Doncs bé, tal i com us deia a l’entrada anterior, aquest és el pastís que vaig fer i ens vam cruspir el diumenge per celebrar que la meva mare feia 74 anys!
Per fer aquest pastís necessitareu els següents ingredients:
Pa de pessic (bescuit genovès)
125 grs de sucre
Per fer aquest pastís necessitareu els següents ingredients:
Pa de pessic (bescuit genovès)
125 grs de sucre
125 grs de farina
4 ous
Raspadures de llimona
1 culleradeta de llevat en pols
Crema de taronja (orange curd)
250 grs de sucre glass
La pell d’una taronja sense res de blanc
200 grs de suc de taronja
120 grs de mantega
4 ous
Decoració
Xocolata en pols
Xocolata blanca ratllada
Melindros durs
Primer es fa un pa de pessic primera fórmula segons la recepta de la Montserrat Seguí, i un cop fred el partiu per la meitat i el farciu de la crema de taronja (orange curd) que heu vist a l’entrada anterior.
Per acabar el muntatge del pastís s’empolsa amb cacau en pols per sobre, llavors s’agafa un cercle (un talla pastes o un cercle per emplatar) es col·loca sobre el pastís, s’omple amb xocolata blanca ratllada, traiem el cercle i ens quedarà la rodona blanca que veieu a la foto. Tot seguit es posa una capa fina de crema de taronja al voltant de tot el pastís i s’hi van col·locant els melindros durs, tallats per la base, a una mida que sobresurtin una mica per sobre de la base de pa de pessic, i s’acaben de subjectar amb un llaç.
Crema de taronja (orange curd)
250 grs de sucre glass
La pell d’una taronja sense res de blanc
200 grs de suc de taronja
120 grs de mantega
4 ous
Decoració
Xocolata en pols
Xocolata blanca ratllada
Melindros durs
Primer es fa un pa de pessic primera fórmula segons la recepta de la Montserrat Seguí, i un cop fred el partiu per la meitat i el farciu de la crema de taronja (orange curd) que heu vist a l’entrada anterior.
Per acabar el muntatge del pastís s’empolsa amb cacau en pols per sobre, llavors s’agafa un cercle (un talla pastes o un cercle per emplatar) es col·loca sobre el pastís, s’omple amb xocolata blanca ratllada, traiem el cercle i ens quedarà la rodona blanca que veieu a la foto. Tot seguit es posa una capa fina de crema de taronja al voltant de tot el pastís i s’hi van col·locant els melindros durs, tallats per la base, a una mida que sobresurtin una mica per sobre de la base de pa de pessic, i s’acaben de subjectar amb un llaç.
Que xulo!! Felicita a la teva mare, la deus tindre ben orgullosa!!
ResponEliminaOhhhhh!!!! Et faig la ola, espectacular i segur que boníssim.
ResponEliminaL'orange curd i el lemond curd son uns dels millors invents del món mundial, el teu pastís és absolutament fantàstic. Molts petons.
ResponEliminafeliçita a la teva mare de part d'aquesta bloguera, la meva va fer ahir 65
ResponEliminapetons
Que delicia de tarta y que monada! seguro que a ti mami le encanto! me parece bellísima, ñam ñam! Aun queda algún trocito?
ResponEliminaBesitos
Quin pastís tan delicat!, la teva mare devia d'estar ben orgullosa!,suau per dins i per fora,preciós!Felicitats a la mami.
ResponEliminaQue buena y que bonita... está preciosa... no os dió pena abrirla???? es genial, te quedo algo? ;)))
ResponEliminaBesos
Quin pastís més bonic! Amb tots els melindros fent paret queda molt ben presentat!!! Segur que la teva mare va bufar les esplemes encantada. I la crema de taronja ha de ser boníssima, a mi m'encanta el lemon curd...
ResponEliminaAra que tinc unes quantes taronjes, em faré un orange curd...porqueyolovalgo!!
ResponEliminaFelicitats per el pastís i sobretot per la mare :))
Moltes gràcies a tots! Si, va quedar molt bonic, el més bonic que he fet fins ara. Sembla que n'aprene'm, no?
ResponEliminaNo havia provat mai l'orange curd i ens va agradar molt. Ara toca provar el lemon curd!
Bé, espero que tots passeu un bon cap de setmana i a veure si la setmana que ve tinc més temps per passar pels vostres blocs, que un tinc una abandonats però és que ha sigut una setmana de vèrtic.
Una abraçada ben forta i molts i molts de petons a tots!
Apa Gemma, quin pastís més bonic! Et va quedar espectacular! i la teva mare deuria quedar meravellada!
ResponEliminaA més, els melindros pel voltant li donen un aire senyorial i elegant!
Felicitats!
Felicitats!!!
ResponEliminaQuin pastís mes guapo...m'hagues agradat veure el tall....una que es curiosa
petons
Un pastis preciós per fora, i boníssim per dins, i per una ocasió tan especial, Moltes Felicitats a la teva mare deuria d’estar molt orgullosa
ResponEliminaMolts petons
Quina passadaaaaaaaaaa! Felicitats a la teva mare i a tu pel pastís!
ResponEliminaMare meva quin nivell estem assolint! enhorabona per aquest pastís, que ha de ser deliciós. A la teva mare li devia encantar!.Petons
ResponEliminaQuin pastís més bonic i més bo per celebrar un aniversari!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Gemma, quin pastís tan xulo, quina il·lusió que li deuria fer a la teva mare!! Moltes felicitats per totes dues!!
ResponEliminaUn pastís molt bonic i una presentació molt elegant, tal com es mereix la celebració de l'aniversari de la teva mare!.
ResponEliminaFelicitats donçs a la teva mare per aquests 74 anys i a tu per fer-li aquest pastís tan bonic!
ResponEliminaptns
Parece que nos pusimos de acuerdo :), yo tambien hice una torta como la tuya para mi aniversario. Te quedó muy linda, el relleno me encanta, suena riquísimo y que buen detalle el de cortar las galletas, a mi me sobraron hacia arriba y no se me ocurrió.
ResponEliminaFelices 74 para tu mamá!
Besitos.
Felicitats a la teva mare i a tu per aquest pastís tan preciós!! M'encanta la decoració que li has fet! I de gust, segur que boníssim!
ResponEliminaPetons!
Hola guapa !!!
ResponEliminaTot bé?, que fa dies que no sé res de tu i m'extranya. et trobo a faltar !! Molts petons
Arribo molt tard per felicitar a la teva mare, però així i tot molts d´anys i bons!!! i felicitats també per a tu, el pastís va sortir magnífic!!! petonets
ResponElimina