 minuts (la temperatura depèn de cada forn, ja que cada forn és un món. La recepta de la massa base posa 200º, però amb el meu forn si les poso a coure a 200º surten ben socarrimades. Serà que ja és una mica vellet el pobre!).
A la primera part de la massa hi afegim 1/2 tassa de cafè d'anís i 50 gr. de farina. Ho mesclem tot bé.
Tipus 2. A la segona part de la massa hi afegim 1/2 tassa de cafè de ratafia i 50 gr. de farina. Ho mesclem tot bé.
Tipus 3. I a la tercera part de la massa hi afegim 50 gr. de xocolata negra 70% de cacau fosa amb el microones o al bany maria, com ho preferiu. Ho mesclem tot bé.
Tot seguit emplenem els motlles de paper arrissat prèviament untats amb una punta de mantega i ho posem al forn a 100º durant uns 15 minuts (la temperatura depèn de cada forn, ja que cada forn és un món. La recepta de la massa base posa 200º, però amb el meu forn si les poso a coure a 200º surten ben socarrimades. Serà que ja és una mica vellet el pobre!).
Per decorar a les d'anís hi posem uns quants pinyons, a les de ratafia ametlles laminades i a les de xocolata una punta de sucre, encara que la decoració pot admetre variacions de tot tipus, com tot en aquesta vida. Bon profit!
Ups! em queda pendent el torró de xocolata.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!