12.7.11

Club de bruixes galetaires


Quan et trobes malament moltes vegades no tens la capacitat de saber gaudir de les coses bones que et passen i, tot i que te n’alegres, ho deixes aparcat, suposo perquè allò  necessita un millor moment per assaborir-ne al màxim, com la millor de les receptes.
Fa dies que tinc un sobre damunt el xinfonier de l’habitació, no ser, les coses més meves sempre acaben en aquest lloc, i el vaig rebre d’una nova iniciativa de les inigualables noies de My Lovely Food, l’Íngrid, i de Le fabuleux destin du chocolat..., l’Alba (sou genials!, no me’n cansaré mai de dir-ho).
Després de llegir el llibre Recetas i confidencias aquestes xicotes han decidit formar un Club de bruixes galetaires, una trobada de ‘bruixes’ que elles mateixes han escollit per proximitat o afinitat, on cadascuna haurà de portar tantes dotzenes de galetes com assistents a la reunió, i vet aquí la meva alegria... n’estic CONVIDADA!!! La veritat és que m’ha fet molta il·lusió, només s’ha de veure com han preparat tot el que hem rebut a casa, amb un retall de roba inclòs per a les nostres fotografies de galetes, encara que jo ja  l’he estrenat per a aquests pastissets de poma, no podia esperar!
No sóc persona amb un cercle social massa ampli, tot i que els meus amics sempre em diuen que he d’ampliar horitzons jo m’hi resisteixo, però intentaré fer l’impossible per poder venir, estic molt contenta que hagiu pensat amb mi. Moltes i moltes gràcies!


I aquí us deixo la recepta d’aquest pastíssets de poma engrunats que vaig fer amb una mica de pasta trencada dolça que tenia al congelador feia un parell de mesos. Primer els volia fer d’uns prèssecs no gaire catòlics que tenia a la nevera però no eren gens bons, o sigui que va acabar guanyant la poma, com sempre, i ja en van tres de seguides! També podeu trobar-ne la recepta aquí en un altre format més gran.



INGREDIENTS
300 grs de farina
2 culleradetes de llevat en pols
140 grs de margarina o mantega
1 ou
125 grs de sucre
Vainilla en pols
2 pomes grosses
1 llimona
50 grs de nous
50 grs de panses de Corint

ELABORACIÓ
Poseu la farina formant una corona damunt el taulell; al mig poseu-hi la mantega, l’ou sencer, 100 grs de sucre i la vainilla en pols (un quart de culleradeta): treballeu-ho primer amb la forquilla i després seguiu amb les mans, fins que estigui tot unit (queda una mica consistent). Separeu-ne una quarta part.
L’altra part, estireu-la amb el corró i col·loqueu-la en un motlle rodó o quadrat d’uns 22 cm, untat, deixant-la com una capsa; ratlleu-hi a dins directament una poma, i escampeu-hi per sobre les raspadures de la meitat de la llimona i la meitat de les nous, tallades a trossos petits. També podeu posar-hi 50 grs de panses de Corint; escampeu-hi ½ cullerada de sucre; aleshores ratlleu-hi l’altra poma, l’altra mitja llimona, poseu-hi les nous que queden i mitja cullerada més de sucre. Tot seguit aneu esmicolant la quarta part de pasta que heu separat abans, escampeu aquestes engrunes per damunt de tot el pastís.
Coeu-lo la forn, a temperatura regular, aproximadament una hora. Quan ja sigui fred emposimeu-lo amb sucre de llustre.






12 comentaris:

  1. Quins pastissets més fantàstics, tot i que la veritat és que el fantàstic és la iniciativa i la alegria que t'ha produit.

    Dona gust llegir entrades com aquesta!! Visca la blogosfera culinaria!! :)

    ResponElimina
  2. Ostres que xulo i divertit!!! Aquesta iniciativa aixeca els ànims,... sense dubte!
    I els pastissets també que segur van fer les delícies dels qui els van tastar!!!
    Petonets!

    ResponElimina
  3. quins pastissets més bons!!! el que jo donaria per tenir-ne un per postres!!! molts petonets bonica!!!!

    ResponElimina
  4. M'encanta aquesta versió individual del pastís de poma engrunat.

    petons

    ResponElimina
  5. Aquests pastissets són una guapada, que guapo això de les bruixetes! A gaudir-ho molt!

    ResponElimina
  6. Quina pinta més bona fan aquests pastissets. Es veuen tan flonjos...
    Que vagi molt bé amb les bruixetes i feu molts conjurs!!!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  7. ben retrobada!
    i quina pinta aquests pastissets, ja me'n menjaria un ara mateix! :)
    una salutació,

    ResponElimina
  8. Hola Gemma! Quan de temps!!
    Quina por aquestes bruixes! L'Alba i la Íngrid no paren! Segur que us ho passareu molt bé!

    ...quina bona pinta aquests pastissets engrunats...

    ResponElimina
  9. Anònim15.7.11

    És que és tot un honor ser una bruixeta... has de fer els possibles per venir, segur que ens ho passarem genial!
    Aquests pastissets són tremendos!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  10. Quina pinta!!! el pastís engrunat queda molt bo i vistós, m'agrada molt com ho has fet, en format individual! petó
    (el gelat un cop el tens congelat si el tritures i tornes a congelar et quedarà més cremós. Tant si el fas a mà com en alguna màquina, prova-ho ja ceuràs que bé et queda. De tota manera, si la fruita és carnosa, com el plàtan, el mango, el préssec..., queden més cremossos)petó

    ResponElimina
  11. Ohhhh guapa!! quin detall més i més bonic!!! no t'ho pots perdre ehhhhh!!! ja veuràs que serà genial!!!
    Aquests pastissetss són deliciosos!! tenen un aspecte molt boooooo!!!
    M'encanta que tornis a estar per aquí guapa!! ja et trobavem a faltar....i les teves receptes no ens les podem perdre!
    Molts petonetsss

    ResponElimina
  12. Me encanta la idea, ojala cerca de casa alguien se animara a algo parecido ya que me encantó el libro.
    Muchismimas gracias por ser mi AIG 2011, me ha encantado todo y no se como agradecerte las palabras tan bonitas que me escribes, me llegó esta tarde y no he parado de hacerle fotos a todo, todo y todo, has acertado de lleno porque soy amante de la navidad y es la primera vez que llega Papa Noel a casa y encima adelantado, de nuevo muchisimas gracias, mañana publicaré mi post que como blogger es lentorro cargando fotos voy poco a poco.
    No se como hacerme seguidora tuya ????
    Un besazo enorme y que estes genial por allí arriba y lo paseis fenomenal estas navidades.
    Otro besazo de tu AIG y de su peque que le ha encantado la caja.
    Menudo pedazo de comentario. jejeje. Muac.

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!