17.5.10

Base de pizza amb massa d’oli


Amb la massa d’oli vaig fer unes bases per pizza, però sense incorporar-hi la sèmola, ja que així la massa queda més llisa i elàstica.

INGREDIENTS
15 grs de llevadura fresca
500 grs de farina de força
10 grs de sal
50 grs d’oli d’oliva (50 ml)
320 grs d’aigua (320 ml)
Farina comú per empolsar

PREPARACIÓ

Preescalfeu el forn a 250 ºC. Fregueu la llevadura amb la farina, amb l’ajuda de la gema dels dits, com si preparessiu migas, fins que la llevadura desapareixi en la farina. Afegiu-hi la sal, l’oli d’oliva i l’aigua, i continueu amb el mètode de la massa blanca. Deixeu reposar la massa durant una hora, o, per aconseguir una millor crosta i sabor, deixeu-la reposar tota la nit a la nervera. D’aquesta forma la massa pujarà molt lentament i desenvoluparà una lleugera acidesa que millorarà el seu sabor, amb el que s’aconseguirà una textura cruixent per fora i lleugerament tova en el dins.

Un cop la massa hagi llevat, amb l’ajuda de l’extrem rodó de la rasqueta, volqueu la massa i dividiu-la en tres porcions, formeu unes boles i deixeu-les reposar durant 10 minuts. Enfarineu lleugerament la superfície de treball i col·loqueu les boles de massa sobre la farina. Assegureu-vos que la farina estigui distribuïda homogèniament perquè les pizzes no s’enganxin.

Agafeu una de les boles, col·loqueu el palmell de la mà en el centre i presiuneu cap a l’exterior per extendre la massa. Gireu una mica la massa i repetiu l’operació. Continueu estirant la massa fins que obtingueu una forma lleugerament cirucular de 20-22 cms de diàmetre. L’extrem ha de ser una mica mès gruixut que la massa del centre. Repetiu l’operació amb les dues boles restants.

Transferiu les bases de pizza sobre la placa del forn enfarinada i ja podeu començar a posar-hi el farcit per acabar enfornant les pizzes a 240 ºC durant uns 10-12 minuts, fins que els extrems estiguin daurats i cruixents.

Mentre ens menjavem les pizzes els meus fills em van dir: –Mama, perquè tot et surt tant bo? Han quedat boníssimes! Els panet fets amb aquest pa podrien ser molt i molt bons!-. Feia goig veure’ls menjar amb tant de gust. Si sapiguessin la gimnàstica que una fa, encara no ha coincidit cap dia que hagin vist com es fa, sempre els ha enganxat jugant amb algun amic. Millor!;-) perquè això si que és ‘operación bikini’, i la resta són tonteries!). Amb aquests comensals tant agraïts una mai perd la il·lusió per cuinar i passar-s’hi un munt d’hores, o sigui que la pròxima serà uns panets o una xapata feta amb la massa d’oli.

Bon profit!

14 comentaris:

  1. Fer pizzes a casa és un divertimento magnífic, anem a llegir detingudament com fas la massa, a veure si ens animem aquest cap de setmana. Unpetó.

    ResponElimina
  2. Hola Gemma, no m'extranya els comentaris dels teus fills jo també m'en menjaría un tros, és veu deliciosa i la massa molt cruixent com a mi m'agrada.

    ResponElimina
  3. Que bona es una pizza feta a casa...
    petons

    ResponElimina
  4. Quina bona pinta té aquesta pizza!!!! Prenc nota de la recepta de la masa!!
    Petonets

    ResponElimina
  5. Els teus fills tenen molt bon gust, oi? Je je je... i tu vinga a amassar i amassar :)

    ResponElimina
  6. Anònim18.5.10

    Són uns cracks! ;-) Ara, em sembla que acabaran amb la seva mare!

    ResponElimina
  7. J'adore la pizza et la tienne semble délicieuse.
    Je te prends une tranche.
    A bientôt.

    ResponElimina
  8. Gemma muchas gracias por la receta de la masa de aceite y esta pizza que se ve riquísima con esa masa. besitos y feliz día guapa...

    ResponElimina
  9. Una vegada per setmana fem pizza a casa: aquesta provaré la teva massa d'oli. Em sembla que ens agradarà...molt!

    ResponElimina
  10. Gemma,
    Quina massa mes deliciosa i cruixent.
    I no tant sols agrada als mes menuts eh?.
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Anda! y ahora la masa para la pizza pues esta cae el fin de ... Probaré y Así veras la diferencia con la que preparo yo normalmente.

    Gracias guapa, por tus recetas.

    Besitos

    ResponElimina
  12. Ens estàs fent un veritable MASTER sobre masses, bases, pans, pizzes...quina productivitat!, segueix, segueix que nosaltres anem salivant...a reveure!

    ResponElimina
  13. Es que hi hà rés millor que cuinar per als que estimes i que aquestes t'ho agraeixen?

    No crec.

    ResponElimina
  14. Anònim19.5.10

    No, no, Josep, a grans i petits!!!! En tens cap dubte? ;-)

    Mercé, és tot un master i unes bones sessions de gimàstica. Això si que són unes bones receptes per l'hemc d'aquest més de l''operació bikini'.

    No, no hi ha res millor! Bé, una cosa igual si, menjar-s'ho!

    Una forta abraçada a tots i moltes gràcies per passar per la meva cuina.

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!