8.2.10

Crema de carbassa amb xips de carbassa


INGREDIENTS:
1 ceba mitjana
2 calçots no massa grossos
500 grs. de carbassa per la crema
Un tros de carbassa, la quantitat que vulgueu, per fer els xips.
100 cc de llet
750 cc d’aigua

PREPARACIÓ:
Talleu la ceba a rodanxes fines i poseu-la a coure en un cassó fins que s’estovi. Tot seguit feu el mateix amb els calçots i els afegiu a la ceba i ho deixeu coure a foc ben lent fins que comenci a agafar una mica de color. Poseu-hi una mica de sal i pebre blanc. En aquest punt hi afegiu la carbassa tallada a làmines primes i ho deixeu coure tot plegat uns deu minuts, fins que la carbassa comenci a quedar tova. A continuació hi afegiu l’aigua, ja calenta, i ho deixeu coure uns 20 minuts més. Restifiqueu de sal. Ara ja podeu triturar les verdures i afegir-hi la llet, o si ho preferiu nata.
Tot seguit feu els xips amb el tros de carbassa que heu reservat i ja podeu emplatar la crema amb els xips per sobre. Per fer els xips de carbassa aneu a consultar l’entrada Xips de verdures (etiqueta Tècniques).
Avís! Si el cuiner/a se li passa pel cap en algun moment, mentre està coent els xips, tastar-los, no ser si n’arribarà cap a taula perquè estan realment boníssims!
Bon profit!

4 comentaris:

  1. Una forma original i deliciosa de decorar la crema... Bon consell aquest de no tastar les xips, je je je... no m'estranya gens que perillin arribar a taula, tenen una pinta deliciosa!

    ResponElimina
  2. Anònim8.2.10

    Bé, doncs ja us imagineu perquè ho he dit, no? je je je!

    ResponElimina
  3. Encara tinc una carbassa de l' hort... Es tan grossa que no sé què fer-ne. Potser ha arribat el moment d' encetar-la i fer aquesta crema tan fabulosa.

    ResponElimina
  4. Anònim8.2.10

    I aquesta última que vaig fer no era tant dolça però si enganxes una varietat dolça la crema és com caramel. El tema calçots és optatiu. Jo n'hi vaig posar perquè en tenia a la nevera i la meva cuina sempre acaba siguent un laboratori d'experiments, amb èxits i fracassos, es clar!
    Salut!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!