6.10.11

Tarrines de crema


Amb aquesta ja són 61 les receptes publicades del llibre Cuinar és senzill de la Montserrat Seguí de Queralt.
Com podeu veure ja m’he tret una mica la son de les vacances i l’activitat a la cuina ha començat de nou. Amb l’inici d’aquest nou curs m’he proposat donar-li una mica més d’empenta al repte Cuinar és senzill i atrevir-me amb alguna recepta una mica més complicada, que vulguis o no una mica les he anat evitant.
La primera capa d’aquestes tarrines tenen la consistència d’un flam però el seu interior manté la cremositat d’una crema, realment sorprenents.


INGREDIENTS
½ litre de crema
125 grs de sucre
2 ous
1 rovell d’ou
Perfum: xocolata, cafè o vainilla

ELABORACIÓ
Fer bullir la llet. En un bol poseu-hi els dos ous sencers i el rovell i el sucre, treballeu-ho amb el batedor i tot seguit aboqueu-hi a poc a poc la llet acabada de bullir, remenant fort amb el batedor. Deixeu-ho reposar uns moments. Escumeu i passeu-ho per un colador. Podeu fer dues parts d’aquesta crema i perfumar cadascuna d’elles amb gustos diferents. Després ompliu-ne les tarrines o bé els motlles de soufflé.  Traieu l’escuma que pugui quedar-hi, deixant-ne la superfície ben llisa: escalfeu-les a bany maria, feu-los arrencar el bull sobre el foc, i després fiqueu-les al forn, un xic fort; deixeu-le-hi coure de 20 a 25 minuts. Han de quedar quallades com un flam. Deixeu-les refredar.

Nota. Quan ja tingueu preparada la crema de flam, si voleu podeu donar-li gust de xocolata: Desfeu-ne al bany maria amb poquíssima aigua i barregeu-la-hi. Si preferiu el gust de café, afegiu-ne a la crema una petita quantitat, ben concentrat, que pot ser instantani. Si us agradés més el gust de vainilla, tireu-ne un trosset a la llet en bullir-la, per perfumar-la.

8 comentaris:

  1. Unes terrines de crema boníssimes
    Petons

    ResponElimina
  2. doncs si que li has tret profit al llibre!!!! molt bé bonica. Molts petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  3. L'opció de la xocolata ha de quedar sensacional! Recorda una mica la creme brullée francesa, oi?
    A aquest ritme acabaràs fent tot el llibre de la Montserrat Seguí, je je je...

    ResponElimina
  4. Anònim7.10.11

    Unes tarrines fantàstiques, amb el que a mi m'agrada un bon postre de crema, pel que expliques amb les diferents textures ha de ser boníssim això!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  5. M´has deixat intrigada amb la textura de les terrines, les haurè de fer per descobrir-ho! I amb xocolata han de ser d´escàndol
    Petons

    ResponElimina
  6. Quina crema més interessant!! La provaré.
    El llibre cuinar és sennzill de la Montserrat Seguí per a mi és com la Bíblia. Em sembla que fa més de 20 anys que el tinc i encara el trobo extraordinari. Ara m'has fet venir ganes de tornar-me'l a mirar. Una abraçada

    ResponElimina
  7. Aquest llibre del que parles sembla molt pràctic.
    M'agrada molt la crema, i aquestes tarrines sembles delicioses!!
    Salutacions

    ResponElimina
  8. Porta la cullera que la fico dins aquesta meravella que ens has preparat!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!