13.10.10

Pastís de xocolata



Una altra recepta de la Carme Ruscalleda, de la secció ‘Bo i Ràpid’ del número 48 de la revista Descobrir CUINA. Un pastís amb gust de cacau ben intens.

INGREDIENTS

175 grs de xocolata 70% de cacao
175 grs de mantega
200 grs de sucre
90 grs de farina
6 ous
Per a la salsa de cacau
250 ml de nata líquida (35% de greix)
250 grs de sucre
200 ml d’aigua mineral
125 grs de cacau en pols
1 full de gelatina de 2 grs

PREPARACIÓ

1. Unteu un motlle quadrat que no sigui gaire alt, d’uns 3 cm d’alçada, amb mantega a punt de pomada.
2. Foneu la cobertura de xocolata trossejada juntament amb la mantega. Deixeu-ho refredar un xic.
3. Bateu els ous amb el sucre amb unes varetes elèctriques fins que doblin el seu volum. Una vegada estiguin ben emulsionats, afegir-hi la cobertura de xocolata fosa amb la mantega i comenceu a remenar-ho delicadament.
4. Tot seguit, incorporeu-hi la farima tamisada prèviament i mescleu-ho amb compte, que no baixin els ous emulsionats.
5. Aboqueu la barreja al motlle i poseu-ho al coure al forn a 170º uns 20 minuts. Feu la prova de l’escuradents.
6. La Carme aquesta recepta l’acompanya amb una salsa de cacau. Per fer la salsa escalfeu la nata i l’aigua fins que arrenqui el bull. En un bol amb aigua freda remulleu els fulls de gelatina. En un altre bol barregeu el sucre i el cacau i aboqueu-ho a la nata, que cogui 2 minuts. Tot seguit, traieu els fulls de gelatina de l’aigua i dissoleu-los a la salsa. Coleu-ho i deixeu-ho refredar.

1 comentari:

  1. Joooo, que pintaza tiene esto.... me está entrando un hambre horrible......
    besitos

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!