Quan la Mónica i la Judith del blog Memòries d’una cuinera ens van proposar per aquest mes d’abril fer una recepta de bacallà, un plat típic de la Quaresma , de seguida vaig pensar en aquest, m'agraden molt els plats que porten fruites seques dolces com les panses i les prunes. A casa l’hem menjat sempre, ja el feia la meva àvia i l’ha continuat fent la meva mare, una recepta familiar que també la podem trobar al llibre La cuina gironina, d’en Jaume Fàbrega. Desitjo que us agradi!
ELABORACIÓ:
Un cop el bacallà ben dessalat (almenys durant un dia, canviant l’aigua dues vegades) i també ben escorregut, s’enfarina i es fregeix amb oli d’oliva.
A part, es preparen els ous durs i es migparteixen pel llarg.
Les panses, escuades, es tenen en remull unes hores.
Es posa una cassola al foc amb oli i s’hi fa el sofregit de la forma habitual. Se sala amb precaució, s’hi posen els talls de bacallà, els ous durs i les panses, aixó com aigua bullent que cobreixi. Es tapa la cassola i procurant que quedi suc, s’hi fa fer xup-xup durant uns 20 minuts. Abans de treure la cassola del foc s’hi haurà tirat la picada feta amb les ametlles, l’all i el julivet.
Gemma, jo tamé he penjat avui la recepta de bacallà!! :)
ResponEliminaQuina bona pinta que fa el teu. A més sent una recepta de tradició familiar, és molt bona garantía!! A mi el toc de la fruita seca també m'agrada molt en els plats salats.
Molts petonets!! :)
i cóm no vols que ens agradi? si has fet una proposta boníssima! moltíssimes gràcies per participar!!!! la recepta de l'àvia la guardarem sota candau!!! petonets bonica
ResponEliminaQuina bona pint aaquest bacallà, és uqe la cuina de quaresma m'encanta!!!
ResponEliminaAnima't a fer els brunyols que aquests la ventatja que tenen és que no tens d'esperar hores i hores de llevat.
Petons
Mareeee, quina bona pinta te aquesta cassola !!! Em menjava jo un plat d'aquests avui per dinar, mmmm
ResponEliminaPetonets
I tant que ens ha agradat! M'agrada molt que sigui una recepta que ja feia la teva àvia.
ResponEliminaA casa per quaresma també feien bacallà amb ou, encara he de fer el meu, no tinc perdó!
Molts petonets.
Fantàstic, m'ha sorprès el fet de bullir el bacallà durant 20 mins. Jo normalment el faig menys temps, però com tot... s'ha de provar. És el meu peix favorit, així que en farem una prova amb aquesta combinació amb ous durs que no la he tastat mai :)
ResponEliminaté molt bona pinta!!! a mi també m'agrada molt cuinar amb panses, dóna a tots els plats un gust boníssim :)
ResponEliminaUna abraçada,
Una excel·lent manera de combinar el bacallà i a més amb l'original afegit dels ous durs. Tot plegat magnífic!
ResponEliminaUna abraçada
Ostre Gemma!! quina plata de bacallà!!super completa i segur que boníssima!!! aquesta salseta és per sucar sense parar!!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per les teves paraules preciosa!! sempre és un plaer saber que hi ha gent que t'aprecia!!!:)
Un petonàs guapa!!
Hola!
ResponEliminaA mi m'encanta!!!! A casa també el feien posant ou dur, i amb les panses ha de quedar molt bó. Apa, m'ho apunto que a casa els agradarà molt, segur. Petons
ostres, quins records! a casa els pares no faltava mai aquesta recepta per aquestes dates, però ara fa anys que no en mejo i me n'has fet entrar moltes ganes. gràcies per la recepta!
ResponEliminaQuines fotos més boniques, Gemma! I la recepta, per a un dia de festa grossa!
ResponEliminaHola!
ResponEliminaAixí es com el fa la meva sogra, i li queda bonissim!
Petons
Anna