20.4.14

Croquetes de pastanaga + {pastanaga, la reina del betacarotè}

Un cop sembla que això va seriosament de veritat, tornem a reemprendre el fil de la cuina saludable i l’anar descobrint les propietats beneficioses dels aliments pel nostre organisme. Avui us vull parlar de la pastanaga, una verdura d’arrel imprescindible en les amanides.

La característica més destacada de la pastanaga és el seu contingut en betacarotè, causant de seu intens color, i que es converteix dins el nostre organisme en vitamina A.
També destaca pel seu alt contingut en silici en comparació a d’altres verdures, mineral essencial pel seu paper que té en el metabolisme del calci i perquè enforteix el teixit connectiu.
Anticancerigen, favoreig la salut de les mucoses, la pell i el cabell, així com imprescindible pel bon estat dels ulls, especialment per la visió nocturna.
És diürètica i estimula l’eliminació de residus i ajuda els ronyons.
La pastanaga també és molt digestiva, ideal en puré en el cas de problemes gàstrics o després del desdejuni.


INGREDIENTS
250 grs de pastanaga ratllada
 1 porro petit (60 grs)
500 ml. de llet
3 rovells d’ous
100 grs de farina de blat
50 gr. de farina de moro (Maizena)
Sal, pebre blanc, nou moscada, gingebre i oli extra verge d’oliva
3 clares, pa ratllat
Oli d’oliva (per fregir-les)

ELABORACIÓ
1. En una paella fonda o cassola adequada al volum de les croquetes que ens disposem a fer, i amb un fil d’oli extra verge, sofregir a foc lent, fins a enrossir, el porro picat molt fi, 20 minuts.
2. En un bol a part, mesclar els ingredients, la pastanaga, la llet, la farina, la Maizena, els 3 rovells, sal, un xic de pebre i un polsim molt petit de nou moscada, mesclar-ho bé amb l’ajut d’una batedora de barnilles.
3. Abocar la mescla del bol a la cassola on tenim el sofregit de ceba ben rossa i, a mig foc, prosseguir la cocció, sense parar de remenar, fins que la mescla es converteix en una pasta fina i brillant, que per cocció i emulsió, per si mateixa es desenganxa de les parets de l’atuell on estem cuinant, 10 minuts,.
4. Només ens queda abocar la pasta de les croquetes en un atuell adequat, esperar que es refredi, donar-hi forma de croquetes, passar-les per les clares i arrebossar-les amb pa ratllat, i fregir-les amb l’oli d’oliva.



Croquetas de zanahoria + {zanahoria, la reina del betacaroteno}

Como parece que esto va en serio de verdad, volvemos a retomar el hilo de la cocina saludable y el ir descubriendo las propiedades beneficiosas de los alimentos para nuestro organismo. Hoy os quiero hablar de la zanahoria, una verdura de raíz imprescindible en las ensaladas.

La característica más destacada de la zanahoria es su alto contenido en betacaroteno, causante de su intenso color, y que se convierte dentro de nuestro organismo en vitamina A.
También destaca por su contenido en silicio en comparación a otras verduras, mineral esencial por su papel que tiene en el metabolismo del calcio y porqué favorece el tejido cognitivo.
Anticancerígena, favorece la salud de las mucosas, la piel y el cabello, así como imprescindible para el buen estado de los ojos, especialmente para la visión nocturna.
Es diurética i estimula la eliminación de residuos y ayuda los riñones.
La zanahoria también es muy digestiva, ideal en puré en el caso de problemas gástricos o después del ayuno.


INGREDIENTES
250 grs de zanahoria rallada
1 puerro pequeño (60 grs)
500 ml de leche
3 yemas de huevo
100 grs de harina de trigo
50 grs de harina de maíz (Maizena)
Sal, pimienta blanca, nuez moscada, jengibre y aceite virgen extra
3 clara de huevo, pan rallado
Aceite de oliva (para freírlas)

ELABORACIÓN
1. En una sartén honda o cazo adecuado al volumen de las croquetas que nos disponemos a hacer, con un hilo de aceite virgen extra, sofreír a fuego lento, hasta que tome color, el puerro picado muy fino, 20 minutos.
2. En un bol aparte, mezclar bien los ingredientes, la zanahoria, la leche, la harina, la Maizena, las yemas de huevo, sal, un poco de pimienta blanca, nuez moscada y jengibre, al gusto, con la ayuda de una batidora de varillas.
3. Vaciar la mezclar del bol en el cazo donde tenemos el sofrito de puerro i, a fuego medio, proseguir la cocción, sin dejar de mezclar, hasta que la mezcla se convierta en una pasta fina i brillante, que por cocción y emulsión, por si misma se despegue de las paredes del recipiente donde lo estamos cocinando, 10 minutos.
4. Solo nos queda vaciar la pasta de las croquetas en un recipiente adecuado, esperar a que se enfríe, darle forma de croquetas, pasarlas por las claras y rebozar con pan rallado, y freírlas con aceite de oliva.

6 comentaris:

  1. Gemma m'encanten aquestes croquetes de pastanaga. Ls trobos molt originals I es surten de les clàssique.
    Petons

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  2. Hola Gemma qué tal estás guapa, espero que hayas descansado un poquito estos días....te diré que estas croquetas me encantan y me parecen muy originales..me llevo una jeje..besitos y feliz día guapa

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  3. Unes croquetes alternatives i delicioses! Amb una presentació tan maca que es fan irresistibles!
    Petons

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  4. Que bones, Gemma!! M'encanta aquesta proposta de croquetes. I com que les croquetes m'encanten ja em guardo la recepta ara mateix!

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  5. La pastanaga a la croqueta... m'agrada molt la idea, me l'emporto.

    Muas

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  6. Croquetes de pastanaga!!! quina bona idea!!! en faré per l'AIna (i per la resta).
    No sabia això del silici.
    Petonets

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