24.2.12

Sopa de peix a la provençala

-Monumental –va exclamar tot provant la sopa-. Porta la dosi exacta de salsa Worcestershire.
En William i la Robyn la van mirar, parpellejant, amb les culleres a mitjan camí de la boca.
-Què? –La Nell va mirar-los-. Què passa? Què he dit?
La Robyn va obrir la boca i la va tornar a tancar, com un peix.
-La salsa Worcestershire.
-És el nostre ingredient secret –va dir en William-. Ha estat en la família durant generacions.
La Nell va arronsar les espatlles en un gest de disculpa.
-La mare solia fer sopa de peix, com també la seva mare. Sempre li posaven salsa Worcestershire. Suposo que també era el seu ingredient secret.
En William va inspirar lentament per les seves amples narius i la Robyn es va mossegar el llavi.
-Sigui com sigui està deliciosa –va declarar la Nell fent-ne una altra cullerada-. El truc és encertar la quantitat exacta.

El jardí oblidat
Kate Morton

Com que el proper dimecres tenim entrada del grup de flickr La vuelta al mundo, aquest cap de setmana us deixo recepta enlloc de fotografia. Espero que en gaudiu :)


Des de que vaig obrir aquest blog fins avui mai havia tingut a la carpeta de pendents tantes receptes per publicar. Normalment totes les receptes  quan les penjava al blog encara feien oloreta de recent sortides del foc, però cada cop trigo més temps i aquestes es van acumulant esperant el seu torn. Entremig s’hi barreja les meves ganes de fotografiar, llegir, escriure, però mai perdent de vista el blog i compartint amb tots vosaltres un trosset d’allò que em fa feliç.


Aquesta sopa de peix ja no recordo quan la vaig fer, dos mesos, tres mesos, però si en recordo el gust, boníssim! Us la recomano!


INGREDIENTS
500 grs. de cap de rap
250 grs.  de lluernes o escórpores
150 grs. de cebes
100 grs. de porros
400 grs de patates
2 grans d’all
1 ramet (llorer, farigola i julivert)
250 grs. de tomàquet
1dl. de vi blanc

ELABORACIÓ
Sofregiu la ceba trinxada i el porro tallat fi, en un cassó amb oli i margarina, tireu-hi el vi i deixeu-ho reduir; afegiu-hi els tomàquets a trossets (o bé una cullerada de tomàquet concentrat), i coeu-ho una mica. Tireu-hi l’all, les patates tallades fines i el ramet lligat; poseu-hi sal i pebre. Afegiu-hi el cap de rap i els de les lluernes, barregeu-ho bé i tireu-hi 2 litres d’aigua calenta. Deixeu-ho coure a poc a poc 20 minuts, afegiu-hi la cua o cues de les lluernes i deixeu-ho 10 minuts més. Després es treu el peix i es passa tot el restant pel passapurés. Afegiu-hi el peix esmicolat, sense pell ni espines, i el julivert trinxat. Serviu-ho amb daus de pa torrat.

Font: Cuinar és senzill. Montserrat Seguí de Queralt.

Feliç cap de setmana!

15 comentaris:

  1. Que bona la sopa!! La veritat és que les lluernes i/o escòrpores li donen molt bon gust a aquest caldos!

    Petons maca

    ResponElimina
  2. Ummmmmm sopa mes bona!!!! Amb el que m'agraden les sopetes de peix aquesta no trigaré a fer-la, gràcies!!!!!
    Petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  3. Caram quina sopa més bona!! la menjaria ara mateix!! però m'hauré de conformar amb uns llibrets de llom.
    Petonets i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  4. Aquestes sopes de peix, amb crostonets de pa, son una auténtica delicia,així les fa la meva mare... M´encanta la proposta. Petons,

    ResponElimina
  5. Que buena sopita!! y con pan..riquisima
    Besos y buen fin de semana

    ResponElimina
  6. Anònim25.2.12

    Té una pinta espectacular, me l'enduc!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. Ya me abriste el apetito. Mi cena por lo general es una sopa, que deliciosas son y esta con su pancito invita a no pararse de la mesa :)).
    Bss

    ResponElimina
  8. L'escórpora fa un fumet molt gustós. I amb els entrebancs de pa ha de quedar encara més bona. Ideal per sopar després d'una excursió com la que he fet avui ;)

    ResponElimina
  9. Que bona aquesta sopa...ummmmmmmm!!
    Bona cuina

    ResponElimina
  10. Gemma, imagino el aroma de esta sopa de pescado....divino, también imagino su sabor.....intenso y delicioso, nada mejor que una escorpora para dar sabor! me encantan las fotografías que has hecho. un beso

    ResponElimina
  11. Quines ganes m'acaben d'entrar de sopar aquest plat avui mateix!!!!!!

    ResponElimina
  12. Me ha gustado conocer tu blog, tienes recetas muy ricas y una bonita fotografía!
    Esta sopa seguro que tiene un sabor delicioso!
    Un abrazo

    ResponElimina
  13. Me encantan las sopitas, son tan reconfortantes!!! ;) Besos.

    ResponElimina
  14. Com m'ha agradat la historia introductoria!!!
    Així doncs...tu no hi poses salsa Worcestershire ?????
    M'encanten les fotos de les embrunes i les culleres!!!! Precioses!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anònim29.2.12

      No, jo n'hi he posat, però és que ni la coneixia quan vaig fer aquesta sopa. La propera vegada provo aquesta salta!!!
      Gràcies, bonica!

      Elimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!