21.7.11

Fundació Mona i magdalenes d'Aragó

Avui us voldria parlar de Mona, una Fundació creada l’any 2000 per Olga Feliu, Amparo Barba i Manel Maraña per a la protecció dels primats, i del seu centre de recuperació de primats a Riudellots de la Selva (Gironès), que serveix de llar a primats provinents del tràfic il·legal, utilitzats en circs ambulants, zoos, anuncis, shows televisius i altres atraccions.
La mare d’una amiga d’en Marc, que n’havia sentit a parlar, ens va proposar anar-hi a fer una visita aprofitant que no fa gaires bons dies per anar a la platja, i així fer alguna cosa quelcom diferent amb els nens. Em va semblar una bona ideia i així que vam trucar-hi  i el diumenge passat a la tarda ens van convidar a fer una visita guiada de prop de més d’una hora que ens va agradar molt i molts a tots. La veritat és que jo no n’havia sentit a parlar mai, tot i que està a encara no mitja hora de casa!, i no sabia massa bé quin tipus d’instal·lació hi trobaríem. No es tracta d’un zoo, és el primer que et diuen quan arribes, i realment crec que està molt lluny d’assemblar-s’hi, sinó que s’intenta millorar, dins el possible, la qualitat de vida tots aquests animals. Us recomano que hi feu una visita, us agradarà molt, i visiteu la seva pàgina web si voleu saber-ne més del que s’hi fa i com poder concertar una visita.

I com que no pot haver-hi excursió sense un bon berenar, vaig fer aquestes magdalenes de la Montserrat Seguí per menjar-les entre tots i acabar de passar una tarda molt agradable amb molt bona companyia.


INGREDIENTS
2 ous (no pas massa grossos).
125 cc d’oli.
150 cc de llet.
225 g de farina.
2 culleradetes rases de llevat en pols, o sobres de gasosa.
1 pell de llimona
180 g de sucre
motlles de paper

ELABORACIÓ
Poseu a foc suau un cassó l’oli (millor que sigui de llavor), amb la pell de llimona, fins que noteu la pell una mica cuita. Traieu-ho del foc i deixeu-ho refredar del tot. Després afegiu-hi el sucre, remeneu-ho bé, i a continuació poseu-hi els rovells d’ou; aboqueu-hi la llet i després tireu-hi la farina, barrejada amb el llevat en pols o bé els sobres de gasosa, i, finalment, les clares a punt de marenga.
Ompliu els motlles de paper, tireu-hi sucre pel damunt i col·loqueu-ho en una plata d’alumini (segons com fos la plata, es cremarien de sota); coeu-ho al forn, a temperatura regular, durant uns 15 minuts.

5 comentaris:

  1. Una d'aquelles iniciatives que -ja se que sona tòpic, però es que és així- fan més humans als que les protagonitzen. Felicitats per els deu anys de feina :)

    ResponElimina
  2. Una iniciativa fantàstica!! i admirable! segur que l'excutrsió va ser d'allò més instructiva!i ben a prop...prenc nota per anar-hi amb uns amics que tenen un peque que s'ho passarà genial ;)
    Aquestes magdalenes segur que varen sentar de fàbula a mitja excursió!! es veuen tremendes!!
    Molts petonets guapa i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  3. Jo hi he estat a la fundaciò mona, i fan una feina admirable, aquells animals ho han passat bastant malament.I sobre tot això que dius, no es un zoo! Les magdalenes molt bones! ideals per berenar amb un tall de xocolata!
    Petons

    ResponElimina
  4. Doncs jo tampoc no hi he anat mai, o sigui que m'has donat una idea genial per anar a passar una estona aquests dies que fa fresqueta, i m'apunto també a fer les magdalenes per berenar!

    ResponElimina
  5. Hola,
    Moltes gràcies per informar-nos!! Queda apuntat com les madalenes que fan molt de goig. Petons

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!