22.2.10

Pa de motlle


I com que ens van sortir tant bé i tant bons els panets i les barretes, ens vam animar a fer el pa de motlle també de la Cuina per llaminers de la Mercè i de l’Eva de Ma Petite Boulangerie.

INGREDIENTS
500 g de farina de força
300 g d'aigua mineral
50 g de llet sencera
10 g de mantega
10 g de sal
25 g de llevat fresc

PREPARACIÓ
Damunt el marbre o dins la pastera hi col·loquem la farina juntament amb el llevat, prèviament dissolt amb una mica d’aigua tèbia, i la resta dels ingredients. S'amassa tot plegat fins aconseguir una massa homogènia i elàstica, sense que se’ns enganxi a les mans, i li donem forma de cilindre per col·locar dins un motlle de cake prèviament untat. Es deixa llevar fins que dobli el seu volum i s’enforna a 210º durant 40 minuts.
El pa ens va sortir molt bó però alguna cosa no ens va funcionar igual que la Mercè! La massa se’ns enganxava molt a les mans i hi vam haver d’afegir una mica força més de farina, i a l’hora d’enfornar, segurament perquè cada forn és un món i el nostre encara més, en total l’hi vam tenir una hora. En resum, que la cuina és qüestió d’experimentar i que a mesura d’anar provant cadascú va adaptant les receptes als seus gustos i exigències.
I amb el pa de motlle en vam fer un esmorzar de diumenge deliciós!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!