12.4.12

Mona 2012

Aquest és el tercer any que fem la Mona a casa, i enguany han demanar que sigui de gema. La història de les mones a casa nostra és força extravegant, igual que la nostra pròpia història, però els meus fills no han deixat mai de tenir ni tortell ni Mona de Pasqua. Del tortell se n’encarrega cada any la meva mare i de la Mona d’uns anys ençà jo.

El mateix dia que la vam fer vaig penjar-ne una foto al facebook, doncs no sabia quan tindria temps de preparar aquesta entrada i tenia ganes de compartir-la amb tots vosaltres. Llavors la Judith de El món de Juju em va dir que no deixes de participar en el concurs que havien organitzat l’Annie i la Catieu del blog Pastissets, i em va faltar temps per enviar-hi la foto. Si enguany heu fet Mona no deixeu de participar-hi, hi ha una convocatoria per a petits i una convocatoria per a grans! Teniu temps fins el dia 15 d’abril i només cal que envieu la foto de la vostra Mona a info@pastissets.cat.

INGREDIENTS
1 pa de pessic
75 ml d’almívar
300 grs de gema
500 grs de trufa

PA DE PESSIC

Ingredients:
6 ous
200 grs de
farina
200 grs de sucre
Ratlladura de llimona

Elaboració:
Separar els rovells de les clares i batre els rovells amb la tercera part del sucre fins que doblin el volum. Muntar les clares amb la resta del sucre i afegir-les suaument als rovells. Tot seguit afegir la farina tamisada i la ratlladura de llimona a la mescla anterior i abocar-ho dins un motlle untat amb mantega i farinat i coure uns 25 minuts a 180º.

ALMÍBAR

Ingredients:
50 ml d’aigua
50 grs de sucre
Gotes de suc de llimona
Licor

Elaboració:
Posar l’aigua, el sucre i unes gotes de llimona en un cassó i coure durant 5 minuts. Fora del foc afegir un rajolí de licor.

GEMA

Ingredients:
215 grs d’ou
215 grs de sucre (el mateix pes en sucre que d’ou)
15 grs de Maizena
90 grs d’aigua

Elaboració:
Batre una mica els ous i barrejar-los amb l’aigua. Passar per un colador fi. Tot seguit barrejar el sucre amb la Maizena i unir les dues mescles i posar-ho en un cassó al foc remenant contínuament fins que s’espesseixi. Abocar sobre una plata ben grossa o sobre el marbre per tal que es refredi ràpidament. Tal i com us he dit, si es vol fer la gema un dia per l’altra guardar a la nevera tapat amb un film transparent que toqui la gema.

TRUFA

Ingredients:
80 grs de xocolata al 70%
400 grs de nata per muntar
40 grs de sucre

Elaboració:
Trossejar la xocolata. Escalfar la nata amb el sucre i barrejar fins que es dissolgui el sucre. Abocar la nata calenta sobre la xocolata trossejada i remenar bé fins que es fongui tota la xocolata. Deixar refredar a la nevera, millor d’un dia per l’altre. Muntar amb les varilles elèctriques com si fos nata muntada.

MUNTATGE DEL PASTÍS

Tallar el pa de pessic per la meitat. Mullar amb almívar el primer pis i escampar-hi la trufa per sobre. Cobrir amb el segon pis de pa de pessic i mullar-lo amb la resta d’almívar. Cobrir tot el pastís i les parets del voltant amb la gema, allisar bé la part superior i enganxar l’ametlla filetejada per tot el voltant. Si es desitja, i l’alçada del pa de pessic ho permet, es pot partir en tres pisos i escampar-hi en un pis trufa i en l’altra pis nata, així tindríem l’autèntic pastís Sant Marc, com aquest.

11 comentaris:

  1. T'ha quedat sensacinoal! I així quadrada m'agrada molt. La teva és una combinació de les meves: yema per fora i trufa per dins. Boníssima!!!!

    ResponElimina
  2. Gemma quina mona tan fantastica !!! M'encanta jo també la vaig fer de trufa i yema:
    Petons

    ResponElimina
  3. Veig que teniu ben repartida la feina amb la teva mare, què maco.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Que be que has participat! Hem sembla una mona xulísima i molt de "nen"... Sort! A més te pinta d'estar boníssima!

    ResponElimina
  5. Qué monada!!! Me ha encantado!!! ;)

    ResponElimina
  6. Com tu dius una autèntica Sant Marc.!!! es el meu pastís preferit, i per una mona es genial... sort en el concurs. Petons,

    ResponElimina
  7. Gemma!! quina meravella:))
    M'agrada molt. A més tant clar tan ben explicat, súper!!
    Molt original.
    Perfect!!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  8. Mmm, quina mona més suculenta, els teus nois devien estar ben contents!

    ResponElimina
  9. Aquest mona es veu la de tota una professional repostera!
    No m'han agradat mai gaire les mones... Potser per això no m'animo a fer-la. Enyoro més la padrina que la mona. Potser sóc més de rollo de Pasqua amb els ous... Quant dius tortell vols dir rollo?
    Que tinguis un bon cap de setmana!

    ResponElimina
  10. Quina preciositat Gemma! Això de repartir-se la feina està molt bé!!!
    Petonets

    ResponElimina
  11. Gemma, et va quedar genial!! Segur que els teus fills estaven encantats. :)
    Petons

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!