Avui us vull presentar una altra engrescadora iniciativa, gràcies noies!!!, encara que aquesta ja fa més dies que corre per la xarxa i segurament molts de vosaltres ja n’esteu al cas. El tracta del blog Memòries d’una cuinera, creat per la Judith, de El món de Juju, i la Mònica, de Coses de Llàbiro, dues germanes disposades a recuperar totes les receptes tradicionals que s’han cuinat a casa nostra de generació en generació, i que també compten amb la incondicional ajuda de l’Yves.
En el seu primer repte ens proposen que cuinem una coca de recapte, i, just a temps, aquí us deixo la meva proposta, una base segons la Carme Ruscalleda i un farcit segons el que corria ahir per la nevera de casa. Espero que us agradi!
INGREDIENTS
250 grs. de farina de semiforça
50 grs. de mantega
5 grs. de sal
3 grs. de sucre
30 grs de llevat de París ( llevat de forner)
120 ml d'aigua mineral
oli d’oliva
pebre vermell
sal
pebre
tomàquet fet puré
ceba
pebrot vermell
pebrot verd
anxoves de l’Escala
orenga
PREPARACIÓ
1. En un bol ample, poseu-hi la farina passada pel sedàs. Al centre de la farina feu-hi un clot i tireu-hi el llevat desfet amb l'aigua un xic tèbia, la sal, el sucre i la mantega fosa. Amasseu-ho molt bé. Tapeu la massa amb un drap, deixeu-la en un lloc a temperatura ambient (22º) en repòs durant 30 minuts.
2. Espolseu la taula de treball amb farina i amb l'ajut d'un corró estireu la pasta fina. Doneu-hi la forma que vulgueu, rodona com una pizza o allargada com una coca de recapte.
3. Col·loqueu la massa estirada sobre una plàtera per anar al forn i pinteu-la amb una mescla d'oli, pebre vermell, sal i pebre. Aneu-hi posant a sobre els ingredients escollits ben col·locats: el tomàquet fet puré amb el qual haurem fet una salsa de tomàquet amb un polsim de sal i una culleradeta de sucre, la ceba, el pebrot vermell i el pebrot verd a rodelles fines, les anxoves i una mia d’orenga, si agrada.
4. Amaniu-ho amb un fil d'oli i la sal corresponen i poseu les coques al forn ben calent a 190º durant uns 15 o 18 minuts.
5. Serviu-la tan bon punt surt del forn.
Si la recepta de la base és de la Ruscalleda segur que surt boníssima!
ResponEliminaAquestes coques són idealsper fer net de nevera, je je je...
La gastrosfera bull de propostes interessants!! :))))
ResponEliminaualaaaaaaaaaaaaaa! tu si que saps fer coques! t'ha quedat fantàstica!!! quina bona pinta! Moltíssimes gràcies per participar!!! Petonets i molt bon cap de setmana
ResponEliminaRiquíiiiiisima me llevo un trocito y tu receta. besitos y buen findeee
ResponElimina¡deliciosa!, se ve muy rica.
ResponEliminabesos
I tant que arribes a temps! A més una coca de recapte és això, fer-ho amb el que tens per casa. L'aspecte és boníssim!
ResponEliminaMoltes gràcies!
Amb recepta de la Rusqui no pot fallar, ha de ser bona, bona! La pinta ho diu tot! ;)
ResponEliminaVisca les super germanes de Memòries d'una cuinera!
Petonets guapa!
Sandra
Que rica se ve ,me gusta todos los ingredientes que le has puesto.Bss ESther
ResponEliminaHola,
ResponEliminaUna base de la C.Ruscalleda i uns ingredients tan bons.. èxit assegurat. Té una pinta esplèndida! Petons
Una coca per a un dia de festa, t'ha quedat tan maca, Gemma... la provaré aviat aviat, potser demà?
ResponEliminaHauré de provar aquesta base, té molt bona pinta.
ResponEliminaGemma, me parece una iniciativa estupenda a la que te has apuntado, nada mejor que mantener estas recetas durante el tiempo.
ResponEliminaTu coca se ve muy rica.
Besos!
Que cosas, son apenas las ocho y pasadas y heme aqui babeando por esta coca que se ve MUY rica!
ResponEliminaAquesta coca té una pinta... No te'n deuria quedar ni una engruna, oi?. Fantàstica.
ResponEliminaAquí en Mallorca son muy tipicas las cocas, nos encantan y esta tuya está que se sale...un besote.
ResponEliminaEs preciosa con esos colores y además apetece un bocado sólo con verla, gracias por pasar por el bazar
ResponEliminaBoss
Gemma, entre els bons ingredients i la massa de la Ruscalleda, aquesta coca havia de ser una delícia!
ResponEliminaPetons!