15.10.11

Bunyols de monyaco

Esto es lo que ocurre, Phoebe, cuando nos haces viejos, las cosas que llevan largo tiempo enterradas emergen de repente con una nitidez espantosa.

Una pasión vintage
Isabel Wolff



Ja tornem a ser dia 15 i per tant toca Recepta del 15.
De moniatos només n’havia menjat bullits barrejats amb alguna altra verdura, però sabia que per la nostra geografia també se’n feien dolços, com els pastissets de moniato de València. Buscant entre els llibres de receptes de casa en vaig trobar aquesta, típica de la cuina de menorca. He de confesar que és la primera vegada que faig bunyols, sempre m’ha fet molta mandra pel tema de fregir-los, però com que en Marc es va oferir a ajudar-me, jo formava les anelles i ell controlava el foc, en un moment els vam tenir llestos. No són massa dolços però una mica arrebossats amb sucre són boníssims.


INGREDIENTS
½ kg de moniatos
½ kg de farina
2 cullerades de sucre
1 o 2 ous
25 o 30 grs de llevat de forner

INGREDIENTS
Bulliu els moniatos, ja pelats. Escorreu-los i aixafeu-los. Poseu-los en un ribell i pasteu-los amb la farina, el sucre, els ous i el llevat, desfet abans amb una mica d’aigua tèbia. Deixeu tovar o llevar la pasta en un lloc tebi, durant unes dues hores. Opcionalment, la podeu cobrir amb una mica d’oli o un drap blanc.
Poseu un tià o una paella fonda al foc, no massa alt, amb oli abundant, fent que no fumegi. Aneu formant els bunyols fent una anella de pasta en un dit, formant l’anell o bunyol i, amb l’altra mà, el deixeu caure a l’oli, tenint cura de no cremar-vos. Rossegeu bé els bunyols i poseu-los a escórrer.

NOTES: Aquests bunyols es poden menjar sols, calents o freds, i fint i tot, a cap d’uns dies. Els podeu banyar amb sucre, sucré glacé o floreti, mel o arrop menorquí.
Aquests bunyols han de tovar bé; així, doncs, el temps depèn de la temperatura.
Per formar els bunyols heu de fer una mica de pràctica.
Els moniatos també es poden rostir al forn.

Font de la recepta: La cuina de Menorca. Jaume Fàbrega i Carme Puigvert



22 comentaris:

  1. Quins bunyols més bons.... si de carbassa m´agraden de moniato han de ser encara millors, probaré... Ara toca gaudir-los. petons,

    ResponElimina
  2. Ostres, estic veient bunyols de moniato i m'estan entrant unes ganes boges de fer-los! Us han quedat genial, eh? M'apunto la recepta!
    Moltes gràcies per participar i no oblidis deixar-nos l'enllaç de la recepta al bloc per fer l'índex!
    Molts petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. ostres guapa!!! quins bunyols!!!! estan que no vegis de bons!!!! i amb una composició i fotografies genials!!
    Molts petonetss

    ResponElimina
  4. Quina pinta més bona!!!!!!!

    ResponElimina
  5. Quina bona pinta!!!!!!

    ResponElimina
  6. Quines ganes de menjar bunyols m'has fet venir... jejejej Mia els he provat amb moniato, però imagino que com és dolcet deu quedar de fàbula!
    Petons :)

    ResponElimina
  7. Quins bunyols més bons amb moniato!! M'encanta la idea, es veuen ben infladets i jo prefereixo que no siguin tan dolços i menjar-me'ls ben sucadets amb sucre!! :)

    Molts petonets bonica!

    ResponElimina
  8. ooooooooo, el que donaria per tastar un bunyolet d'aquests!!!!!! molts petonets guapa

    ResponElimina
  9. Recorden els bunyols de carbassa de València, oi? A mi també em fa mandra fregir els bunyols, je je je... Però sort que el resultat recompensa, tenen una pinta deliciosa!

    ResponElimina
  10. Qué buñuelos más ricos.
    Tienen una pinta deliciosa.
    Con tu permiso me llevo uno ahora mismo.
    Besos

    ResponElimina
  11. Pero bueno nena qué cosa más rica madre!!!! me chiflan estos bunylos, lo que pasa que tengo un problemilla con ellos, cuando empiezo son como las pipas no paro de comerlos....ummmm
    Besitos

    ResponElimina
  12. recepta apuntada, que encara tinc moniatos que vaig comprar per la recepta del 15 i vull variar... i ara els dolços em vénen molt de gust! :)

    ResponElimina
  13. Tenen una pinta fantàstica, les fotos són impressionants!! Tens raó amb això de fregir-los, és millor ser dos!

    ResponElimina
  14. Aquests bunyolets fan venir ganes de fer-los i, sobretot, de menjar-los. Han d'estar de vici!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  15. Ostres!! no ho havia vist mai, deuen ser molt bons oi?
    Bona cuina

    ResponElimina
  16. Gemma, us han quedat boníssims!! A més, a mi no m'agraden les coses molt dolces així que crec que serien al meu gust. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  17. Uauuuuuuuuuu, a mi que m'agraden tant els bunyols!
    Petons.

    ResponElimina
  18. Que bien, trabajo en grupo! Más ricos aún cuando hay ayuda. Nunca probé ninguna masa dulce con batata. Me intriga su sabor. Se ven deliciosos!
    Cariños

    ResponElimina
  19. Gemma; Em permets, una paraula per aquets bunyols de moniato...? "Espatarrants..."
    Quina passada, molt bona recepta Gemma¡¡
    Que vagi de gust Gemma¡¡

    ResponElimina
  20. Quins brunyols mes originals!!

    ResponElimina
  21. M'ha agradat molt la variant 'monyaco' :)
    Sempre aprenent amb els blogs!!! :)

    ResponElimina
  22. Aquests bunyols han tingut èxit, eh! Si, si, estaven boníssims! Moltes a gràcies a tots per passar per la meva cuina i tastar-los.
    Aquests dies no puc visitar massa les vostres cuines però estic contenta que no us oblideu de mi, això ho faig per tots vosaltres, els que només mireu i els que mireu i tasteu.
    Una forta abraçada a tots!!!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!