I aquí la meva primera quiche! Amb algun entrebanc que altre però m’ha sortit boníssima. L’entrebanc? Doncs va venir pel de sempre, per llegir a mitges, entre línies,… Res, que quan vaig començar a estirar la pasta trencada la pobra ja no donava per més. El problema? doncs que el meu motlle fa més de 22 cms!!! I mira que la recepta ho diu, eh! Doncs ja em veus tornant a fer una altra vegada la massa i amb l’incògnita si la primera meitat acceptaria la segona o si tot acabaria a les escombraries i aquí ja ho deixava per un altre dia. Doncs no! La primera, amb caràcter solidari i d’agermanament, va dir que si i aquí la teniu!
INGREDIENTS
4 o 5 calçots no massa grossos
1 pebrot vermell tampoc massa gros
375 cc de llet
2 ous
Sal
Pebre
Nou moscada
PREPARACIÓ
Amb els ingredients corresponents preparem una pasta trencada (vegeu la recepta de pasta trencada a l’etiqueta Tècniques). Un cop tingueu la pasta en el motlle per a tartes i l’hagueu punxat amb la forquilla enforneu-la uns 8 minuts. Recordeu que si s’infla li heu de donar petits copets amb una cullera per treure-li l’aire.
A part, talleu els calçots a rodanxes fines i el pebrot vermell a daus i ho ofegueu, sense que es dauri, amb un xic d’oli i margarina.
Un cop cuita la pasta trencada la farciu amb els calçots i el pebrot vermell ofegats i ja refredats i la crema feta de las següents manera: bateu lleugerament els ous amb la sal, el pebre i la nou moscada i tot plegat amb la llet ja calenta amb un batedor. Enforneu-ho novament durant uns 25 minuts, fins que la crema hagi quallat.
INGREDIENTS
4 o 5 calçots no massa grossos
1 pebrot vermell tampoc massa gros
375 cc de llet
2 ous
Sal
Pebre
Nou moscada
PREPARACIÓ
Amb els ingredients corresponents preparem una pasta trencada (vegeu la recepta de pasta trencada a l’etiqueta Tècniques). Un cop tingueu la pasta en el motlle per a tartes i l’hagueu punxat amb la forquilla enforneu-la uns 8 minuts. Recordeu que si s’infla li heu de donar petits copets amb una cullera per treure-li l’aire.
A part, talleu els calçots a rodanxes fines i el pebrot vermell a daus i ho ofegueu, sense que es dauri, amb un xic d’oli i margarina.
Un cop cuita la pasta trencada la farciu amb els calçots i el pebrot vermell ofegats i ja refredats i la crema feta de las següents manera: bateu lleugerament els ous amb la sal, el pebre i la nou moscada i tot plegat amb la llet ja calenta amb un batedor. Enforneu-ho novament durant uns 25 minuts, fins que la crema hagi quallat.
M'encanten les quiches!!
ResponEliminaAmb calçots no l'he provat mai, ha de ser boníssssimmma! Amb porros ens encanta, de maenra que amb calçots encara més. I ara que estem en plena temporada, s'ha d'aprofitar ;)
Doncs per a ser la primera quiche t'ha quedat fantàstica!!!
ResponEliminaM'agrada molt el teu blog!!
Petonets
Moltes gràcies!!! Res, una que tiene mucho arte! menys quan tot acaba siguent totalment incomestible!
ResponEliminaUna abraçada i bon cap de setmana!!!!
Gemma
Si Gemma, ha sortit molt bona! Vaig comprar un manat de calçots i el pobre està donant per molt, i la quiche també perquè me l'estic menjant tota sola trosset a trosset! Sembla que als meus fills no els hi acaba de fer el pes. A veure si avui per sopar s'animen!
ResponEliminaUna abraçada.
Jo la faig de porros, però de calçots no la he tastat. Te molt bona pinta i aquestes anècdotes de fabricació són les que donen valor afegit als plats ¿No?
ResponEliminaUna forma molt original d'encetar la temporada de calçots .... i aqui no cal pitet!!
ResponEliminaHola Gemma !
ResponEliminammmm quina bona pinta! Una quiche totalment vegetariana, me l'apunto !
A mi també em passa el mateix amb les quiche,me les he d'acabar menjant sola perquè al meu marit no li agraden gaire.
Petons
M' anoto la recepta, que jo tampoc n' he fet mai cap de quiché, i amb calçots, que ens encanten.
ResponEliminaptns.
Si Alfons, aquí no cal pitet, encara que m'has donat la idea de que també es podria acompanyar amb una mica de xató!
ResponEliminaGemma, doncs si, aquesta quiche ha sigut eterna, tot just me la vaig acabar ahir!
Moltes gràcies a tots pels comentaris, us tindré en compte en les meves pregàries! ;-P
Petons!
Ai senyor, aquesta gent a qui no li agraden les quiche no saben què s'estan perdent!
ResponEliminaJo ja me la imagino amb calçots, ha d'estar per caure de cul :-O
Ui, jo sóc molt tossuda i ja veuràs com els hi acabaran agradan amb bogeria!
ResponEliminaGràcies.
Gemma