He trencat el dolç silenci i torno amb una recepta llaminera de la Carme Ruscalleda i de la seva fórmula màgica per ser feliç. Com que no hi ha una única fórmula magistral per aconseguir la felicitat, sinó més aviat petites fórmules de les quals n’hem d’anar aprofitant petits bocins, aquí us en passo una que compartida a la taula provoca molts bons moments entre qui té el plaer de tartar-la. Espero que us agradi.
Faig un enllaç de la recepta a la secció 'La cuina de les estrelles', juntament amb la del flam de la Montserrat Seguí que vaig fer fa un temps. O sigui que a la 'cuina galàctica' ja hi podem trobar dos pastissos de formatge i dos flams.
INGREDIENTS
1 litre de llet
Una branca de canyella
4 taronges
6 ous sencers
2 rovells
200 grs de sucre
ELABORACIÓ
1. Fer un caramel líquid fosc per caramel·litzar les flameres individuals. Jo vaig fer el caramel líquid de la Montserrat Seguí (trobareu la recepta aquí), perquè el que proposa la Carme Ruscalleda és que fem un caramel líquid fosc amb 150 grs de sucre, 80 ml d’aigua i unes gotes de llimona i si hi ha algú, dels presents, que sigui capaç de fer un caramel líquid amb aquestes quantitats que es manifesti, perquè jo no ho vaig aconseguir. Crec que amb aquestes quantitats més aviat el que es pot arribar a aconseguir és un almívar, però res més.
2. Amb l’ajut d’un pelador treure a tires fines les peles de les taronges. Només la part de color taronja, la blanca no ens interessa. Reservar.
3. Dins d’un pot, fer arrencar el bull a la llet amb la branca de canyella trossejada. Apartar-la del foc i tirar-hi les peles de les taronges tallades molt fines, tapar el pot i deixar que infusioni uns 20 minuts.
4. Mentrestant, amb l’ajut d’un ganivet petit i que talli molt fi, tallar els grills de les taronges: han de quedar ben nets i polits de pell. Reservar-los sobre paper de cuina absorbent.
5. Mesclar molt bé: els ous sencers, els rovells i el sucre i tirar-ho dins de la llet que tenim infusionant, remenar-ho tot junt i colar-ho.
6. Repartir a cada flamera els grills polits de taronja. Omplir les flameres amb la mescla del punt 5 i repartir-les dins d’una plàtera per anar al forn amb aigua (al bany maria). Entrar-ho al forn ben calent a 160º durant 30 minuts. Controlar punxant amb una broqueta el punt de cuit.
INGREDIENTS
1 litre de llet
Una branca de canyella
4 taronges
6 ous sencers
2 rovells
200 grs de sucre
ELABORACIÓ
1. Fer un caramel líquid fosc per caramel·litzar les flameres individuals. Jo vaig fer el caramel líquid de la Montserrat Seguí (trobareu la recepta aquí), perquè el que proposa la Carme Ruscalleda és que fem un caramel líquid fosc amb 150 grs de sucre, 80 ml d’aigua i unes gotes de llimona i si hi ha algú, dels presents, que sigui capaç de fer un caramel líquid amb aquestes quantitats que es manifesti, perquè jo no ho vaig aconseguir. Crec que amb aquestes quantitats més aviat el que es pot arribar a aconseguir és un almívar, però res més.
2. Amb l’ajut d’un pelador treure a tires fines les peles de les taronges. Només la part de color taronja, la blanca no ens interessa. Reservar.
3. Dins d’un pot, fer arrencar el bull a la llet amb la branca de canyella trossejada. Apartar-la del foc i tirar-hi les peles de les taronges tallades molt fines, tapar el pot i deixar que infusioni uns 20 minuts.
4. Mentrestant, amb l’ajut d’un ganivet petit i que talli molt fi, tallar els grills de les taronges: han de quedar ben nets i polits de pell. Reservar-los sobre paper de cuina absorbent.
5. Mesclar molt bé: els ous sencers, els rovells i el sucre i tirar-ho dins de la llet que tenim infusionant, remenar-ho tot junt i colar-ho.
6. Repartir a cada flamera els grills polits de taronja. Omplir les flameres amb la mescla del punt 5 i repartir-les dins d’una plàtera per anar al forn amb aigua (al bany maria). Entrar-ho al forn ben calent a 160º durant 30 minuts. Controlar punxant amb una broqueta el punt de cuit.
Agafem doncs la teva recepta, d'aquesta manera nosaltres també serem una mica més feliços. Petons
ResponEliminaGemma, em portaré dos (m'encanten). Jo també sóc feliç amb aquests flams ;-))
ResponEliminaPetonets
Si la recepta és de la Carme Ruscalleda, l'èxit està assegurat! Ha de quedar amb un gustet de taronja deliciós, amb la sorpresa final d'aquests grills pelats, mmmm...
ResponEliminaPel caramel, suposo que si el fessis bullir molta estona, al final també et quedaria fosc...
La Ruscalleda és tota una artista dels fogons! Mai havia fet aquest flam i realment el gust ens va sorprendre. En vaig fer la meitat amb els grills i l'altra meitat sense, per si hi havia algú que no li acabava de fer el pes, i tots dos tipus van sortir molt bons, amb aquest gustet que li dóna la pell de taronja infusionada!
ResponEliminaDoncs si us fa feliç, tant sols un xic, doncs jo ja em dono per satisfeta, guapíssims!
Una forta abraçada.
Qué bueno no ????? esta la hago hoy mismo para cenar ... que me apetece algo así ...
ResponEliminaBSS
Quo, si están muy ricos. Todo lo que hace Carme Ruscalleda el éxito está asegurado, aunque a veces las recetas són largas y laboriosas. Te la aconsejo! Muchas gracias por visitar mi cocina.
ResponEliminaGracias por ofrecernos estas recetas de ese libro tan completito que estás siguiendo. Me la anoto que debe estar riquísimo. besitos y feliz día...
ResponEliminaQue maquíssims que t'han quedat aquests flams! I deuen ser riquíssims també! Apuntats per al cap de setmana!
ResponEliminaM'agrada molt el flam de taronja, i la crema també queda molt bona, aquest diumenge seran les postres!. Estic amb tu, les petites coses són les que et fan feliç!
ResponEliminauna abraçada
Gemma, que abans me n'havia oblidat. Ho vaig fer bullir mooooolta estona i al final me'n vaig cansar.
ResponEliminaGracias a ti María Jesús.
Doncs seran unes postres de luxe pel cal de setmana.
Hola Teresa. Sigues benvinguda a la meva cuina. Doncs si, aquests petits detalls de la vida són els que a mi em fan més feliç.
Una forta abraçada.
Hola Gemma! Jo crec que hauríem de crear el CGCB, el Club de les Gemmes Cuines Blocaires!
ResponEliminaFelicitats per la recepta, té molt bona pinta...però no s'obre l'enllaç de la recepta del caramenl alternatiu que proposes...
Gràcies per parar-te al meu blog!
Si, molt bona ideia! Em sembla que en som un munt ja. Gràcies per lo de l'enllaç, ja està solucionat. Me n'he oblidat.
ResponEliminaUn postra deliciós, encara que ara els postres estan prohibits a casa Maleït sucre¡¡¡ pero queda anotat per quan poguem
ResponEliminaPetons
me gusta probar diferentes tipos de flanes y ahora que aun nos quedan naranjas, habrá que probarlo
ResponEliminaUn saludo
Ahm, m'egrada molt aquesta descripció dels petits bocins de felicitat. Els blogs també en donen de petits bocins de felicitat, oi?
ResponEliminaUn gran flam :))
Uns flams que tastaria ara mateix...Sí que en sou una colla de Gemmes a la cuina!, i de mercès ja en som 3 que jo sàpiga, je,je..A reveure!
ResponEliminaMare meva Gemma quina delícia de flams !!!
ResponEliminaNyam nyam
Sion, doncs hi han molts substituts del sucre que el resultat també és més que satisfactori!!!!
ResponEliminaCova, este salió buenísimo, y si no gustan los tropezones de naranja se omiten y ya está. En casa hice la mitad con naranja y la mitad sin.
Si, hi tant Oscar. Ni m'imaginava que passaria tot això quan vaig decidir obrir el blog. Tinc uns amics que sempre em diuen que la millor teràpia és aquella que fem cada dia després de que els nens surtin de l'escola quan ens reunim a la plaça a fer-la petar. I això és una mica el mateix. Bocins de felicitat per a tothom!
Si Mercè. I no estaria malament muntar el club i a tota la resta fer-los presidents honorífics!
Moltes gràcies a tot i bon cap de setmana, que jo el cap de setmana desconecto perquè a casa no estic conectada a la xarxa, però cuinem molt. TOT ARRIBARÀ!
jo crec que m'agafo el que porta els trossos de taronja.. m'agrada aquesta idea!! i servir-ho en copa, també!!
ResponEliminaUna abraçada