Quan els nois i noies de La recepta del quinze van publicar la proposta d’aquest mes d’agost acabava de comprar uns préssecs de vinya d’oferta amb una pinta espectacular, l’únic que tenien era que eren de talla petita, així que de seguida vaig pensar que acabarien dins un pot en forma de melmelada.
Feia molts i molts anys que no feia melmelades i conserves, -de cabell d’àngel, de tomàquet, de poma, de maduixes-, és una sort tenir uns pares amb un hort, i el blog m’ha fet retrobar amb moltes d’aquestes receptes. Així que us deixo amb la meva proposta, senzilla però molt bona.
750 grs de sucre (jo 500 grs)
1 copeta de conyac (facultatiu)
aigua
ELABORACIÓ
Talleu els préssecs a trossos i poseu-los a bullir amb una mica d’aigua (just la quantitat necessària per a cobrir-los) durant uns deu minuts. Escorreu-los i passeu-los pel passapurés. Barregeu el puré resultant amb el sucre i poseu a coure durant quinze minuts aquesta mescla. A mitja cocció hi podeu afegir, si voleu, la copeta de conyac. Tingueu present d’anar-ho remenant de tant en tant i de treure’n l’escuma. Un cop cuita la melmelada, deixeu-la refredar i ompliu-ne els bocals.
Gemma; llàstima... acabo d'esmorzar...
ResponEliminaper posar amb unes torrades... buffff..¡¡¡ quina delícia trovar-te amb una melmelada així...
Que vagi de gust Gemma¡¡ ;-D :-D
Mmmmmmm, la melmelada que ens havies anunciat!! T'ha quedat perfecta amb una textura de lluxe, m'encanta! Nosaltres també tenim aquests potets! jejeje
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
T'ha quedat molt bé. Una bona opció per quan tenim molta fruita i no sabem ben bé què fer...
ResponEliminaPetons,
Mónica-Recetasdemon
Te ha quedado con un color muy bonito, y espesita como me gusta.
ResponEliminaCasualidad que anoche publicamos también nosotras una receta de melocotón pero en almibar.
Saludos guapa
just el que estava buscant... tinc tants prèssecs que no vui que es fassin malbé... ja et contaré.
ResponEliminaQuina melmelada!
ResponEliminaAquest estiu tenia moltes ganes de fer melmelades però ja ha passat mig mes i encara no m'hi he posat. Boíssima amb iogurt!
ResponEliminaBUENA MERMELADA, AHORA ES EL MOMENTO PERFECTO PARA HACERLAS, ESTÁN EN SU PUNTO LAS FRUTAS
ResponEliminaBESOS
Quina melmelada més bona. Aquesta i la d'albercoc és la que més m'agrada. N'he fet de taronja, però no de préssec. Em sembla que t'he de robar aquesta recepta, perquè té una pinta...! Petonets i gràcies per participar!
ResponEliminaMarina Xocolata Desfeta
me encanta la mermelada de melocotón, es mi favorita junto con la de fresa y piña y es que no me des a elegir, que no puedo, jajaja
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.cultura-libre.net
Mira, amb el conyac no la he tastat mai però crec que li donaria un puntet molt interessant :)
ResponEliminaGemma; La senzillesa, no està ni molt menys renyida amb la qualitat, i aquest n'és un exemple, una melmelada de prèssecs... per sucar-hi pa...
ResponEliminaQue vagi de gust Gemma¡¡ ;-D :-D
Gemma; La senzillesa, ni molt menys està renyida amb la qualitat, aquest n'és un bon exemple... per sucar-hi pa...¡¡
ResponEliminaQue vagi de gust Gemma¡¡ :-D ;-D
Que bona que és la melmelada de préssec! Jo també acostumo a comprar-ne quan van més barats i faig melmelada que després em menjo per esmorzar durant l'any. I és que a casa sóc l'única a qui agrada esmorzar de manera tan dolça!
ResponEliminaJo en lloc de conyac hi poso una branca de canyella.
petons
Gemma, quin color més bonic que té aquesta melmelada!! Nosaltres ja tenim el rebost ple de melmelades per menjar durant tot l'any també.
ResponEliminaLa teva combinació amb iogurt i cereals em sembla, genial!
Petons!
Mermelada de melocotón, la de siempre.... ¡¡qué rica!!.
ResponEliminaCreo que desde niña es la que más me gusta.
Deliciosa.
Besos
Hola! he trobat el teu bloc per casualitat i em quedo seguint-te.
ResponEliminaAquesta melmelada té una punta fantàstica!! i molt millor sempre si és casolana, no?? Ha d'estar molt bona.
Un petó i et vaig llegint :)
Comparteixo amb tú molts dels teus comentaris. Jo mai havia fet conserves ni melmelades, però si veia a la meva mare que en els anys 70 i 80 quan eram petits en feia de tot el que trovaba. A Lleida es zona de fruita i sempre hi ha un veí que t´ofereix anar al seu camp a plegar-ne. Així que un cop creat el blog, m´he vist en la necessitat de reciclar pots de vidre durant l´hivern per ara fer aquestes meravelloses i sanes confitures. M´agradat el toc de conyac, ho provarem així. Petons,
ResponElimina