28.10.11

Ratafia

En aquest blog també hi ha moments  per la festa i què millor que La Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners. L’edició d’ enguany tindrà lloc els dies 10, 11, 12 i 13 de novembre, que aquest any celebra el seu 30è. aniversari. També fa trenta anys de la celebració del Concurs de La Festa de la Ratafia, i si heu elaborat la vostra ratafia i us animeu a participar-hi aquí en podreu trobar bases.
 

Ja us he parlat en alguna ocasió que el meu pare elaborava ratafia i que enguany jo tenia ganes de fer-ne. Al final no va poder ser, la meva esquena em va fer una mala jugada, però he tingut la sort dels campions i la meva mare en va trobar les dues  darreres ampolles!
No sóc massa fan d’aquest licor però de segur que en farà les delícies d’algunes que altres postres, com el flam o la coca de ratafia.


INGREDIENTS

Us  passo tots els ingredients i l’elaboració de la ratafia tal i com me l’ha transcrit el meu pare, però he trobat per la xarxa aquesta recepta que us ajudarà molt en tot el procés, trobo que està la mar de bé i aclareix molts de dubtes.
No cal que hi poseu totes les herbes llistades,  n’hi podeu posar en funció del vostre gust o de les que heu pogut obtenir.

6 litres d’anís o aiguardent
1 canó de canyella
2 quilos de sucre
1 ramet d’alfàbrega
1 flor de magnòlia
1 rosa (fulles)
1 pela de taronja
1 ramet d'escabiosa
1 ramet de farigola
1 ramet d’espígol
1 ramet de maria lluïsa
1 ramet de menta verda
1 ramet de sàlvia
1 ramet d’orenga
1 ramet de tarongina
5 fulles de llorer
1 ramet de camamilla
1 ramet de flor de saüquer
7 anís estrellat
1 ramet de poniol
6 nous moscades aixafades
1 ramet de fonoll
2 llimones
6 nous verdes aixafades
1 ramet d’herba set sangries

ELABORACIÓ
Poseu tots els ingredients en una garrafa durant quaranta dies a sol i serena, remenant-ho cada dia. Passats aquests dies filtrar el licor amb un drap de fil.





12 comentaris:

  1. M´agrada molt la ratfia, la meva mare en fa cada any! Jo hi serè a la fira de la ratafia, en una paradeta dins la carpa venent patè amb ratafia, si hi vas, passa´t-hi!
    Petons

    ResponElimina
  2. Anònim29.10.11

    Mare meva!! Quin munt d'herbes!! Segur que és una ratafia deliciosa, casolana i feta pel pare? Garantia d'èxit! A mi no m'entusiasma, però un gotet ben fresquet me'l prendria encantada!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  3. Hola guapa tu

    moltes gràcies per la recepta, a casa la meva iaia també la feina i molt bona, carai,...amb ella es va perdre la formula...doncs ningú es va preocupar massa de anotar-la i ella pobreta no sabia escriure..( jo era molt petita quan ens va deixar )

    desitjo que la teva esquena estigui molt millor

    mil petonets i cuida´t molt Susanna

    ResponElimina
  4. Elaborar la pròpia ratafia ha de ser molt gratificant. I cada casa té la seva fórmula secreta, je je je... Gràcies per compartir la del teu pare!

    ResponElimina
  5. Jo també havia sentit a dir que cadascú mantenia les herbes exactes com si fos un secret d'estat. Gemma, acabes de descobrir-lo i a més ho comparteixes. Fantàstic!
    Caldrà anar a bosc a cercar herbes... amb la llista a la mà.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  6. Amb aquests ingredients ha de sortir una ratafia de primera divisió! Jo també n'he feta aquest any però les herbes me les van donar i n'hi ha que no tinc ni idea de què eren, però ahir la vam tastar i era prou bona! L'any que ve aniré a buscar les herbes de la teva recepta, èxit assegurat!

    ResponElimina
  7. hola,
    jsutament estic a punt de penjar la "meva" recepta...no té tantes herbes, això sí..
    em quedo tafanejant el teu blog...

    ResponElimina
  8. Que receta mas interesante ..se ve un licor muy apetecible ..las fotos preciosas ..que pases un buen dia .
    Mi post de hoy es una velita para ELENA ZULUETA ..BSSSS MARIMI

    ResponElimina
  9. No l´he tastat mai aquest licor, i això que sé que s´utilitza per fer els bunyols de l´Ampurdà...un petonet

    ResponElimina
  10. Un licor d’herbes molt nostre, gracies per compartir la recepta
    Petons

    ResponElimina
  11. Això de fer-se el licor ja em sembla una passada, què bé! Sempre he volgut fer un licor d'herbes però mai m'he animat.
    Petons.

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!