13.10.10

Coca de verema i pizza



Una de les propostes de la Carme Ruscalleda en el seu llibre UN ANY amb Carme Ruscalleda és aquesta coca de verema que us presento avui. Molt bona! I tal i com ens diu, aquesta massa quan ja ha llevat permet ser congelada. Doncs jo en vaig fer la prova i amb la porció congelada n’he fet la pizza. Va quedat també perfecte! Us animo que la proveu de fer que ja n’és època.

INGREDIENTS

250 grs de farina de semiforça
60 grs d’oli d’oliva
5 grs de sal
8 grs de llevat de París (llevat de forner)
120 ml d’aigua mineral
400 grs de raïm
400 grs de tomàquets madurs petits
500 grs d’albergínies
20 anxoves salades
Oli d’oliva, pebre roig dolç, sal i pebre
o qualsevol altre combinació que us vingui de gust.

ELABORACIÓ

1. En un bol, poseu-hi la farina passada pel sedàs. Al centre de la farina, feu-hi un clot i tireu-hi el llevat desfet amb l’aigua mineral un xic tèbia, els 5 grs de sal i els 60 grs d’oli d’oliva. Amasseu-ho molt bé. Tapeu la massa amb un drap i deixeu-ho en un lloc a temperatura ambient 22 ºC en repòs durant 30 minuts.
2. Espolseu la taula de treball amb farina i, amb l’ajut d’un corró, estireu la pasta fina. Doneu-li la forma que vulgueu, rodona com una pizza o bé allargada com una coca de recapte.
3. Col·loqueu la massa estirada sobre una plàtera per anar al forn i pinteu-la amb una mescla d’oli, pebre roig, sal i pebre. Aneu-hi col·locant a sobre els ingredients escollits i arrenglerats.
4. Amaniu-ho amb un fil d’oli d’oliva i la sal corresponent i entreu les coques al forn ben calent a 190º durant uns 15 o 18 minuts.
5. Serviu-la tan bon punt surt del forn.

2 comentaris:

  1. ara entenc perque se li diu de verema, per el raim...molt original

    petons

    ResponElimina
  2. La coca es veu gloriosa... s'assembla a la de recapte, però en versió verdures senceres :-)

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!