10.7.11

Coca de poma

No cal que us digui que he estat un temps desconectada del meu blog i, sobretot, dels vostres blogs. Primer va ser l’apretada agenda del final de curs dels nens i després una petita contractura que m’ha tingut més d’un mes de baixa. Ara ja tot ha passat i ja estem en ple estiu, gaudint molt més de l’aire lliure, platja, piscina i passejades amb bicicleta, tot i que encara estic més blanca que un got de llet.
Bé, doncs com que tinc moltes receptes que vull fer i moltes entrades vostres de les que m’he de posar el dia, aquí us deixo aquesta recepta de les cuineres de Sils que vaig fer no fa gaires dies per berenar. No cal que us digui que m’encanten les postres de poma, no? Doncs aquesta és excel·lent! Ràpid i bo!


INGREDIENTS
2 iogurts de llimona
6 ous
6 iogurts de farina
3 iogurts de sucre
mig iogurt d’oli
2 sobres de llevat
3 o 4 pomes tallades a làmines primes
mantega
anís

ELABORACIÓ
Encenem el forn per aconseguir una temperatura de 180º aproximadament.
En un bol posem els iogurts, el sucre i els rovells d’ou i ho barregem tot plegat. A part, muntem les clares dels ous i quan estiguin ben muntades les afegim a la barreja anterior, juntament amb l’oli. Anem incorporant a la barreja, de mica en mica, la farina barrejada amb el llevat fins que tot plegat ens quedi ben batut.
Agafem una plata per anar al forn i la untem amb mantega, hi posem la pasta preparada i per sobre hi anem col·locant les làmines de poma, l’una la costat de l’altra fent files.
Si la temperatura del forn ja és l’adequada, ja  podem posar la plata al forn.
La massa ha d’anar augmentant de volum i, quan ja no creixi, hi posem per sobre el sucre i ho ruixem amb unes gotes d’anís.
Abaixem la temperatura del forn i esperem que s’acabi de coure.
Si punxant la coca amb un escuradent surt sec, vol dir que ja és cuita. Si de sobre no ha agafat un color daurat, la podem enrossir amb el grill.


8 comentaris:

  1. Hola,
    Espero que ja estiguis totalment recuperada. Totes les receptes de pastís de poma que veig m'agrada fer-la, així que aquesta, com no, va cap a pendents. Segur que està deliciosa!! Petonets

    ResponElimina
  2. Bon dia guapa!!! benvinguda!!!!! ja pensava que no tornaries fins setembre! jijijiji, i has tornat per la porta gran amb aquesta coca! tant de bó que en tingués un trosset per esmorzar!!! molts petonets bonica

    ResponElimina
  3. Gemma, que bé que tornis a córrer per aquí!! :-) Espero que ja estiguis al 100%! I aquesta coca, té una pinta brutal!!! Tant de bo n'hagués tingut un trosset per berenar.
    Petons!

    ResponElimina
  4. Ja et trobaven a faltar!!!!!!!!!!
    Tranquil·la, jo estic blanca tot l'any.
    Petonets i cuida't molt.

    ResponElimina
  5. Anònim11.7.11

    Visca!! Has tornat! Benvinguda maca! quina tornada més bona... les coques de coca són les meves preferides!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  6. M´agrada molt com has posat la poma, queda molt xula, i no cal dir que ha s´estar bonissima!
    Petons

    ResponElimina
  7. Me n'alegro molt de tornar-te a veure per la cuina!!! Una coca de poma com aquesta triomfaria segur a casa, ha de ser una delícia!

    ResponElimina
  8. Benretornada, ja veig que estàs en forma. Aquesta coca segur que la faig, sóc una enamorada dels postres amb poma i si és senzill millor!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!