Amb l'intenció de donar l'esquena a un bagatge tan patètic, vaig resoldre afrontar el futur al darrera d'una màscara de seguretat i valentia per evitar d'aquesta manera que se'm veiessin les pors que sentia, les misèries passades i la punyalada que encara tenia clavada a l'ànima.
El temps entre costures
María Dueñas
L’altra dia us vaig dir que aquests darrers dies no he cuinat gaire res de nou que no hagi publicat ja al blog, m’estic dedicant a temes més aviat logístics que un cop l’any cal dedicar-hi més d’unes quantes hores, com netejar i posar una mica d’ordre a la cuina. A casa aquesta tasca des de sempre ha creat moltes discrepàncies, perquè quan tot torna a estar col·locat no hi ha res al seu mateix lloc. És com estrenar cuina nova cada any!, però amb l’inconvenient que durant els primers dies quan algú vol un plat o un got pot arribar a obrir tants armaris com n’hi hagin fins a arribar al seu objectiu! Ups!
Doncs els que us deia, vaig fer la tarta Tatín (segona fórmula) de la Montserrat Seguí, i encara que la foto no en faci justícia, és d’aquelles postres que si ningú no m’hi ajuda tampoc cal, és boníssima!
Anem per la recepta!
INGREDIENTS
1 kg i ½ de pomes grosses
100 grs de sucre
100 grs de mantega
Pasta trencada:
150 grs de farina
75 grs de mantega o margarina
1 rovell d’ou
1 cullerada d’aigua
1 pessic de sal
50 grs de sucre
PREPARACIÓ
En un motlle antiadherent, de 22 a 24 cm, poseu-hi la mantega i deixeu-la a foc molt baix; quan comenci a fer escuma, afegiu-hi 3 cullerades de sucre, i quan s’hagi fos traieu-ho del foc: col·loqueu-hi les pomes tallades en quatre trossos, posant-les ben pitjades; emposeu-ho amb el sucre que resta i torneu-ho al foc, però més lent, una hora aproximadament, fins que es torni caramel fosc (és millor fer aquesta cocció sobre un difusor). Un cop obtingut aquest punt de caramel, traieu-la del foc i deixeu-la refredar; després cobriu-la amb la pasta trencada, fent que s’introdueixi per les vores cap al fons: pinteu-la lleugerament amb ou i fique-la al forn 25 minuts. Desemmotlleu-la en calent.
Com m'agrada la tatin! I recepta de la Seguí? Segur que boníssima!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Hola Gemma, guapa tu
ResponEliminanena te pinta de estar mortal, anoto formula Secreta, je,je
Bones Festes i mil petonets maca,Susanna
Sóc una fan de les tatins, aquesta té un aspecte sensacional!
ResponEliminaTé molt bona pinta aquesta tatin.I con dius si ningú no hi ajuda No passa res:
ResponEliminaPetons
Una segona fórmula també molt bona, amb la pasta trencada ha de quedar un contrast de textures molt bo. I si la recepta és de la Montserrat Seguí, té l'èxit assegurat ;)
ResponEliminaLes fotos de les Tatin mai els fan justícia, oi?
Què bona la tatin,q uina pinta! m'encanta i amb una mica de gelat o nata ja és la bomba!
ResponEliminaAmb pasta de full en comptes de massa trencada també queda molt bona!
Molts petonets guapa!!
;M'has fet venir ganes de manjar-me! fa temps que no en faig! amb la pasta trencada també ha d'estar molt bona!
ResponEliminaLes tartes tatin sempre estan boníssimes
ResponEliminaPetons
Mol bona aquesta tartà i maca.
ResponEliminaUna abraçada.
Què bona! i vas trobar bé tots els estris per fer-la per que t'ha quedat sensacional. Petonets
ResponElimina