8.2.10

Flam

És rara la vegada que a casa comprem flams al supermercat. El flam és tant senzill i tant bo que sempre trobo un moment per fer-ne. És del llibre Cuinar és senzill, de la Montserrat Seguí, encara que la recepta del flam és bastant bàsica per tot arreu.


INGREDIENTS:
100 grs. de sucre
½ litre de llet
4 ous
1 barreta de vainilla
1 branca de canyella

PREPARACIÓ:
En un recipient fondo bateu els ous amb 100 grs. de sucre. Quan ho tingueu ben barrejat, afegiu-hi la llet bullent i perfumada amb la vainilla i la branca de canyella; deixeu-ho reposar una mica, escumeu-ho i passeu-ho per un colador fi, tirant-ho dins un motlle corona prèviament caramel·litzat o motlles individuals.
Coueu-ho al bany maria dins el forn i procurant que l’aigua no bulli, uns 40 o 45 minuts, fins que el trobeu consistent però tou. Deixeu que es refredi bé abans de desemmotllar-lo.
Bon profit!

4 comentaris:

  1. Els flams casolans són mil vegades més bons que els industrials... i són tan fàcils de fer que un cop has tastat el de casa, ja no vols els comprats, je je je...

    ResponElimina
  2. Anònim9.2.10

    Si, i és que són tant ràpids de fer i tant ràpids de menjar, que a la nevera volen!

    ResponElimina
  3. D'acord amb la Gemma( un cop més), no hi ha res com els fets a casa, un cop els proves mires els del super de reüll i el front arugat... i si la recepta es d la Montserrat Segui és ja tot un clàsic garantit
    Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Ostres, jo no n'he fet mai, a casa la meva mare en feia dels de polvos i jo no n'he provat a fer d'altres, m'has donat una idea pels postres de demà!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!