15.4.12

Arròs amb llet al forn {la recepta del 15}

Pels ulls conec, i estimo, i crec, i sé,
i puc sentir i tocar i escriure i créixer.

Miquel Martí i Pol


Diversos documents testimonien que fa més de 4000 anys que els xinesos ja es dedicaven al conreu de l’arròs. A poc a poc fou conegut a altres zones més càlides del planeta, començant per les regions monsòniques d’Àsia com la vall del Ganges, Indoxina i Japó, i esdevenint el segon cereal més important després del blat. Sembla que foren els àrabs qui introduïren l’arròs a la regió mediterrània. Nacions tan habitades com la Xina i la Índia basen fonamentalment la seva alimentació en aquest cereal, i es pot dir que quasi la meitat de la població mundial depèn d’aquest cereal.


Fa temps que tenia aquesta recepta del blog En Guete! guardada. Va ser amor a primera vista! un arròs amb llet cuit al forn em va temptar de seguida, i quan a La recepta del 15 ens van proposar fer un plat d’arròs de seguida ho vaig tenir clar, havia arribat el seu dia.

Kako ens proposa fer-lo amb sucre morè o panela. La Panela, molt utilitzada a l’amèrica llatina però també a la Índia i el Pakistan, té com a únic ingredient el suc de la canya de sucre, que es cou a altes temperatures fins a obtenir una melassa molt densa deshidratant-se i solidificant-se en blocs rectangulars que es tallen o en motlles de diferents formes. És considerat el sucre més pur, aportant vitamina A, algunes del grups B, C, D i E, calci, ferro, potassi, fòsfor, magnesi, coure, zinc i manganèsic. Té 5 vegades més de minerals que el sucre morè i 50 vegades més que el sucre blanc.


INGREDIENTS
65 grs d'arròs de gra rodó
200 ml d’aigua
3 ous
60 grs de sucre moré o panela
450 ml de llet
125 grs de nata
8 grs de sucre avainillat
1 branca de canyella
Canyella en pols

ELABORACIÓ
Posarem l’aigua al foc i quan arrenqui el bull hi afegirem l’arròs i la branca de canyella. Abaixarem el foc i ho deixarem coure durant uns 12 minuts, remenant de tan en tan perquè no s’enganxi, i vigilant que no quedi sense suc. Si fos necessari hi podem afegir una mica d’aigua calenta. Passats els 12 minuts ho retirem del foc i reservem.
En un bol batre els ous amb el sucre i afegir-hi la llet, la nata i el sucre avainillat . Mesclar-ho perquè quedi tot ben integrat, afegir l’arròs i abocar-ho a una flanera o flaneres individuals.
Coure al fons al bany maria uns 45 minuts a 160º.
Espolsant-hi canyella en pols per sobre és deliciós!
Veureu que l’arròs queda al fons de la flanera i a sobre que com si fos un flam.



Com diu Kako és un postre reinventat, però a casa ens ha agradat.

22 comentaris:

  1. Només he menjat arròs amb llet una vegada a la meva vida i la persona que el va fer el va passar tants que el porto odiant desde llavors! :-( Fa temps que el vull tornar a provar ja que penso que probablement si en provo un de ben fet podré opinar millor si m'agrada o no!
    Mai l'havia vist al forn com el teu!! M'agrada la quantitat de canyella que porta :-)

    Petons maca

    ResponElimina
  2. Anònim15.4.12

    Ostres Gemma, al forn? Quina gran idea (la Kako té receptes genials!) que has tingut d'aportar la recepta al 15! Això ho hem de tastar i he de provar la panela, que no n'he vist mai crec!
    Moltes gràcies per participar guapa, deixa'ns l'enllaç al bloc porfi!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Qué original aquest arròs amb llet!! M'agrada perquè queda molt dens i amb una mica de textura de flam. L'arròs amb llet no és el meu fort, però no pel gust, sino per la textura, així que aquest segurament sí que m'agradaria.

    Petonets!!!

    ResponElimina
  4. MOlt original això de fer-lo al forn. té una pinta deliciosa aquest arròs amb llet:
    petons

    ResponElimina
  5. Al forn????? Que curiós ... igual de bó. Segur!!! petons, i bona setmana.

    ResponElimina
  6. Que rico!! es la primera vez que lo veo al horno!!
    Besitos

    ResponElimina
  7. Quin arrosset amb llet més bo. Pots creure que mai n'he fet? Però caram, amb la teva aportació, ja no em podré resistir! I així al forn, increïble!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets!

    Marina Xocolata Desfeta

    ResponElimina
  8. Gemma,
    Quina fotografia més maca i plena de delicadesa:))
    L'arròs amb llet requetebó.
    Martí Pol...,
    diumenge nit,
    bona setmana.
    PD:un dia t'escric i et pregunto: com pots incloure a la llista de blogs els que són de plataforma worpress?

    ResponElimina
  9. L'arròs amb llet normal no m'agrada gaire, però aquesta versió al forn em sembla molt original i diferent. Deu quedar més com una crema, oi? Ho provaré!

    ResponElimina
  10. Ostres! Això reinventat s'ha de fer, em sembla meravellós això de posar-ho al bany maria al forn. Molt bé per aquesta recepta. Petons

    ResponElimina
  11. Doncs dic el mateix que la Marina, jo no sòc massa d'arros amb llet, però aquest es molt apetitos, amb aquest punt flan.
    Les fotos genials, m'agrada molt la primera dels grans d'arros i m'ha agradat tota l'explicació sobre els ingredients!

    ResponElimina
  12. Les receptes de la Kako sempre són molt temptadores. I la teva versió ha quedat fantàstica!!
    No sabia això de la panela, sempre s'aprèn amb la recepta del 15!!
    petonets

    ResponElimina
  13. Em sembla molt original aquesta forma de preparar l'arros amb llet Gemma, no l'havia vist mai! Segur que queda boníssim, i les fotos son per menjar-se-les!!
    Petons

    ResponElimina
  14. No ho havia vist mai encara cuit al forn. Quina delicia, m'encanta l'arros amb llet!
    Petons

    ResponElimina
  15. Qué buena receta y cuanto apetece este postre a estas horas!!

    Un besote

    ResponElimina
  16. Yo también me he enamorado a primera vista de este postre jeje, es mi postre favorito y me gusta ir variando la receta. Al horno no lo he probado nunca así qeu me la llevo, te ha quedado delicioso, besitos guapa

    ResponElimina
  17. La pinta la fa molt bona! però saps què m'agrada... les culleres...

    ResponElimina
  18. Ja li vaig veure la recepta a la Kako i la vaig guardar, a veure si la faig aviat, perque t'ha quedat boníssim.
    Petonets

    ResponElimina
  19. He visto varias recetas de arroz con leche, pero hecha al horno creo que ninguna!!! De todas formas, creo que debe estar buenísimo!!! ;) Besos.

    ResponElimina
  20. El próximo arroz con leche lo haré siguiendo esta receta, debe ser rico, rico!!! un besito

    ResponElimina
  21. Me alegro que lo prepararas, la verdad es que me parece muy rico, delicioso y además diferente, en la variedad está el gusto, o eso dicen :).
    Besos!!

    ResponElimina
  22. Qué gran acierto de postre para mi y para mi familia, porque es nuestro postre favorito. Como nunca lo he hecho es al horno. Probaré la próxima vez.

    Muchas gracias por tu visita, Gemma.

    ¡Feliz semana!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!