INGREDIENTS
100 grs de farina
100 grs de sucre, més uns altres 75 grs
3 cullerades de llet
2 cullerades d’oli
½ culleradeta de llevat en pols
2 ous
75 grs de mantega
2 pomes
ELABORACIÓ
Poseu en un bol 100 grs de sucre i un ou sencer, bateu-ho un xic i poseu-hi la llet, l’oli i la farina barrejada amb el llevat; bateu-ho una mica més perquè quedi ben barrejat; aboqueu aquesta mescla en un motlle rodó d’uns 22 cm (el meu de 25 cm), untat i ensucrat; col·loqueu-hi les pomes, tallades a mitges rodanxes, posades en cercle.
Treballeu un rovell d’ou amb 75 grs de sucre i afegiu-hi la mantega fosa. Tireu aquesta barreja sobre la poma i coeu-ho al forn, a temperatura regular, uns 30 minuts. Un cop cuit i fred, s’escalfa uns moments la base del motlle, s’aboca sobre una tapadora i es col·loca, després, a la plàtera de servir. Empolsimeu-lo amb sucre de llustre.
Font de la recepta: Cuinar és senzill de la Montserrat Seguí de Queralt
100 grs de farina
100 grs de sucre, més uns altres 75 grs
3 cullerades de llet
2 cullerades d’oli
½ culleradeta de llevat en pols
2 ous
75 grs de mantega
2 pomes
ELABORACIÓ
Poseu en un bol 100 grs de sucre i un ou sencer, bateu-ho un xic i poseu-hi la llet, l’oli i la farina barrejada amb el llevat; bateu-ho una mica més perquè quedi ben barrejat; aboqueu aquesta mescla en un motlle rodó d’uns 22 cm (el meu de 25 cm), untat i ensucrat; col·loqueu-hi les pomes, tallades a mitges rodanxes, posades en cercle.
Treballeu un rovell d’ou amb 75 grs de sucre i afegiu-hi la mantega fosa. Tireu aquesta barreja sobre la poma i coeu-ho al forn, a temperatura regular, uns 30 minuts. Un cop cuit i fred, s’escalfa uns moments la base del motlle, s’aboca sobre una tapadora i es col·loca, després, a la plàtera de servir. Empolsimeu-lo amb sucre de llustre.
Font de la recepta: Cuinar és senzill de la Montserrat Seguí de Queralt
Gemma me encana el pastel de manzana en todas sus variedades, me lo apunto pq el tuyo se ve fantástico. Muchas gracias por compartir las recetas de la Montserrat Seguí. Que tengas un feliz día, besito0s....
ResponEliminaUn pastís de poma 'canònic', valgam Deu!! :DDD
ResponEliminaM'encanten els pastissos de poma, en totes les seves versions. I aquesta coca que ens proposes ha de quedar boníssima, és un clàssic que no passarà mai de moda! Per esmorzar o berenar, amb el cafè amb llet, ha de ser deliciosa!
ResponEliminaQuina bona pinta!!!!..... Nosaltres tb tenim un pastís de poma que aviat sortirà però és bastant diferent.... és curiós, eh?, el mateix "menjar" com pot variar, eh?
ResponEliminaPetonets
Els pastissos de poma "em perden".
ResponEliminaAquest que has fet pinta sensacional.
T'ha quedat com els de pastisseria, més ben dit, més bonic amb aquest sucre fi que hi has posat al damunt!
ResponEliminaEl pastis de poma es el meu preferit ummmmmm
ResponEliminaPetons
Fantàstic, un clàssic dels que sempre entren bé. A mi més que amb gelat m'agrada amb creme fraiche o amb crema anglesa. Mmmm!!
ResponEliminaMuchas gracias por haberte pasado por La Tarte Divine. Así he podido conocer tu blog. Es maravilloso y esta tarta de manzana una verdadera delicia.
ResponEliminaUn abrazo fuerte.
Hola! Oh, quines ganes de mossegar aquest pastís!! I la recepta de les teules de Damasc m'ha encantat...en definitiva, que he entrat aquí per fer una volteta i ja m'has enganxat; ja tens una seguidora més. Amb el teu permís, vaig a seguir mirant a veure que trobo ;) Un petó! Paula (http://bontiberi.blogspot.com)
ResponEliminamadre mía, qué deliciosa se ve!!! me ha gustado mucho como te ha quedado ;)
ResponEliminafelices fiestas, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.blogspot.com