Quan vaig veure la recepta de musclos al vapor que va penjar la Mercè de Cuina per llaminers em va faltar temps de sortir per la porta i anar directe a la peixeteria i demanar… un quilo de musclos de roca, siusplau! I sabeu quina va ser la meva sorpresa? doncs que ara no és temporada de musclos de roca! Com podeu veure de peix hi entenc ben poc, per no dir gens ni mica. Però com que havia decidit que el nostre sopar del divendres serien els musclos en vaig agafar un quilo dels altres. Ja amb el quilo de musclos a la bossa el segon que calia fer era trucar a la meva mare perquè em digués com es feia la salsa, la salsa que sempre he vist acompanyar a aquest crustaci a la taula de casa. Cal agafar un morter i aixafar-hi un gran d’all amb una mica de julivert, afegir-hi un parell de tomàquets ben madurs, un polsim de sal, un altre de pebre, un rajolí de vinagre i anar-hi afegint oli tot marejant amb la mà de morter com aquell que fa una maionesa. Els musclos, els vaig coure igual que la Mercè, al vapor en una olla prou grossa amb una tasseta de vi blanc. Així de senzill, saludable i extraordinàriament bo!
I a sobre acompanyats de pa amb tomàquet, que més es pot demanar? Un petó ben fort.
ResponEliminaAquest plat és molt del meu gust, senzill, sa i molt mariner. Si els musclos són bons, poques coses necessiten perquè quedin bé, oi? I amb la salseta i una llesca de pa, tens teca per anar picant....
ResponEliminaQué bons!!!! el tomàquet de la salsa és cru???
ResponEliminaPetonets
Jo els musclso sempre els faig al vapor. Però sense cap salsa, directament al vapor i a la gola...és com més 'em molen'
ResponEliminaM'encanten els músclos, quan vaig veure els de la Mercè també em van venir ganes de menjar-ne i avui una altra vegada, a veure si aquesta setmana cauen.
ResponEliminaSempre aprenem coses noves.... jo tampoc tenia idea de que no era temporada. Però amb aquesta salsa tan bona que has preparat segur que estaban ben bons!
ResponEliminaPetons!
Me encantan los mejillones, en casa los disfrutamos mucho de mil y una formas... tu propuesta deliciosa.
ResponEliminabEsotes
Segur que va ser un sopar de festa, amb aquests musclos i la salsa de la mare!
ResponEliminaSi MaryLou, la el tomàquet és en cru. La veritat és que van sortir boníssims i realment els vam disfrutar, fa molt de temps que no en menjàvem! Gràcies a tots.
ResponElimina