15.8.11

Melmelada de préssec

Quan els nois i noies de La recepta del quinze van publicar la proposta d’aquest mes d’agost acabava de comprar uns préssecs de vinya d’oferta amb una pinta espectacular, l’únic que tenien era que eren de talla petita, així que de seguida vaig pensar que acabarien dins un pot en forma de melmelada.
Feia molts i molts anys que no feia melmelades i conserves, -de cabell d’àngel, de tomàquet, de poma, de maduixes-, és una sort tenir uns pares amb un hort, i el blog m’ha fet retrobar amb moltes d’aquestes receptes. Així que us deixo amb la meva proposta, senzilla però molt bona.



INGREDIENTS
1 kg de préssecs (pelats i sense pinyol)
750 grs de sucre (jo 500 grs)
1 copeta de conyac (facultatiu)
aigua

ELABORACIÓ
Talleu els préssecs a trossos i poseu-los a bullir amb una mica d’aigua (just la quantitat necessària per a cobrir-los) durant uns deu minuts. Escorreu-los i passeu-los pel passapurés. Barregeu el puré resultant amb el sucre i poseu a coure durant quinze minuts aquesta mescla. A mitja cocció hi podeu afegir, si voleu, la copeta de conyac. Tingueu present d’anar-ho remenant de tant en tant i de treure’n l’escuma. Un cop cuita la melmelada, deixeu-la refredar i ompliu-ne els bocals.

18 comentaris:

  1. Gemma; llàstima... acabo d'esmorzar...
    per posar amb unes torrades... buffff..¡¡¡ quina delícia trovar-te amb una melmelada així...
    Que vagi de gust Gemma¡¡ ;-D :-D

    ResponElimina
  2. Anònim15.8.11

    Mmmmmmm, la melmelada que ens havies anunciat!! T'ha quedat perfecta amb una textura de lluxe, m'encanta! Nosaltres també tenim aquests potets! jejeje
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. T'ha quedat molt bé. Una bona opció per quan tenim molta fruita i no sabem ben bé què fer...
    Petons,

    Mónica-Recetasdemon

    ResponElimina
  4. Te ha quedado con un color muy bonito, y espesita como me gusta.
    Casualidad que anoche publicamos también nosotras una receta de melocotón pero en almibar.

    Saludos guapa

    ResponElimina
  5. just el que estava buscant... tinc tants prèssecs que no vui que es fassin malbé... ja et contaré.

    ResponElimina
  6. Aquest estiu tenia moltes ganes de fer melmelades però ja ha passat mig mes i encara no m'hi he posat. Boíssima amb iogurt!

    ResponElimina
  7. BUENA MERMELADA, AHORA ES EL MOMENTO PERFECTO PARA HACERLAS, ESTÁN EN SU PUNTO LAS FRUTAS

    BESOS

    ResponElimina
  8. Quina melmelada més bona. Aquesta i la d'albercoc és la que més m'agrada. N'he fet de taronja, però no de préssec. Em sembla que t'he de robar aquesta recepta, perquè té una pinta...! Petonets i gràcies per participar!
    Marina Xocolata Desfeta

    ResponElimina
  9. me encanta la mermelada de melocotón, es mi favorita junto con la de fresa y piña y es que no me des a elegir, que no puedo, jajaja

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.cultura-libre.net

    ResponElimina
  10. Mira, amb el conyac no la he tastat mai però crec que li donaria un puntet molt interessant :)

    ResponElimina
  11. Gemma; La senzillesa, no està ni molt menys renyida amb la qualitat, i aquest n'és un exemple, una melmelada de prèssecs... per sucar-hi pa...
    Que vagi de gust Gemma¡¡ ;-D :-D

    ResponElimina
  12. Gemma; La senzillesa, ni molt menys està renyida amb la qualitat, aquest n'és un bon exemple... per sucar-hi pa...¡¡
    Que vagi de gust Gemma¡¡ :-D ;-D

    ResponElimina
  13. Que bona que és la melmelada de préssec! Jo també acostumo a comprar-ne quan van més barats i faig melmelada que després em menjo per esmorzar durant l'any. I és que a casa sóc l'única a qui agrada esmorzar de manera tan dolça!
    Jo en lloc de conyac hi poso una branca de canyella.
    petons

    ResponElimina
  14. Gemma, quin color més bonic que té aquesta melmelada!! Nosaltres ja tenim el rebost ple de melmelades per menjar durant tot l'any també.
    La teva combinació amb iogurt i cereals em sembla, genial!
    Petons!

    ResponElimina
  15. Mermelada de melocotón, la de siempre.... ¡¡qué rica!!.
    Creo que desde niña es la que más me gusta.
    Deliciosa.
    Besos

    ResponElimina
  16. Hola! he trobat el teu bloc per casualitat i em quedo seguint-te.
    Aquesta melmelada té una punta fantàstica!! i molt millor sempre si és casolana, no?? Ha d'estar molt bona.

    Un petó i et vaig llegint :)

    ResponElimina
  17. Comparteixo amb tú molts dels teus comentaris. Jo mai havia fet conserves ni melmelades, però si veia a la meva mare que en els anys 70 i 80 quan eram petits en feia de tot el que trovaba. A Lleida es zona de fruita i sempre hi ha un veí que t´ofereix anar al seu camp a plegar-ne. Així que un cop creat el blog, m´he vist en la necessitat de reciclar pots de vidre durant l´hivern per ara fer aquestes meravelloses i sanes confitures. M´agradat el toc de conyac, ho provarem així. Petons,

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!