3.5.11

Lioneses


I aquesta és la recepta de les lioneses que vaig fer pel Sant d’en Marc, del llibre Cuinar és senzill de la Monterrat Seguí. Van sortir boníssimes, una recepta que repetiré aviat.



INGREDIENTS
4 ous petits
100 grs de mantega o margarina
125 grs de farina
¼ de litre d’aigua
Un pessic de sal

PREPARACIÓ
Prepareu la pasta choux amb tots els ingredients. Un cop feta, poseu-la en una mànega amb broquet llis d’1 cm i aneu formant, damunta una planta d’anar al forn molt poc untada, petits munts de pasta; pinteu-los amb ou i poseu-ho a coure al forn, més aviat fort, uns 25 minuts.
Un cop cuites i refredades les lioneses, obriu-les amb unes tisores i ompliu-les de crema, nata o trufa.

Nota important per a la cocció de la pasta choux. Quan se n’acaba la cocció, no traieu pas la pasta del forn de seguida. Heu de deixar el forn obert de 5 a 8 minuts, perquè es comenci a refredar suaument, ja que si traieu la pasta en el mateix moment d’acabar-se la cocció podria desinflar-se una mica.




17 comentaris:

  1. que bones! i que pràctic el teu post sobre la pasta choux, ningú no podrà dir ja que no sap com fer-ho.

    ResponElimina
  2. Mira que m'agraen les lioneses però fa molt de temps que no en menjo!
    Petonets.

    ResponElimina
  3. A casa ens agraden molt les lioneses. Aquestes de crema fan molt bona pinta.
    Petonets

    ResponElimina
  4. ooooooooooooo, jo les vull tastar! les de crema són les meves preferides!!! molts petonets guapa

    ResponElimina
  5. Anònim3.5.11

    Quan vulguis ens en portes una safateta, que ja veus que aquí ens encanten les lioneses i més de crema!! Boníssimes!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  6. quinta pinta!! ja me'n menjaria un parell ara mateix!!
    Una salutació,

    ResponElimina
  7. Quines lioneses Gemma!!!!!! ara per berenar!!! que m'en menjava unes quantes!! però que bones!!! t'han quedat bestials!!!

    Molts petonets bonica!

    ResponElimina
  8. Les lioneses apasionen a la meva família!! t´han quedat espectaculars...un petonet

    ResponElimina
  9. Gemma, me quiero comer esa bandeja completa!, como lucen de ricos, me encanta el nombre :)
    Besos

    ResponElimina
  10. ole ole!! ja teniem ganes de veure les lioneses ben farcidetes de crema!! Què boniques et van quedar. J ame les imagino amb un rajolí de xoco calenta per sobre....mmmm!!!

    Molts petonts bonica!!!

    ResponElimina
  11. T'han quedat precioses!! Les fotos genials . Me'n fas venir ganes de fer-ne: Tindré en compte el teu consell de no treure-les del fonrn de seguida. Una abraçada

    ResponElimina
  12. Gemma, que bones que són les lioneses!! I de crema, les meves preferides!! T'han quedat de pastisseria!
    Petons!

    ResponElimina
  13. I tant que les pots repetir, t'han quedat super boniques!

    ResponElimina
  14. Tan quedat fantàstiques i farcidetes de crema com a mi m’agraden Ummmm
    Petons

    ResponElimina
  15. El truco de deixar la porta del forn mig oberta va molt bé ;)
    Farcides de crema, de nata de xocolata... són un vici!
    Quan proves les lioneses fetes a casa, ja no les tornes a comprar mai més, oi?

    ResponElimina
  16. Precioses (i delicioses) aquestes lioneses.
    Felicitats!

    ResponElimina
  17. Quina bona pinta!!! Amb el que m'agraden les lioneses... jo no en podria deixar ni una. Petons

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!