24.2.10

Pastís de formatge fresc



Hola novament a tots. Avui us presento una d’aquelles receptes super senzilles, encara que amb una cocció una mica llarga, i que quan vaig per les fires me’ls miro, perquè m’agraden molt, i sempre passo de llarg!

INGREDIENTS
100 grs de mantega
125 grs de sucre
1 baina de vainilla
ratlladura de mitja llimona
3 ous
50 grs de farina
500 grs de formatge fresc tipus Quark

PREPARACIÓ
Es barreja la mantega, tova en textura de pomada, amb el sucre i la polpa de la baina de vainilla. Quan estigui tot ben unit s’hi afegeixen els tres ous a temperatura ambient i les ratlladures de mitja llimona i es mescla bé. Tot seguit s’hi afegeix la farina, passada pel sedàs, i el formatge fresc. Es barreja bé fins aconseguir una pasta fina i homogènia i s’aboca en un motlle d’uns 20-26 centímetres de diàmetre amb paper vegetal al fons. Es cou al forn suau, 100º, durant unes dues hores. Es resultat és un pastís de textura molt tendre i suau de gust. Jo el vaig voler provar amb una gelea de gerds i pètals de rosa que ens van regalar pel vols de Nadal i la veritat, feien molt bona parella.

Font de la recepta: Cuinar per ser feliç de Carme Ruscalleda.

12 comentaris:

  1. Ohh! Quina pinta que fa aquest pastís a casa ens agraden molt els pastíssos de formatges. Aquests en serà un altre per provar!
    ptns

    ResponElimina
  2. M'encanten els pastissos de formatge, totes les receptes les tastem i aquesta també la farem. Gràcies. Ptons

    ResponElimina
  3. Me encanta el quark para la reposteria, queda todo muy suave, tal cual como se aprecia en la foto.
    Una delicia sin dudas.
    Besos!

    ResponElimina
  4. desde luego tiene un corte fantástico, se ve estupenda :)

    Salu2. Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ResponElimina
  5. M'encanten els pastissos de formatge, de totes menes i varietats. Les paradetes de les fires que venen pastissos de formatge són les meves preferides, je je je...

    ResponElimina
  6. Lo tienes claro, porque veo muchas cosillas muy interesantes por aquí, y como algo no entienda, te daré la lata hasta que me lo traduzcas

    Un saludo

    ResponElimina
  7. Yo també el vull tastar amb aquesta gelea, una combinació fantàstica.....
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. nosé que tenen els pastissos de formatge que venen bé a tot hora, com el teu que és realment meravellós.

    ResponElimina
  9. Anònim26.2.10

    Gràcies a tots.

    Kako, no havia fet mai un pastís de formatge amb Quark, sempre utilitzava Philadelphia, i realment el resultat és un pastís molt més suau.

    Gemma, si, si, les paradetes de formatges són un encant, me'ls emportaria tots a casa, m'agrada molt provar tot tipus de formatges. Uns m'agraden més i d'altres menys però no n'hi ha cap tipus que em facin fàstics.

    comoju - Cova, lo del tema de la traducción ningún problema... aquí estamos para traducir, aclarar... lo que haga falta.

    StHilari, ja feia dies que la tenia per casa i li donava voltes què fer amb aquesta gelea. Ara em volta pel cap fer algun pastís utilitzant aquesta gelea i solidificant-la amb gelatina, com a capa final d'algun pastís.

    La cuina vermella, Paula, Carmen, la cuina de l'estany... Pastissos de formatge el que tenen de bo és poder-los menjar fresquets de la nevera, i a l'estiu són una delícia!

    ResponElimina
  10. A casa ens encanten els pastissos de formatge, i aquest teu fa una pinta deliciosa.

    ResponElimina
  11. Ara mateix faria una cullerada a aquest pastís tan cremoset!

    ResponElimina
  12. Els pastissos de formatge sempre venen de gust. T'ha quedat molt fi!!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!