Aquest mes Memòries d’una cuinera ens ho ha posat ben senzill: canelons!
Durant aquestes dates a la taula de moltes llars no hi faltaran els canelons, un plat de festa molt típic de les festes majors i del dia de Sant Esteve, i com que aquest any m’he convertit en la cuinera major del regne, què millor que regalar un plat que proporcioni pau, amor i felicitat, uns canelons de luxe de la Mireia Carbó.
La recepta també la podreu trobar a molts altres blogs de cuina, són molts els assidus als tallers de la Mireia.
INGREDIENTS
1 pit de pollastre desossat i sense pell
1 cuixa de pollastre desossada i sense pell
300 grs. de carn de vedella (jarret, rodó, culata de l'espatlla)
250 grs. de carn de porc (del coll o llom d dos colors)
2 tomàquets sense llavors
2 cebes
2 pastanagues
1 porro
4 grans d'all
100 ml de vi ranci (també pot ser brandy)
50 grs de foie-gras
oli d'oliva verge
2 llesques de pa (de motllo o de pagés)
200 ml de llet
nou moscada
sal i pebre
pasta pels canelons (uns 20 o 30)
1 pit de pollastre desossat i sense pell
1 cuixa de pollastre desossada i sense pell
300 grs. de carn de vedella (jarret, rodó, culata de l'espatlla)
250 grs. de carn de porc (del coll o llom d dos colors)
2 tomàquets sense llavors
2 cebes
2 pastanagues
1 porro
4 grans d'all
100 ml de vi ranci (també pot ser brandy)
50 grs de foie-gras
oli d'oliva verge
2 llesques de pa (de motllo o de pagés)
200 ml de llet
nou moscada
sal i pebre
pasta pels canelons (uns 20 o 30)
INGREDIENTS PER LA BEIXAMEL
60 grs. de mantega
60 grs. de farina
3/4 l de llet (aproximadament)
sal i pebre
formatge emmental ratllat
60 grs. de mantega
60 grs. de farina
3/4 l de llet (aproximadament)
sal i pebre
formatge emmental ratllat
PREPARACIÓ
Tallem a trossos regulars el pollastre, la vedella i el porc i els posem en una safata que pugui anar al forn. Tot seguit netegem totes les verdures i les tallem a trossos regulars, per afegir-ho a la safata on hem col·locat la carn. Ho salem, empebrem i hi tirem un bon raig d'oli d'oliva, hi afegim nou moscada en pols i ho remenem amb les mans netes per tal que quedi tot ben impregnat. A continuació ho courem al forn a 180ºC (dalt i baix) durant una hora o hora i mitja. Remeneu-ho a mitja cocció. Passat aquest temps hi afegirem un bon raig de vi ranci, ho remenarem i continuarem la cocció mitja hora més.
Ja fora del forn hi afegirem el pa sense crosta i remullat en la llet i el foie-gras. Ho mesclarem bé i tot seguit ho triturarem tot amb l'ajut d'un braç mecànic o una picadora (millor que no sigui amb una termomix per què queda massa fi). Corregir de sal i pebre.
Per bullir la pasta de canelons és aconsellable no bullir-ne més de 20 plaques de cop. Un cop l'aigua bulli la remenem i quan formi un remolí hi anem tirant les plaques dels canelons una a una.
Per fer la beixamel desfeu la mantega en una cassola alta al foc, afegiu-hi la farina i quan rossegi hi aneu incorporant la llet poc a poc, sense deixar de remenar i amb l’ajut d'un batedor de bares, tanta com sigui necessària per aconseguir una salsa fina, però que no sigui espessa per què un cop enfornats els canelons s'espesseix més i els fa carregosos. Rectifiqueu de sal i pebre. No hi posem nou moscada per que ja li hem posat al farcit.
En una safata que pugui anar al forn hi posarem una capa fina de beixamel al fons i a sobre hi anirem col·locant els canelons amb la junta cap amunt, així no es desfaran al treure'ls. Els cobrim amb la resta de beixamel i hi afegim per sobre el formatge ratllat.
Bon profit!
En una safata que pugui anar al forn hi posarem una capa fina de beixamel al fons i a sobre hi anirem col·locant els canelons amb la junta cap amunt, així no es desfaran al treure'ls. Els cobrim amb la resta de beixamel i hi afegim per sobre el formatge ratllat.
Bon profit!
Bonissim aquest ccanelons !!!
ResponEliminaPetons
Uns clàsics canelons que mai fallen!! Molt bons. Petons.
ResponEliminaTenen una pinta excel·lent! Jo avui n'he fet amb el rostit que va sobrar ahir i altres amb restes de carn d'olla, boníssims!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Els canelons de la Mireia tenen l'èxit assegurat. Fàcils de fer i boníssims, són la millor recepta de canelons que conec ;)
ResponEliminaMmmmm què bons!!!i per la foto fan una pinta espectaculars!!!
ResponEliminaNo poden faltar uns bons canalons a les nosres taules!!! quina pina fan! bon any!
ResponEliminaNo poden faltar uns bons canalons a les nosres taules!!! quina pina fan! bon any!
ResponEliminaGemma, muy buenos.
ResponEliminaTe han quedado genial.
Besos
Tots coincidiu en que són boníssims, per alguna cosa serà.
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar, us desitjo un molt i molt feliç 2012!
Petons.
quin goig aquesta safata Gemma!!! segur que vas triomfar amb aquesta recepa. Molt bon any reina!!!! molts petonets
ResponEliminaUau!! ara mateix li passo la recepta a la meva mare, quina delícia!!! :)
ResponEliminaBet
Un plat que fa Festa i que agrada tothom.
ResponEliminaBon Any, Gemma.
Una abraçada.