23.4.12

Una pasión vintage {Isabel Wolff}

‘La ropa posee un poder extraño pero no todo el mundo sabe apreciarlo.
Hay personas que cuando entran en una tienda solo ven hilos, botones y lazos, dispuestos más o menos elegantemente, en forma de pantalón o camisa. Pero desengañémonos, la ropa o, mejor dicho, la ropa Vintage, es mucho más que eso. Los vestidos del pasado hablan de la vida de los otros, de aquellos que amaron y sufrieron cuando nuestras madres ni siquiera eran hijas. Las faldas, los cancanes, las blusas y los bolsos abrigaron los sueños de otras mujeres y, de algún modo, nos enseñan a perseguir los nuestros.
Así es como piensa Phoebe, que acaba de montar su propia tienda Vintage en Blackheath, el corazón de Londres. La gente le ha dicho que está loca. ¿Cómo se ha atrevido a abrir su propio negocio con la crisis actual? Pero la ropa es su pasión. Ha trabajado duro, ha elegido las prendas adecuadas. Esta tarde es la inauguración oficial, el comienzo de una gran aventura. Phoebe todavía ignora que esas prendas del pasado le cambiarán la vida’

Una pasión vintage
Isabel Wolff


Feia temps que volia fer una entrada així i avui, diada de Sant Jordi, n'és el dia ideal.

Últimament devoro llibres a una velocitat vertiginosa, deu ser al meu tarannà sol·litari dels últims temps. Cada dia em regalo com a mínim mitja hora de lectura abans d’anar a dormir, desconnecto totalment de tot, entro com un intrús en la vida de cadascun dels seus personatges, visc les seves històries per uns instants.

Em va agradar molt quan li vaig demanar a l’Abril el seu parer sobre el nou aspecte del blog i em va dir que tenia un aire molt literari, pels fragments de les meves lectures a cadascuna de les entrades. I en tinc unes quantes per comentar i recomenar.

Una pasión vintage el vaig llegir durant les darreres vacances d’estiu. És curiós, mentre recordava l’argument del llibre la memòria em va regalar moments viscuts durant el passat estiu. Trobo que és bonic tenir marcat el nostre camí amb fites, així en qualsevol moment hi podem tornar, recodar aquells moments especials, i igual que les pel·lícules i les cançons, els llibres també en són un bon recurs.

Argument:
Phoebe dóna un tomb a la seva vida renunciant al seu lloc de treball a la famosa casa de subhastes Sotherby’s, com encarregada de tot el procés de licitació en la subhasta de roba vintage,  i obre una botiga de roba vintage en un barri de Londres. De seguida corre la veu en el barri,  les dones a poc a poc es van apropant a la botiga, i al sortir de l’emprovador i mirar-se al mirall alguna cosa diferent descobreixen en si mateixes, la màgia de la roba vintage. Phoebe assisteix a subhastes, visita mercats per adquirir gènere per a la seva botiga, però també compra roba a persones particulars, com en el cas de Thérèse,  una àvia que vol vendre tota la seva fantàstica col·lecció de vestits, tota menys una peça, un abric blau de nena. Diferents històries es van entrellaçant les unes amb les altres al llarg del llibre, històries petites, entranyables, que van fer que des del primer moment m’enganxes a les seves pàgines.

Si us animeu desitjo que us agradi!

Feliç diada de Sant Jordi!

12 comentaris:

  1. Doncs un altre cop et felicito per la decisió... i aquest primer llibre em sembla una insercio delicada, femenina i "misteriosa" (de qui era l'abric infantil blau?"). Fantàstic!!!
    Si, als que ens agrada llegir, la vida sens cap dubte acompanyen els nostres moments, i tenim records lligats als llibres.
    Un petò

    ResponElimina
  2. Estoy contigo en todo lo que has dicho de lo que transmiten las telas, vestidos, etc... pues no son solo hilos, ni simplemente tela, transmiten muchísimo más y me gusta que nos hayas recomendado este libro porque me gusta el argumento, a ver si lo encuentro y lo compro. besitos guapa y feliz semanaaaaa

    ResponElimina
  3. té bona pinta!! m'agrada aquest tipus d'entrada! el miro aquesta tarda haviam si m'el autoregalo! jee

    ResponElimina
  4. Una entrada molt bonica!
    A mi també em passa el mateix, recordar un llibre significa també recordar el moment i el lloc on el vaig llegir... doble record! ;)

    ResponElimina
  5. Tomo nota de tu recomendación! un beso

    ResponElimina
  6. Gracias por compartir esta maravilla, a mi me fascina la textura de las telas...la suavidad o rugosidad que encuentras en ellas...

    Besos!!

    ResponElimina
  7. M'encanta que facis entrades amb recomanacions literàries, a mi també m'encanta llegir. Lassanya de totxo? lliberts de llom, home!!!
    Petonets i bona diada!

    ResponElimina
  8. Que bé pinta aquest llibre. Fa dies que m'he de comprar un y avui he de passar-me per l'fnac a comprar una altra cosa, side pas me l'agafo ja t'explicaré ;)
    Petons!!

    ResponElimina
  9. M'apunto el llibre!!! jo també acostumo a llegir abans d'anar a dormir, però segons el dia, el segúent he de tornar enrere...Gràcies per les recomanacions! ah! i per la resposta de les culleres!!

    ResponElimina
  10. M'apunto el llibre!!! jo també acostumo a llegir abans d'anar a dormir, però segons el dia, el segúent he de tornar enrere...Gràcies per les recomanacions! ah! i per la resposta de les culleres!!

    ResponElimina
  11. Feliç dia de Sant Jordi!
    Els llibres són un refugi, són aventura, son lleials,són coneixement
    a vegades em passa que em sap greu acabar un llibre..
    Gemma, s'agraeix aquesta sensibilitat.
    poses uns paràgrafs molt ben triats i bonics, unes fotos millors.
    les piles en mínims,

    ResponElimina
  12. Molt original, m'ha agradat!
    Un bon dia endavant!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!