13.4.11

Flaugnarde aux pommes


La flaugnarde és un pastís de fruites típic de la cuina occitana, concretament de les regions franceses del Llemonsí i d’Alvèrnia. Es pot fer de peres, prèssecs o albercocs però el més típic és el de poma, molt abundants a aquestes regions.

Doncs avui us deixo amb aquesta recepta de flaugnarde de pomes, de les que feia temps que tenia pendent de penjar, i que vaig treure del blog Food & Cook.


INGREDIENTS:
3 pomes
100 grs de farina
100 grs de sucre
4 ous
200 ml de nata
50 ml de llet
50 grs de mantega
2 cullerades d’essència de vainilla

ELABORACIÓ:
En un bol batre els ous amb el sucre. Tot seguit afegir-hi la llet, la vainilla i la nata i tornar a batre. Incorporar la mantega i tornar a batre bé. Tot seguit anar incorporant la farina passada pel sedàs, fins que quedi tot ben lligat.
Pelem les pomes i les tallem a làmines. En un motlle prèviament untat amb mantega posem la meitat de les pomes ben col·locades, a sobre hi aboquem la meitat de la mescla anterior i acabem d’abocar-hi la resta de la massa.
Ho posem a coure al forn prèviament escalfat a 180º durant uns 40 minuts o fins que al punxar amb un escuradents aquest surti net.

Bon apettit!


16 comentaris:

  1. Surto de l'arròs i ja em tornes a tenir aquí. Sóc una fan incondicional dels pastissos de pomes. Aquest no el coneixia, quantes coses per aprendre!
    Petonets.

    ResponElimina
  2. oooooooooooooooooh! quina bona pinta! no había sentit mai a parlar d'aquest dolç!!! però pel que porta segur que m'0encanta!!! petonets guapa

    ResponElimina
  3. Tiene que estar jugosisima!

    ResponElimina
  4. Aquest pastís segur que m'encantaria, té pinta de ser una delícia!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  5. Guauu, no coneixia la flaugnarde de pomes, però m'ha agradat molt la recepta !!! I sobretot la pinta que en fa !!!
    Moltes gràcies per compartir-la
    petonets

    ResponElimina
  6. Quina bona pinta que e aquestas pastis de pmma. Ami m'encantan, ja que fa que el bescuit quedi molt mes sucós.
    Petons

    ResponElimina
  7. Hola,
    Els pastissos de poma sempre m'agraden, hi ha tants i tan diferents! Aquest té una pinta esplèndida!!! petons

    ResponElimina
  8. A casa ens encanta tot el que porti poma, aquest tipus de pastís no l'havia vist mai, s'haurà de provar!

    ResponElimina
  9. Moltes gràcies! entre tots plegats feu que això valgui la pena. Una forta abraçada!

    ResponElimina
  10. Tots als pastissos amb poma son deliciosos per mi, aquest crec que també.
    Petonets

    ResponElimina
  11. Gemma te ha quedado riquiiiiisima, me encantan todas las variedades de tarta de manzana así que me llevo la tuya jeje. besitos guapa y feliz día.

    ResponElimina
  12. Hola Guapa!!! quin postre tant saborós que ens presentes....no el coneixia, així que gràcies per ensennyar-nos aquestes delícies!! T'ha quedat boníssim!!!
    Molts petonets bonica!

    ResponElimina
  13. Los postres con manzana siempre son exquisitos y este además es un clásico de la cocina francesa.
    Un besito

    ResponElimina
  14. M'encanten les coques de poma ben carregades de fruita. Per esmorzar amb el cafè amb llet són delicioses!

    ResponElimina
  15. De flaugnarde no n'he menjat mai, però amb aquesta pinta i tenint en compta que som uns amants dels pastissos de poma, no tardarem en fer-ho.
    Una abraçada

    ResponElimina
  16. Todo lo que lleva manzanas es que me encanta y este postre tuyo tiene una pinta genial, un besote Gemma.

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!