23.3.11

Film & food i un cake de plàtan

Ja heu vist que he estat unes setmanes una mica allunyada del blog, perquè quan no tens res per escriure, sense noves receptes ni idees per publicar, el millor és fer un petit descans, prendre’t un temps per a altres històries i quan decideixis reemprendre la marxa sobretot que sigui amb ganes i il·lusió.
Ahir em vaig asseure una estona davant l’ordinador, encara sense masses ganes, per editar algunes fotografies de receptes que he fet aquests darrers dies, però sense una idea clara de quan i com les publicaria, no m’agrada massa publicar les receptes sense explicar-vos alguna cosa més. Doncs precissament ahir em vaig trobar una sorpresa a la xarxa i avui al matí n’he rebut la resposta, una ideia de l’Ingrid de My lovely food i l’Alba de Le fabuleux destin du chocolat..., un nou projecte, un blog on uneixen el cinema amb la gastronomia, Film & Food, i jo ja en tinc el meu carnet de sòcia. Una bona pensada, noies!



Una de les receptes que he fet darrerament és aquest cake de plàtan, fet amb els mateixos ingredients que el plum cake de la Gemma de La cuina de casa però substituïnt la fruita confitada per un parell de plàtans tallats a daus.



INGREDIENTS
100g de mantega pomada
100g de sucre en pols
2 ous
110g de farina
25g de farina d’ametlla
½ sobre de llevat Royal
2 plàtans
Una copa de brandy (opcional)

PREPARACIÓ
Batre amb les varilles elèctriques del túrmix la mantega amb el sucre. Ha de quedar ben esponjós i de color blanc.
Encara amb les varilles elèctriques, afegir els ous un a un, integrant bé cada ou abans d’afegir el següent.
A mà, afegir la farina tamisada, el llevat i la farina d’ametlla, amb moviments suaus per no perdre l’emulsió. Afegir els plàtans tallats a trossets.
Abocar dins un motlle untat amb mantega i farina. Coure-ho a 170º durant una hora aproximadament (punxar amb un escuradents per comprovar la cocció).
Opcionalment, just sortir del forn, abocar una copa de brandy per sobre de tot el cake.
Deixar refredar i guardar ben tapat a la nevera, millor si pot reposar 3 o 4 dies a la nevera.
Bon profit!


10 comentaris:

  1. Gemma, el plumcake de banana es uno de los favoritos en casa, es fàcil, delicioso y va rico con todo: cafè, tè, leche, etc.

    Ahora mismo me voy a ver esa pàgina que suena la mar de interesante!

    ResponElimina
  2. que bé! ja tornes a estar conectada!!! precissament ahir amb la Moni comentavem que no sabíem res de tu! benvinguda guapa

    ResponElimina
  3. El proyecto suena muy bien, les deseo todo lo mejor y este cake que has preparado de plátano se ve fantástico, me llevo un trocito.Y...mucho ánimo para seguir publicando estas recetas tan ricas. Besitos guapa y feliz día...

    ResponElimina
  4. Aquesta inciativa de la Ingrid i l'Alba és genial, m'encanta! Tant com el teu cake de plàtan, que l'altre dia pensava que no he cuinat mai amb plàtan... ara ja no tinc excusa!
    Petons i benvinguda de nou!
    Sandra

    ResponElimina
  5. De tant en tant va bé fer una pausa del blog, així després tornes amb més il·lusió, oi?
    Ha de quedar un cake de plàtan sensacional, ideal per un bon esmorzar ben sa i ben carregat d'energia!

    ResponElimina
  6. té pinta de ser deliciós! celebro que ja tornis a estar en línia... :)

    ResponElimina
  7. Que bé tornar a saber de tu, quin cake que has preparat, ha de ser una delícia trobar-hi el plàtan, el provaré!

    ResponElimina
  8. Wowww Gemma! Moltes gràcies per la menció!!!! a fotos i tot,....quin carnet més xulo que tens ehh....jejejej!
    Gràcies de debò!
    PPer cert sort que has tornat pk aquest cake de plàtan té un aspecete deliciós!!! el tal és super bo.
    Molts petonets guapíssima!

    ResponElimina
  9. Si que feia dies que no et veia per aquí! B el millor es que ja has tornat i amb una recepta estupenda!
    Petons
    Anna

    ResponElimina
  10. Ostres Gemma, moltíssimes gràcies per parlar de nosaltres!! Quina il·lusió!! :)
    Aquest cake té una pinta deliciosa i el plàtan li deu donar una textura molt agradable. Benvinguda de nou, auqest descans t'ha sentat molt bé!! :)

    Molts petonets!! :)

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!