La flaugnarde és un pastís de fruites típic de la cuina occitana, concretament de les regions franceses del Llemonsí i d’Alvèrnia. Es pot fer de peres, prèssecs o albercocs però el més típic és el de poma, molt abundants a aquestes regions.
Doncs avui us deixo amb aquesta recepta de flaugnarde de pomes, de les que feia temps que tenia pendent de penjar, i que vaig treure del blog Food & Cook.
3 pomes
100 grs de farina
100 grs de sucre
4 ous
200 ml de nata
50 ml de llet
50 grs de mantega
2 cullerades d’essència de vainilla
ELABORACIÓ:
En un bol batre els ous amb el sucre. Tot seguit afegir-hi la llet, la vainilla i la nata i tornar a batre. Incorporar la mantega i tornar a batre bé. Tot seguit anar incorporant la farina passada pel sedàs, fins que quedi tot ben lligat.
Pelem les pomes i les tallem a làmines. En un motlle prèviament untat amb mantega posem la meitat de les pomes ben col·locades, a sobre hi aboquem la meitat de la mescla anterior i acabem d’abocar-hi la resta de la massa.
Ho posem a coure al forn prèviament escalfat a 180º durant uns 40 minuts o fins que al punxar amb un escuradents aquest surti net.
Bon apettit!
Surto de l'arròs i ja em tornes a tenir aquí. Sóc una fan incondicional dels pastissos de pomes. Aquest no el coneixia, quantes coses per aprendre!
ResponEliminaPetonets.
oooooooooooooooooh! quina bona pinta! no había sentit mai a parlar d'aquest dolç!!! però pel que porta segur que m'0encanta!!! petonets guapa
ResponEliminaTiene que estar jugosisima!
ResponEliminaAquest pastís segur que m'encantaria, té pinta de ser una delícia!
ResponEliminaPetons
Sandra
Guauu, no coneixia la flaugnarde de pomes, però m'ha agradat molt la recepta !!! I sobretot la pinta que en fa !!!
ResponEliminaMoltes gràcies per compartir-la
petonets
Quina bona pinta que e aquestas pastis de pmma. Ami m'encantan, ja que fa que el bescuit quedi molt mes sucós.
ResponEliminaPetons
Hola,
ResponEliminaEls pastissos de poma sempre m'agraden, hi ha tants i tan diferents! Aquest té una pinta esplèndida!!! petons
A casa ens encanta tot el que porti poma, aquest tipus de pastís no l'havia vist mai, s'haurà de provar!
ResponEliminaMoltes gràcies! entre tots plegats feu que això valgui la pena. Una forta abraçada!
ResponEliminaTots als pastissos amb poma son deliciosos per mi, aquest crec que també.
ResponEliminaPetonets
Gemma te ha quedado riquiiiiisima, me encantan todas las variedades de tarta de manzana así que me llevo la tuya jeje. besitos guapa y feliz día.
ResponEliminaHola Guapa!!! quin postre tant saborós que ens presentes....no el coneixia, així que gràcies per ensennyar-nos aquestes delícies!! T'ha quedat boníssim!!!
ResponEliminaMolts petonets bonica!
Los postres con manzana siempre son exquisitos y este además es un clásico de la cocina francesa.
ResponEliminaUn besito
M'encanten les coques de poma ben carregades de fruita. Per esmorzar amb el cafè amb llet són delicioses!
ResponEliminaDe flaugnarde no n'he menjat mai, però amb aquesta pinta i tenint en compta que som uns amants dels pastissos de poma, no tardarem en fer-ho.
ResponEliminaUna abraçada
Todo lo que lleva manzanas es que me encanta y este postre tuyo tiene una pinta genial, un besote Gemma.
ResponElimina