10.12.11

Tarta Tatín (segona fórmula)

Amb l'intenció de donar l'esquena a un bagatge tan patètic, vaig resoldre afrontar el futur al darrera d'una màscara de seguretat i valentia per evitar d'aquesta manera que se'm veiessin les pors que sentia, les misèries passades i la punyalada que encara tenia clavada a l'ànima.

El temps entre costures
María Dueñas

L’altra dia us vaig dir que aquests darrers dies no he cuinat gaire res de nou que no hagi publicat ja al blog, m’estic dedicant a temes més aviat logístics que un cop l’any cal dedicar-hi més d’unes quantes hores, com netejar i posar una mica d’ordre a la cuina. A casa aquesta tasca des de sempre ha creat moltes discrepàncies, perquè quan tot torna a estar col·locat no hi ha res al seu mateix lloc. És com estrenar cuina nova cada any!, però amb l’inconvenient que durant els primers dies quan algú vol un plat o un got pot arribar a obrir tants armaris com n’hi hagin fins a arribar al seu objectiu! Ups!
Doncs els que us deia, vaig fer la tarta Tatín (segona fórmula) de la Montserrat Seguí, i encara que la foto no en faci justícia, és d’aquelles postres que si ningú no m’hi ajuda tampoc cal, és boníssima!
Anem per la recepta!


INGREDIENTS

1 kg i ½ de pomes grosses
100 grs de sucre
100 grs de mantega

Pasta trencada:
150 grs de farina
75 grs de mantega o margarina
1 rovell d’ou
1 cullerada d’aigua
1 pessic de sal
50 grs de sucre

PREPARACIÓ
En un motlle antiadherent, de 22 a 24 cm, poseu-hi la mantega i deixeu-la a foc molt baix; quan comenci a fer escuma, afegiu-hi 3 cullerades de sucre, i quan s’hagi fos traieu-ho del foc: col·loqueu-hi les pomes tallades en quatre trossos, posant-les ben pitjades; emposeu-ho amb el sucre que resta i torneu-ho al foc, però més lent, una hora aproximadament, fins que es torni caramel fosc (és millor fer aquesta cocció sobre un difusor). Un cop obtingut aquest punt de caramel, traieu-la del foc i deixeu-la refredar; després cobriu-la amb la pasta trencada, fent que s’introdueixi per les vores cap al fons: pinteu-la lleugerament amb ou i fique-la al forn 25 minuts. Desemmotlleu-la en calent.

10 comentaris:

  1. Anònim11.12.11

    Com m'agrada la tatin! I recepta de la Seguí? Segur que boníssima!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Hola Gemma, guapa tu

    nena te pinta de estar mortal, anoto formula Secreta, je,je

    Bones Festes i mil petonets maca,Susanna

    ResponElimina
  3. Sóc una fan de les tatins, aquesta té un aspecte sensacional!

    ResponElimina
  4. Té molt bona pinta aquesta tatin.I con dius si ningú no hi ajuda No passa res:
    Petons

    ResponElimina
  5. Una segona fórmula també molt bona, amb la pasta trencada ha de quedar un contrast de textures molt bo. I si la recepta és de la Montserrat Seguí, té l'èxit assegurat ;)
    Les fotos de les Tatin mai els fan justícia, oi?

    ResponElimina
  6. Què bona la tatin,q uina pinta! m'encanta i amb una mica de gelat o nata ja és la bomba!
    Amb pasta de full en comptes de massa trencada també queda molt bona!

    Molts petonets guapa!!

    ResponElimina
  7. ;M'has fet venir ganes de manjar-me! fa temps que no en faig! amb la pasta trencada també ha d'estar molt bona!

    ResponElimina
  8. Les tartes tatin sempre estan boníssimes
    Petons

    ResponElimina
  9. Mol bona aquesta tartà i maca.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  10. Què bona! i vas trobar bé tots els estris per fer-la per que t'ha quedat sensacional. Petonets

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!