8.1.11

Pasta per a crêpes



I aquesta és la recepta de les crêpes que van fer parella amb la crema de xocolata d’en Jordi Roca. Era la primera vegada que feia crêpes i, tot i que no van sortir massa boniques, eren molt bones, encara que crec que hi sobrava la mantega fosa que s’hi afegeix abans d’anar a formar-les. Al número de la revista CUINA que us parlava a l’entrada de la crema de xocolata, en Jordi Roca, a part de les crêpes de xocolata, ens presentava dues receptes més de crêpes i em sembla que a la propera vegada que en faci m’arriscaré amb alguna d’aquestes.

INGREDIENTS
125 grs de farina
25 grs de sucre
2 ous
25 grs de mantega
¼ de litre de llet

ELABORACIÓ
Poseu la farina en un bol, en forma de cercle, i, en el centre, els ous sencers, sucre i un pessic de sal. Aneu-hi tirant la llet a poc a poc, remenant amb un batedor. Deixeu-ho reposar una hora o més. En anar a formar les crêpes, s’hi afegeix la mantega fosa.
MANERA DE FORMAR-LES: Unteu lleugerament amb margarina o mantega una paella petita, i un cop calenta s’hi tiren dues cullerades de la pasta preparada; quan tingui consistència s’ha de tombar i coure de l’altre costat. S’hi van tirant cullerades, repetint això mateix fins que s’acabi la pasta líquida.
Font de la recepta: Cuinar és senzill, Montserrat Seguí de Queralt.

17 comentaris:

  1. Ostres, avui que esmorzem tard... aquesta foto... hum hummmmmmm ;D

    ResponElimina
  2. Senzillament boníssimes!! ara mateix m'en menjava un parell!!
    Molts petonets Gemma!

    ResponElimina
  3. no sabes como me gustan los creps.. me encantan, pero sin choco porfa jeje

    un abrazo

    ResponElimina
  4. Carai, i nosaltres a règim, quina perdició que ens acabes d'ensenyar!! visca els creps!!

    ResponElimina
  5. Molt bona idea aquesta de la foto d'abans amb els ingredients i la foto final. Boníssims, segur!

    ResponElimina
  6. superbones aquestes creps, i amb la crema de xocolata, mmmm!

    ResponElimina
  7. pues que quieres que te diga, ya te salieron más bonitas que a mi ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponElimina
  8. Anònim8.1.11

    Quina pinta!! Fa massa temps que no faig crepes, a veure si m'animo en breu!!
    Petons,
    Sandra

    ResponElimina
  9. M'encanten les creps... i farcides amb la crema d'en Jordi Roca queden de vici total. El proper cop pots porvar la recepta del propi Jordi, que posa cacau a la massa de creps. De vici absolut!

    ResponElimina
  10. Hola, es la primera visita a tu estupendo blog y me encuentro con estos creps de chocolate tan espectaculares!!. Riquisimos!. Con lo que me gustan a mi los creps.

    Un saludo desde Vigo. Marimi

    ResponElimina
  11. L'altre dia vam fer creps per sopar...i de postres el de xoco! un vici total!!! T'han quedat per llepar-se els dits!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  12. Ohhh!!Això ho he de provar!! Si em surten a casa em faran un monument!! Je,je...els tornen bojos els creps. Gràcies. Un petó, Paula

    ResponElimina
  13. Quina pinta! Sort que ja he esmorzat, que si no, començaria a llepar la pantalla ;-)

    ResponElimina
  14. Ohhhhhh Gemmaaaaaa!!!! Quina temptació!!! Mmmmm... m'encanten els crepes!, de debó, provaré de fer-hoooo.
    Petonets

    ResponElimina
  15. Una llaminadura temptadora i irresistible!!
    Felicitats!

    ResponElimina
  16. Hola Gemma! Et poso aquí la resposta que t'he deixat al meu bloc sobre la TMX (supòs que et serà més fàcil llegir-lo aquí): A mi la TMX em va molt be. Els meus pares me la vàren regalar fa un any i la utilitzo moltíssim, a diari. És veritat que tot el que fa la TMX es pot fer a mà, però simplifica molt la feina i és molt neta (també es pot rentar a ma i utilitzam la rentadora,oi?)Avui vespre he preparat un puré de verdures per a dinar demà, he pelat les verdures, 25 minuts (mentre he fet altres coses)i he triturat...dinar llest per demà i només he hagut de rentar el got de la TMX que no s'aferra mai. Amassa mooolt bé. De totes maneres et recomano que llegeixis un article de la Su de Webos Fritos on parla de la TMX; la seva conclusió és que val la pena. Si tens qualsevol dubte m'ho demanes, ok? Em deixes un comentari al bloc o m'envies un mail, estirè encantada de poder-te ajudar. Un petó! Ah...i espero enganxar-te prest al meu bloc (je,je!!)..jo ara em faig seguidora del teu. Un petó, Paula

    ResponElimina
  17. Ara sí que m'has tocat la fibra, quina pinta!!!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!