I aquesta és la recepta de les lioneses que vaig fer pel Sant d’en Marc, del llibre Cuinar és senzill de la Monterrat Seguí. Van sortir boníssimes, una recepta que repetiré aviat.
4 ous petits
100 grs de mantega o margarina
125 grs de farina
¼ de litre d’aigua
Un pessic de sal
PREPARACIÓ
Prepareu la pasta choux amb tots els ingredients. Un cop feta, poseu-la en una mànega amb broquet llis d’1 cm i aneu formant, damunta una planta d’anar al forn molt poc untada, petits munts de pasta; pinteu-los amb ou i poseu-ho a coure al forn, més aviat fort, uns 25 minuts.
Un cop cuites i refredades les lioneses, obriu-les amb unes tisores i ompliu-les de crema, nata o trufa.
Nota important per a la cocció de la pasta choux. Quan se n’acaba la cocció, no traieu pas la pasta del forn de seguida. Heu de deixar el forn obert de5 a 8 minuts, perquè es comenci a refredar suaument, ja que si traieu la pasta en el mateix moment d’acabar-se la cocció podria desinflar-se una mica.
Nota important per a la cocció de la pasta choux. Quan se n’acaba la cocció, no traieu pas la pasta del forn de seguida. Heu de deixar el forn obert de
que bones! i que pràctic el teu post sobre la pasta choux, ningú no podrà dir ja que no sap com fer-ho.
ResponEliminaMira que m'agraen les lioneses però fa molt de temps que no en menjo!
ResponEliminaPetonets.
A casa ens agraden molt les lioneses. Aquestes de crema fan molt bona pinta.
ResponEliminaPetonets
ooooooooooooo, jo les vull tastar! les de crema són les meves preferides!!! molts petonets guapa
ResponEliminaQuan vulguis ens en portes una safateta, que ja veus que aquí ens encanten les lioneses i més de crema!! Boníssimes!
ResponEliminaPetonets
Sandra
quinta pinta!! ja me'n menjaria un parell ara mateix!!
ResponEliminaUna salutació,
Quines lioneses Gemma!!!!!! ara per berenar!!! que m'en menjava unes quantes!! però que bones!!! t'han quedat bestials!!!
ResponEliminaMolts petonets bonica!
Les lioneses apasionen a la meva família!! t´han quedat espectaculars...un petonet
ResponEliminaGemma, me quiero comer esa bandeja completa!, como lucen de ricos, me encanta el nombre :)
ResponEliminaBesos
ole ole!! ja teniem ganes de veure les lioneses ben farcidetes de crema!! Què boniques et van quedar. J ame les imagino amb un rajolí de xoco calenta per sobre....mmmm!!!
ResponEliminaMolts petonts bonica!!!
T'han quedat precioses!! Les fotos genials . Me'n fas venir ganes de fer-ne: Tindré en compte el teu consell de no treure-les del fonrn de seguida. Una abraçada
ResponEliminaGemma, que bones que són les lioneses!! I de crema, les meves preferides!! T'han quedat de pastisseria!
ResponEliminaPetons!
I tant que les pots repetir, t'han quedat super boniques!
ResponEliminaTan quedat fantàstiques i farcidetes de crema com a mi m’agraden Ummmm
ResponEliminaPetons
El truco de deixar la porta del forn mig oberta va molt bé ;)
ResponEliminaFarcides de crema, de nata de xocolata... són un vici!
Quan proves les lioneses fetes a casa, ja no les tornes a comprar mai més, oi?
Precioses (i delicioses) aquestes lioneses.
ResponEliminaFelicitats!
Quina bona pinta!!! Amb el que m'agraden les lioneses... jo no en podria deixar ni una. Petons
ResponElimina