17.5.10

Massa d’oli



Em va agradar tant el resultat del mètode Richard Bertined que em vaig animar a fer la massa número 2 del llibre ‘PANES. 5 tipos de massa para elaborar 50 tipos de pan’, la massa d’oli, per a fer-ne bases de pizza. Amb aquesta primera entrada us deixo la recepta de la massa d’oli, la base per a moltes altres receptes, i a la següent entrada us passo la recepta de les bases de pizza. Us animo a provar-la, tota una tècnica que deixa en ridícul qualsevol altre mètode d'operació bikini!

Amb l’oli d’oliva la massa blanca aconsegueix altres nivells, ja que la incorporació de l’oli d’oliva, que aporta suavitat a la massa fent-la més elàstica, proporciona un pa de textura i sabor magnífics, que també pot congelar-se. També s’hi posa, juntament amb la farina, sèmola, per donar-li més caràcter a la massa. La massa resulta lleugerament més humida que la massa blanca, però un cop es domini la tècnica de treball podreu unir-la perfectament, igual que la massa blanca. Per tant, per fer la massa d’oli heu de seguir el mateix procés que la massa blanca però afegint 20 grs de sèmola a la farina i en el moment que hi afegiu l’aigua llavors també hi heu d’incorporar els 50 grs l’oli d’oliva verge extra. Aquesta vegada per fer la primera barreja dels ingredients vaig fer servir la batedora amb les varetes d’amassar, però us ben asseguro que res em va salvar de la sessió de gimnàstica!

500 grs de farina de força
20 grs de sèmola gruixuda
15 grs de llevadura (fresca, si és possible)
10 grs de sal
50 grs d’oli d’oliva verge extra
320 grs d’aigua

4 comentaris:

  1. jaja! ja veig que tenim el mateixa paratet per amasssar i que TANT facilita la vida de la pastissera de pacotilla com sóc jo!
    Gràcies per les idees que em dones!...ara miro la pizza...

    ResponElimina
  2. Anònim18.5.10

    De pacotilla res de res, que pel teu blog hi trobem un munt de delicies! I l'aparell ja té uns quants anyets, tants com uns 15! quasi res, i encara tira el pobre, encara que ja em temo que qualsevol dia em deixa tirada a la carretera perquè abans tenia varies velocitats i ara ja va a pinyó fixe, una velocitat més el turbo! jejejeje. ;-) Petonets guapa. Doncs jo me'n vaig a la teva cuina que fa dies que no hi passo

    ResponElimina
  3. Anda otro panecillos! yo estoy enganchada últimamente con el pan, Probaré esta, se vende muy ricos y como dices, el aceite Debe de darle mucha elasticidad a la masa, el resultado tiene que ser bueno, ya te contare ...

    Besitos

    ResponElimina
  4. me encnata el toque del aceite en las masas de las pizzas,y ahora lo que tengo que hacer es probar con la sémola

    Y venga.. a seguir con la "gimnasia" ;-)

    Un abrazo

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!