19.10.10

Patates a la cassola amb sèpia i pèsols



Aquesta és d’aquelles receptes que jo faig a ull, ja que és gairebé un clàssic de la meva cuina i a casa ens agrada molt, i trobo que amb l’arribada dels primers freds ja comença a venir de gust un plat calentó. Ja deixem enrera les amanides, els gelats, les llargues vetllades a la terrassa prenent la fresca, la platja, la cridòria dels nens jugant a la plaça, ... i sempre amb aquella sensació que tots els hiverns són iguals i tots els estius diferents.

INGREDIENTS
2 sèpies mitjanes
1 ceba
3 tomàquets
1 fulla de llorer
patates
pèsols
sal
ELABORACIÓ
En una cassola sense gens d’oli coure la sèpia trossejada fins que quedi rossa. Tot seguit hi afegim la ceba tallada ben petita i una mica d’oli i ho anem sofregint a poc a poc, i quan la ceba comenci a agafar color hi incorporem els tomàquets fets puré. Quan aquest tingui ja un aspecte lluent i afegirem les patates tallades a daus i els pèsols, juntament amb la fulla de llorer per donar-li gust. Li donem uns tombs i just ho cobrirem amb aigua calenta, deixant que vagi fent la xup xup fins que les patates i els pèsols siguin cuits.

11 comentaris:

  1. Es nota que estem a la tardor.... quina fila que fà aquest plat.

    Muas!

    ResponElimina
  2. Es de les receptes que m'agraden per sucar-hi pa...
    petons

    ResponElimina
  3. Em sembla que vindré a dinar a casa tev, tot m'agrada moltíssim!! Estic una mica deprimida per l'arribada del fred, només de pensar que hem de passar tot l'hivern em fa molts mandra, sort que podem menjar aquests plats de cullera que a mi m'agraden moltíssim.

    ResponElimina
  4. tiene una pinta estas patatas para acompañar con un buen trozo de pan, que no veas con que ganas las pillaba

    un abrazo

    ResponElimina
  5. Gemma,
    Un plat que bé de gust menjar de tant en tant.
    Salut.

    ResponElimina
  6. Si no és el meu plat favorit, si que és el que em desperta més tendresa ja que és el primer plat seriòs que vaig cuinar quan era un nen pre-adolescent.

    A sobre em va sortir bé i ara mira com estem... en blocs i coses jejeje.

    ResponElimina
  7. Un plat dels de tota la vida i boníssim
    Petons

    ResponElimina
  8. Este guisadito se ve riquísimo y muy apetecible para esta época del año. besitos...

    ResponElimina
  9. MMMMMMMMMMMMMMmmmmmmmmmm pero que boooooooooo!!
    Me encantan estas recetas de toda la vida, hay que ver lo bien que sientan!!!
    Pero si es que me esta llegando hasta el olrcitooooo!!! MMMmmmm
    Un 10!!!!
    BESITOSSSSSS

    ResponElimina
  10. Gemma; Un plat d'hivern, sempre "igual" però amb un toc sempre "diferent"... molt bona recepta, un clàssic que no tè que morir mai.
    Que vagi de gust Gemma¡¡ :-D

    ResponElimina
  11. Guaaaauuuuu asó es una cassola y lo demés son bobaes!!!
    que receta tan buena, apetitosa, sana y deliciosa!!!!!
    MMMMmmmm me llevo el plato para mañana!!!
    Besitossssssssssssssssssssssssss

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!