28.2.10

Crestes de tonyina


INGREDIENTS
1 ceba grossa
4 tomàquets madurs o conserva de tomàquet
3 llaunes petites de tonyina en conserva
1 paquet de crestes La Cocinera (16 unitats)

PREPARACIÓ
Es posa la ceba tallada fina en una paella amb oli i es cou molt lentament fins que sigui ben transparent, confitada. Tot seguit s’hi afegeixen els quatre tomàquets prèviament escaldats i pelats i es cou tot plegat fins que s’hagi reduït el suc del tomàquet. En aquest punt es retira del foc, es passa pel passapurés i s’hi afegeixen les tres llaunes de tonyina en conserva. Es mescla bé i es deixa refredar. Tot seguit procedirem a farcir les crestes; posarem la quantitat de farcit necessari a sobre de cada cresta, mullarem les vores amb una mica d’aigua, a fi que en doblegar-la quedi ben enganxada, les doblegarem per la meitat i aixafarem les vores amb una forquilla. Les col·locarem en una safata per anar al forn forrat amb paper vegetal, a fi que en coure-les no se’ns cremin, i les courem fins que siguin rosses. Com que el meu forn és molt vellet, quan veig que de sota ja estan cuites i una mica rosses encenc el gratinador i les enrosseixo de la part de sobre.

He estat buscant per la xarxa algunes receptes per fer la pasta de les crestes però al final se’ns va fer tard, feia una temperatura extraordinària per gaudir de l’aire lliure, i vaig utilitzar el paquet de crestes de La Cocinera (el resultat és molt satisfactori). Però avui, mentre estic escrivint la recepta per penjar-la al blog, he trobat aquesta recepta de la pasta al llibre Cuinar és senzill. Us la penjo i a veure si la pròxima vegada puc provar de fer-la.

INGREDIENTS
250 grs de farina
1 cullerada de llevat en pols
1 ou
100 grs de margarina
3 cullerades d’aigua

PREPARACIÓ
Poseu sobre el marbre la farina juntament amb el llevat, en forma de corona, i al mig els altres ingredients i un pessic de sal; treballeu-ho amb les mans, fins que quedi una pasta fina. Feu-ne una bola i deixeu-ho reposar 10 minuts. Després, aplaneu-la amb el corró. Talleu-ne unes rodones amb un tallapastes i poseu en cada una el seu corresponent farcit.
Es mullen les vores de la cresta a fi que en doblegar-la quedi ben enganxada; s’aixafen les vores amb una forquilla.

8 comentaris:

  1. Cada dia m'agraden més aquest tipus de recepta que no t'has de complicar i que son boníssimes. Enhorabona.

    ResponElimina
  2. les crestes són tot un clàssic, estan tan bones...
    pt!

    ResponElimina
  3. me encantan las empanadillas de atún, están riquisimas. Te cojo una ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ResponElimina
  4. Qué bones les crestes!! a casa ens agraden molt, jo hi afegeixo ou dur a trocets i olives.
    Petonets

    ResponElimina
  5. Estic a punt de sopar, i aquestes crestes encara m'han obert més la gana. Realment delicioses!

    ResponElimina
  6. Hola,

    Jo també faig servir aquests paquets de La Cocinera perque el dia a dia em menja massa temps... i les crestes són molt bones com a plat de carmanyola. Aquestes de tonyina són clàssiques per les cases del nostre pais i si són clàssiques és per alguna cosa! No? :-)

    ResponElimina
  7. Un clàssic que agrada a tothom! Jo també les prefereixo al forn, molt millor que fregides... I la massa de la cocinera surt prou bona, i així et queda temps per gaudir del bon temps, je jej je...

    ResponElimina
  8. Anònim1.3.10

    Si, realment estaven boníssimes, una mica més i no tinc ni temps de fer la foto!
    La pròxima vegada que en faci ho provaré això de posar-hi ou dur i olives; molt bona idea!
    Gràcies i una abraçada a tots.

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!