Aquestes pastes, de la Montserrat Seguí, les vaig fer per donar un obsequi de la meva cuina a la Maria Àngels de Visc a la cuina el dia que ens vàrem trobar. Són molt senzilles de fer i ja veieu que agraïdes que són a la vista, sobretot per aquestes festes de Nadal, i al paladar. Si les proveu de fer ja veureu que no us defraudaran, ideals per la sobretaula d’aquestes festes.
INGREDIENTS
100 grs de sucre
100 grs de mantega
300 grs de farina
3 cullerades de llet
Vainilla en pols
1 ou
1 cullerada de llevat en pols
Un pessic de sal
ELABORACIÓ
Poseu la farina a sobre el taullel en forma de corona i al mig tots els altres ingredients. Ajunteu-ho, treballant-ho primer amb una forquilla i després seguiu amb les mans, fins que us quedi una pasta fina i tova. A continuació estireu-la amb el corró, no pas massa prima, i talleu-la en diferents formes (amb el tallapastes). Aneu-les col·locant en una plata de forn untada, i aleshores pinteu-les amb rovell d’ou, barrejat amb unes gotes d’aigua. Coeu-les al forn, a temperatura regular, uns 15 o 20 minuts. Si passats 12 minuts no s’han començat a daurar, apagueu el forn i enceneu el gratinador perquè us agafi color.
Bon profit!
INGREDIENTS
100 grs de sucre
100 grs de mantega
300 grs de farina
3 cullerades de llet
Vainilla en pols
1 ou
1 cullerada de llevat en pols
Un pessic de sal
ELABORACIÓ
Poseu la farina a sobre el taullel en forma de corona i al mig tots els altres ingredients. Ajunteu-ho, treballant-ho primer amb una forquilla i després seguiu amb les mans, fins que us quedi una pasta fina i tova. A continuació estireu-la amb el corró, no pas massa prima, i talleu-la en diferents formes (amb el tallapastes). Aneu-les col·locant en una plata de forn untada, i aleshores pinteu-les amb rovell d’ou, barrejat amb unes gotes d’aigua. Coeu-les al forn, a temperatura regular, uns 15 o 20 minuts. Si passats 12 minuts no s’han començat a daurar, apagueu el forn i enceneu el gratinador perquè us agafi color.
Bon profit!
Mmmmmmmmmmmmmm quina bona pinta!!! jo en vull una!!!. Demés presta en aquestes dates!!!.
ResponEliminaPetonets
Unes galetes-detall que ja he vist que van triomfar molt el dia del regal jejeje. Molt bona idea! :D
ResponEliminaAsseguro i certifico que són boníssimes! Gràcies per penjar la recepta, Gemma!
ResponEliminaQuina bona pinta que fan així tant dauradetes, fins i tot crec que sento l'oloreta que desprènen. Un regal molt encertat!!
ResponEliminaJudith
Hola Gemma!
ResponEliminaSí que queden molt vistoses i han d'estar de vici!!! segur que varen causar sensació! Gràcies per posar-nos el pas a pas, és genial!!
Molts petonets guapa!
PD: Animeu-vos a veure Varekai que val molt la pena!!
Segur que van ser boníssimes i van volar en un moment. Entre aquestes galetes i les piruletes, la tarda devia passar ben dolça ;)
ResponEliminaGemma hola guapa, qué ricas y bonitas te han quedado, me llevo dos para el café ejej. Por cierto qué bien el encuentro con Mari Angels se ve muy maja también. besitos y feliz finde....
ResponEliminaQuina bona pinta que tenen Gemma !!!, amés en forma d'estrella són molt indicades per aquestes dates. Petons
ResponEliminame encanta como te han quedado con el toque del baño de huevo ;)
ResponEliminaHace poquito que he abierto un blog de galletas, pasate por el, estamos de sorteo :P
Salu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.blogspot.com