Aquest plat no l’havia fet ni tastat mai, sembla estrany perquè és tot un clàssic però és ben cert, ja que l’albergínia és una hortalissa que mai m’ha fet el pes, fins hi tot quan faig samfaina no n’hi acostumo a posar perquè no m’hi agrada gaire. Doncs a partir d’ara no puc dir el mateix, tot i que he de dir que el gust d’albergínia no es nota pas gaire, o sigui que és un plat ideal per tots aquells nens i nenes que tenen un pànic especial a segons quines verdures i hortalisses, que només veure-les al plat ja fugen ;-) .
INGREDIENTS
2 cebes mitjanes
1 pebrot verd
4 tomàquets madurs
3 albergínies
250 grs de carn picada de pollastre
250 grs de carn picada de llom de porc
1 cullerada de farina
1 tassa de café d’aigua
ELABORACIÓ
Primer de tot partirem les albergínies per la meitat, les posarem sobre una plata i les empolsarem amb una mica de sal perquè treguin l’aigua durant mitja hora. Passada la mitja hora les col·locarem sobre una safata de forn amb un rajolí d’oli i les courem fins que la polpa sigui tendre. Tot seguit les buidarem i en reservarem la polpa. Aneu en molt de compte de no trencar-les quan les buideu perquè ens serviran de recipient pel farcit.
Mentrestant tallarem les cebes i el pebrot verd ben petit i ho sofregirem fins que comenci a agafar color. Tot seguit hi afegirem els tomàquets, prèviament escaldats i pelats, tallats a trossos petits. Ho salarem i hi afegirem mitja culleradeta de sucre si els tomàquets són molt àcids. Quan el tomàquet sigui lluent hi afegirem les dues carns picades, prèviament salades, ho courem a foc mig i quan veiem la carn cuita hi afegirem la polpa de les albergínies. Hi donarem uns tomps, hi afegirem la cullerada de farina, ho integrarem tot i hi afegirem la tasseta d’aigua. Remenar continuament fins que veiem que tingui un aspecte melós, uns segons.
A mi tot el que siguin verdures m'agraden, i així farcides les trobo fantàstiques!! O sigui que me'n quedo un parell per dinar!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Això de que hi hagis posat pollastre m'agrada! Les alberginies no m'agraden massa però farcides si.
ResponEliminaPetons.
A mi també m'agraden gairebé totes les verdures, ara bé per les albergínies tinc una especial predilecció, i farcides, com aquesta meravella que ens presentes, encara més.
ResponEliminaUna abraçada
un clasico en la cocina que esta muy buena, me encantan tus alberginies farcides
ResponEliminapeto
miquel
A casa les farcim de bacallà, que ens agrada més que la carn picada i també queden boníssimes. I tens raó amb l'alberginia, a mi em passa igual. Com més m'agraden són farcidetes :)
ResponEliminaSempre delicioses les alberginies farcides, quina bona sug.gerència !!!! Petons,
ResponEliminaAins.. doncs a mi l'albergínia m'encanta i aquestes que has fet tenen una pinta exquisida. A més amb pollastre, que no les he fet mai així. M'agraden molt. Petons
ResponEliminaEn mi casa se preparan muy parecidas sustituyendo la carne por setas, me pasa como a ti, en el pisto no suelo ponerla.
ResponEliminaBesosss
Es la primera vez que entro en tu blog, con referencia del de Tito y después de leerlo un buen rato, hoy me queda más tiempo libre del normal, me doy cuenta de que es bastante interesante y pretendo seguir visitándolo y que tu me visites para que conozcas el mío.
ResponEliminaun abrazo
T'han quedat precioses, a casa sí que ens agraden molt les albergínies, provaré aquesta recepta! Les fotos són guapes de debò!
ResponEliminaAixí no ens entendríem pas... a casa arrasen les albergínies, fetes de totes maneres :-)
ResponElimina