16.3.10

Sopa de porros gentil


Ja fa bastants dies que vaig fer aquesta sopa de porros. El toc especial a aquesta sopa li dóna les verdures tallades en juliana i sofregides amb el pernil dolç tallat a daus. Molt bona!!!

INGREDIENTS
3 porros grans
400 grs de patates
3 fulles de col
2 pastanagues petites
50 grs de pernil dolç
1 litre de brou (la recepta original posa un litre i mig però a mi em va semblar quedaria massa líquida i n’hi vaig posar un)

PREPARACIÓ
En un cassó o cassola ofegueu 2 porros tallats a rodanxes fines. Abans que es daurin s’hi afegeixen les patates tallades a trossets; s’hi posa sal i pebre, s’hi afegeix ½ litre d’aigua i es deixa a foc lent uns 25 minuts. Després, passeu-ho pel passapurés i afegiu-hi el brou; deixeu-ho coure uns 15 minuts, també a poc a poc. A part sofregireu les pastanagues, el porro que queda i la col, tallats a la juliana, junt amb el pernil tallat a daus.
Un cop feta la sopa, afegiu-hi aquest sofregit, deixeu-ho bullir uns moments i serviu-la.

Font de la recepta: Cuina és senzill de la Montserrat Seguí de Queralt

7 comentaris:

  1. Una sopeta suau de verdures sempre ve de gust. I més ara amb el fred... Per mi, és dels millors plats per reconfortar-te després d'una dura jornada d'escalada a l'hivern.

    ResponElimina
  2. yo no soy nada sopera, pero ésta me ha entrado por los ojos, tendré que probarla que me encanta el puerro ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ResponElimina
  3. Ens encanta el nom que l'hi has posat a la teva sopa, sopa de porros gentil, és un nom que li escau molt i molt bé, ja que el sabor dels porros i en sopeta és una autèntica meravella. Salut.

    ResponElimina
  4. Només repassant els ingredients ja és veu que és tracta d'una recepta senzilla, lleugera i gustosa . Si veus la foto, a més, t'entren ganes de tastar-la ràpidament.

    ResponElimina
  5. Anònim18.3.10

    Si, és ideal pels mesos de fred, i les verdures tallades en juliana i el pernil dolç queda amb una textura cruixent que estan boníssimes combinades amb el porro.

    Si Paula, prova-la, t'agradarà de veritat.

    De fet el nom li va posat la Montserrat Seguí i si, al portar el pernil dolç suposo que li dóna un grau més al que seria una senzilla però excel·lent sopa de verdures.

    Josep, no saps lo reconfortant que va ser aquesta sopa en aquests dies de temporal de neu i de foscor! Mkaxis!

    ResponElimina
  6. Quina sopeta més bona, sóc molt sopera!!

    ResponElimina
  7. Me quedo de seguidora en tu blog, esta sopa de puerros me encanta. Además es sencilla y económica.

    Te invitamos a nuestro blog si lo deseas, nosotras llevamos sólo tres meses por este mundillo y somos tres hermanas de Cádiz con una cosa en común, nos encanta cocinar y lo hemos heredado de nuestra madre.

    Bona nit ¿se dice así no?

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!