22.2.10

Panets i barretes de viena


Aquest passat cap de setmana hem fet de flequers, i de mans no en faltaven pas. De receptes per triar en teníem un munt però al final ens hem decidit pels panets de la Mercé de la Cuina per llaminers, que a l’hora ella va treure del blog de l’Eva de Ma Petite Boulangerie.

Però abans us voldria ensenyar aquest llibre, El campo en casa. Deu fer cap a uns quinze anys que el tinc i s’hi poden trobar receptes tan de confitures, gelatines, chutneys i conserves com de pans, galetes, muffins, pastissos, licors de fruites, conservació de flors de finals d’estiu,… Amb receptes d’aquest llibre vaig fer els meus primers pans, ja fa un munt d’anys, i des de llavors que no n’havia fet més. Algun dia d’aquest us en faré alguna, però avui han guanyat els menuts de la casa. Ja els hi tocava triar!


INGREDIENTS
500 grs de farina de força
5 grs de sal
40 grs de mantega
2 cullerades grans de sucre
225 ml de llet
125 ml d’aigua mineral
25 grs de llevadura fresca de flequer
llavors de sèsam, pipes, rosella …

PREPARACIÓ
En un bol es barregen tots els ingredients juntament amb el llevat dissol amb l’aigua tèbia.
S’amassa fins a obtenir una pasta elàstica i homogènia. Si veiem que se’n enganxa a les mans podem afegir-hi una mica de farina. Es deixa en un lloc càlid i aïllat de corrents d’aire i es deixa llevar fins que dobli el seu volum. Tot seguit es parteix la massa en porcions d’uns 70 grs i es treballa, damunt una superfície enfarinada, fins a obtenir unes bones ben arrodonides. Si es desitja també es poden formar barretes. Es pinten els panets i/o les barretes amb llet i s’hi escampen pel damunt les llavors escollides (sèsam, rosella, pipes, …). Es deixa llevar novament fins que dobli el seu volum i es posen dins el forn preescalfat a 180º durant uns 20 minuts.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!