Aquesta entrada d’avui havia de ser una mica diferent del que és, ja que moltes vegades per més plans que facis la vida ja se n’ocupa ella de dir-te el que has de fer o el que has de deixar de fer.
Aquest passat dissabte havíem quedat una colla de blogs gironins per conèixe’ns personalment i compartir una bona estona junts, però al final per un motiu o per un altre no va poder ser i vam haver de deixar la trobada per una altra ocasió, que estic segura que serà molt aviat i molt millor que en aquesta ocasió. Moltes gràcies a tots i totes per haver-ho intentat.
Anem per la recepta!
La recepta que us porto la vaig fer la setmana passat un dia per sopar, la que va acompanyar al flam de coco de l’altra dia. La vaig veure penjada en diferents blogs i em va semblar una recepta perfecte per fer una sopar una mica diferent i sorprendre als de casa.
INGREDIENTS
1 ceba grossa
4 tomàquets madurs o conserva de tomàquet
3 llaunes petites de tonyina en conserva
1 làmina de pasta de full
1 rovell d’ou amb unes gotes d’aiga
ELABORACIÓ
Per farcir la trena ho he fet amb el mateix farcit de quan faig les crestes de tonyina.
Primer es posa la ceba tallada fina en una paella amb oli i es cou molt lentament fins que sigui ben transparent, confitada. Tot seguit s’hi afegeixen els quatre tomàquets prèviament escaldats i pelats i es cou tot plegat fins que s’hagi reduït el suc del tomàquet. En aquest punt es retira del foc, es passa pel passa-purés i s’hi afegeixen les tres llaunes de tonyina en conserva. Es mescla bé i es deixa fredar.
Tot seguit posem la làmina de pasta de full sobre una safata que pugui anar al forn i es posa el farcit de tonyina al centre, de dalt a baix, deixant un marge per a cada costat, en els quals hi anirem fent talls horitzontalment d’1’5-2 centímetre d’amplada. A continuació anirem creuant una tira de cada costat sobre el farcit de tonyina, com si fèssim una trena, ho pintarem amb un rovell d’ou batut amb unes gotes d’aigua i ho posarem a coure al forn.
Bon profit!
Aquest passat dissabte havíem quedat una colla de blogs gironins per conèixe’ns personalment i compartir una bona estona junts, però al final per un motiu o per un altre no va poder ser i vam haver de deixar la trobada per una altra ocasió, que estic segura que serà molt aviat i molt millor que en aquesta ocasió. Moltes gràcies a tots i totes per haver-ho intentat.
Anem per la recepta!
La recepta que us porto la vaig fer la setmana passat un dia per sopar, la que va acompanyar al flam de coco de l’altra dia. La vaig veure penjada en diferents blogs i em va semblar una recepta perfecte per fer una sopar una mica diferent i sorprendre als de casa.
INGREDIENTS
1 ceba grossa
4 tomàquets madurs o conserva de tomàquet
3 llaunes petites de tonyina en conserva
1 làmina de pasta de full
1 rovell d’ou amb unes gotes d’aiga
ELABORACIÓ
Per farcir la trena ho he fet amb el mateix farcit de quan faig les crestes de tonyina.
Primer es posa la ceba tallada fina en una paella amb oli i es cou molt lentament fins que sigui ben transparent, confitada. Tot seguit s’hi afegeixen els quatre tomàquets prèviament escaldats i pelats i es cou tot plegat fins que s’hagi reduït el suc del tomàquet. En aquest punt es retira del foc, es passa pel passa-purés i s’hi afegeixen les tres llaunes de tonyina en conserva. Es mescla bé i es deixa fredar.
Tot seguit posem la làmina de pasta de full sobre una safata que pugui anar al forn i es posa el farcit de tonyina al centre, de dalt a baix, deixant un marge per a cada costat, en els quals hi anirem fent talls horitzontalment d’1’5-2 centímetre d’amplada. A continuació anirem creuant una tira de cada costat sobre el farcit de tonyina, com si fèssim una trena, ho pintarem amb un rovell d’ou batut amb unes gotes d’aigua i ho posarem a coure al forn.
Bon profit!
Jejeje... doncs mira!, nosaltres el cap de setmana tb varem menjar el mateix!!! :)
ResponEliminaÉs que està molt i molt bo i quan ets colla.....
Petonets
Gemma se ve riquísima esta trenza, tomo nota de la idea. También me gusta tu flan de coco, qué delicia. besitos y feliz día guapa...
ResponEliminaMm.... esta receta es de las mias.... que rica...
ResponEliminabesitos guapa
Llàstima que no poguessiu quedar...un altre cop serà!! Aquesta trena ja l'he vist un parell de cops...l'hauré de probar pq fa una pinta!!! mmmmmm!!!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
T'ha quedat genial, i no et preocupis que la trobada la farem, i tant que sí!!!
ResponEliminael que la sigue la consigue, para otra vez será. Y como no hay mal que por bien no venga (hay que ver que refranera estoy), la receta me parece una maravilla ;)
ResponEliminasalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletillandia.blogspot.com
Una proposta vistosa, original i diferent per a un sopar informal amb els amics. I boníssima!
ResponEliminaQuina llàstima que no us haguéssiu pogut trobar, menys mal que ho tornareu a intentar un altre dia. La trena és meravellosa, i el farcit una delicatessen! Bravo.
ResponEliminaAquesta trena és espectacular!!! has fet una delícia!
ResponEliminaNo et preocupis... haviem de ser-hi tots o quasi tots sino la trobada no fa tanta il.lusió! i després de tot el que ens hem explicat en una setmana ens hem de conèixer Gemma! no podies faltar!
Molts petons
Moltes gràcies a tots pels comentaris i espero que aviat puguem lligar la trobada i conèixe'ns aviat.
ResponEliminaUna abraçada a tots!
Segur que et va quedar molt bé! La combinació d'ingredients ja és bona de per si, i si la poses dins una bona trena! imagína't!!
ResponEliminaQuina llàstima que no us poguéssiu trobar...les desvirtualitzacions sempre són xules!!
Gemma, segur que un altre dia trobem per ser-hi tots! ;) La trena té una pinta impressionant!
ResponEliminaPetons!
Cuanto me gustan estas trenzas igual saladas como dulces quedan buenísimas.
ResponEliminaSaludos