24.1.11

Sopa d'arròs i verdures


Tenia ganes de participar al concurs ‘Aprovechame’ del blog ¡Sano y de rechupete!.
No ser si aquesta recepta és d’aprofitament, jo d’això més aviat en dic optimització de recursos, i molts de nosaltres d’això n’hem après de les nostres mares i àvies.
Un dia volia fer un puré de verdures per dinar i vaig posar més aigua a l’olla i alguns talls de pollastre, una petxuga, un parell d’ales, una carcanada, per llavors fer-ne les croquetes que vaig publicar no fa gaires dies, i obtenir-ne un litre de brou per fer aquesta sopa d’arròs amb verdures. Jo de les quantitats dels ingredients en vaig fer la meitat, però us poso la recepta tal i com ens l’ensenya la Montserrat Seguí.


INGREDIENTS (per a 6 persones)
300 grs de pèsols
100 grs de fulles de col
75 grs de pastanagues
150 grs de patates
80 grs d’arròs
1 ceba petita
2 litres de brou

ELABORACIÓ
En un cassó amb oli sofregim la ceba ben trinxada. Abans que rossegi hi afegim la pastanaga tallada a quadrets i la deixem coure un xic. Tot seguit hi tirarem la col, que abans haurem blanquejat i tallat a tires juliana, i les patates tallades també a quadrets però no tan petits. Hi posarem sal, hi tirarem el brou i ho deixarem coure tot plegat 20 minuts. Abans de treure-ho del foc hi afegirem els pèsol i l’arròs que ja tindrem bullit.

Blanquejar. Fer donar un bull de segons a determinats aliments. Per exemple, si es vol que la col perdi una mica del seu gust per acompanyar segons quins plats, es posa al foc amb aigua bullint i quan torna a començar el bull s’apaga el foc i es deixa tapada uns 5 minuts. Un altre exemple, el bacó, es posa en un plat, s’hi tira aigua bullent i es deixa així 5 minuts.

Font de la recepta: Cuina és senzill, Montserrat Seguí de Queralt.

Ah! i per fi he après com fer les fotos de la mida que jo vulgui. Moltes i moltes gràcies a tots aquells que m'heu ajudat amb els vostres missatges, i perdoneu per si he sigut massa pesada. ;-)

14 comentaris:

  1. Cómo apetece hoy una sopita, aquí estamos a 0º y no apetece ni salir. Así que mándame con un tupper una poquita que hoy no cocino ajaj. besitos y feliz semana.

    Por cierto,de paso también un par de madalenas de canela que me encantannnnnn.

    ResponElimina
  2. Ostres noia! no podies proposar una millor recepta amb el fred que fa! molta sort al concurs! petonets

    ResponElimina
  3. Aquesta soperta amb el fred que fa ha d'entrar de meravella. Molt sana i recomfortant!

    ResponElimina
  4. Que bona, calentoneta es ideal per aquests dies de taaaaant fred...
    petons

    ResponElimina
  5. Estic mig congelada, avui no entro amb calor, la teva sopeta m'ajudaria prou penso.

    Muas!

    ResponElimina
  6. Anònim24.1.11

    Noies, els termometres no es recuperen. El dissabte a casa els meus pares vam arribar a 9 sota zero, a Sta. Coloma de Farners. Uf! quina fred! sort que tenim l'escalforeta dels nostres fogons, mireu si en som de privilegiats els que ens passen hores a la cuina ;-)

    ResponElimina
  7. Gemma, claro que sirve, si de una olla has hecho varias cosillas, es bien de aprovechamiento... Adeás, yo hago como tú, sobre todo con la sopa (de la que saco el caldo para una cosa, el pollo para pollo al curry y su pechuga, para hacerla entera; la carne, para hacer una carne con zanahorias... ). Y todo queda con un saborcito... Delicioso, como esta sopa que sienta de maravilla cuando los termómetros bajan.
    Un besote y muchas gracias por participar

    ResponElimina
  8. Molta sort en el concurs

    petons

    ResponElimina
  9. Optimització o aprofitament, aquesta sopa ha de venir molt de gust, que amb el fred que fa els plats calents es posen la mar de bé ;)

    ResponElimina
  10. Gemma!! quina meravella de plat que ens presentes, les sopes són fabuloses i van genial, sobretot amb el fred que fa aquí! Déu meu estavem a -2 aquest matí!!!

    La foto fabulosa, amb un plat molt bonic i un primer pla molt xulo amb el detall de la sopa i ben grossa! m'agrada molt.
    Moltes gràcies per les teves paraules al meu bloc, de veritat que em fa molt feliç que hagi estat d'alguna ajuda el que varem comentar.
    Molts petonets bonica!

    ResponElimina
  11. Qué buena, que hace un frío que esto tiene que sentar de muerteee!!!
    bsss

    ResponElimina
  12. Quina sopeta més bona, amb el fred que fa deu entrar ben ràpid!! Una abraçada, Paula

    ResponElimina
  13. Gemma has posat la recepte ideal en aquests dies que fa tanta fred. Molta sort en el concurs¡¡¡¡¡
    Ah Gemma, el meu cremador es uns d'aquests electrics pero rodo com les planches que hi ha per anar a sobre el foc. No es soplet, o bufador, pero va molt bé ja que al nar enchufat no es refreda.
    Petons

    ResponElimina
  14. A casa l'arròs a la sopa no els hi agrada, però de tant en tant n'hi poso que a mi si m'agrada molt.

    T'ha quedat molt xul.la amb la fresqueta que tinc ara mateix em fotria dos plats jejeje

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!