Aquesta recepta és d’un curs de cuina de la Núria Lladó que vaig assistir fa molts i molts anys i que he recuperat de la carpeta de receptes que tinc de quan quasi encara no hi havien ordinadors i tots anavem amb la Olivetti sota el braç. Com han canviat les coses!
Espero que us agradi i molt bon profit!
INGREDIENTS
6 pomes Golden mitjanes
4 rovells d’ou
50 gr. de sucre per a les pomes
75 gr. de sucre per a la crema
50 gr. de sucre per al caramel
½ l de llet
2 branques de canyella
2 trossos de pell de llimona
20 gr. de Maizena
50 cc de vi blanc
Suc de llimona
ELABORACIÓ
Espero que us agradi i molt bon profit!
INGREDIENTS
6 pomes Golden mitjanes
4 rovells d’ou
50 gr. de sucre per a les pomes
75 gr. de sucre per a la crema
50 gr. de sucre per al caramel
½ l de llet
2 branques de canyella
2 trossos de pell de llimona
20 gr. de Maizena
50 cc de vi blanc
Suc de llimona
ELABORACIÓ
Tregueu el cor de les pomes, poseu-les en una plata per anar al forn amb uns 150 cc d’aigua, el vi blanc, una branca de canyella, una pell de llimona i esposeu-hi per damunt força sucre. A continuació poseu-les dins del forn a temperatura moderada fins que siguin toves i cuites.
Per a la crema: poseu la llet a bullir amb la pell de la llimona i la canyella. Un cop arrenqui el bull, retireu-la del foc i deixeu-la refredar. En un cassó barregeu els rovells d’ou i els 75 grams de sucre. Barregeu-ho bé, afegiu-hi la Maizena, mescleu-ho bé, aboqueu-hi la llet colada i poseu-ho al foc. Remeneu-ho bé amb un batedor fins que arrenqui el bull. Retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar, remenant-ho de tant en tant.
Un cop cuites les pomes, col·loqueu-les en els plats o en una safata per servir, ruixeu-les amb el seu suc i amb la mànega pastissera farciu-les amb la crema.
Poseu a coure 75 grams de sucre amb unes gotes de suc de llimona i un xic d’aigua fins aconseguir un caramel daurat. A continuació poseu aquest sucre pel damunt de les pomes i la crema. Es poden servir tèbies o fredes de la nevera.
Per a la crema: poseu la llet a bullir amb la pell de la llimona i la canyella. Un cop arrenqui el bull, retireu-la del foc i deixeu-la refredar. En un cassó barregeu els rovells d’ou i els 75 grams de sucre. Barregeu-ho bé, afegiu-hi la Maizena, mescleu-ho bé, aboqueu-hi la llet colada i poseu-ho al foc. Remeneu-ho bé amb un batedor fins que arrenqui el bull. Retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar, remenant-ho de tant en tant.
Un cop cuites les pomes, col·loqueu-les en els plats o en una safata per servir, ruixeu-les amb el seu suc i amb la mànega pastissera farciu-les amb la crema.
Poseu a coure 75 grams de sucre amb unes gotes de suc de llimona i un xic d’aigua fins aconseguir un caramel daurat. A continuació poseu aquest sucre pel damunt de les pomes i la crema. Es poden servir tèbies o fredes de la nevera.
P.D. He penjat a l'entrada de l'amanida variada d'arròs les fotografies.
Ualas, amb el que m'agraden les pomes al forn i ara a sobre farcies de crema!!
ResponEliminaTremendes!!
:-O
Ualas!! Amb el que m'agraden les pomes al forn i ara a sobre farcidetes de crema!!
ResponEliminaSensacional, em posarè les botes. Sensacionals(ja ho dit oi?) XD
No fa gaire vaig fer una recepta semblant i ens va encantar... és curiós com aquestes receptes tan tradicionals segueixen tenint tan èxit. Queden unes pomes boníssimes!
ResponEliminaLa tecnologia ha canviat i hem canviat l'Olivetti per l'ordinador, sort que la recepta és la mateixa, un clàssic de tota la vida!
ResponEliminaGemma; Les pomes són bones de totes maneres... i les receptes de poma, són tant antigues com l'antiguitat... no hi havía -evidentment- ordinadors, però sí que hi havía el gust del que era bó, com ara, -que sí que hi ha ordinadors,- que el gust del que es bó encara perdura.
ResponEliminaQue vaig de gust Gemma¡¡ :-D
Gemma; Les pomes són bones de totes maneres.... i tant belles com la l'antiguitat, no hi havía ordinadors -evidentment- però si el gust de menjar-se una bona poma. Ara hi ha ordinadors, i encara dura l'esència de menjar unes pomes fercides com aquestes.
ResponEliminaQue vagi de gust Gemma¡¡ :-D
Uy que buena combinación, manzanas y crema, casi nada... me encanta!
ResponEliminaCon este relleno de crema deben estar muy ricas. besitos...
ResponEliminaNo t'ho creuràs però mai he provat pomes al forn, em recorden quan la meva mare estava a l'hospital, sempre n'hi portaven de postres, aquestes però són de luxe, segur que la meva mare hauria agraït aquesta crema ni que fos només el diumenge!!!
ResponEliminaperdona que et molesti un altre cop. Però no ho sé si has rebut el comentari, és que el meu ordinador fa coses rares. Demà vindrà l'informàtic. Salutacions Gemma¡¡
ResponEliminaSi bé per a mi seria un postre massa dolç, s'ha d'admetre que a qui li agrada és un postre finíssim i amb un aspecte molt bonic!.Quins records l'olivetti...em poso nostàlgica..serà que dissabte faig anys???...A reveure Gemma!
ResponEliminaYo tambien tengo las recetas de un curso de cocina de hace mil años a mano y a máquina y nunca me acuerdo de echarles un OjO y ver que tengo por ahí.
ResponEliminaTiramos mas de esta nueva tecnología, y luego senos quedan estas recetas escondidas que menos mal has sacado
Un saludo
Jo també havia anat a classes amb la Nuri, aquestes pomes són precioses!
ResponEliminajo les faig de vegades, farcides de crema catalana i estan molt bones
ResponEliminapetons
Una gran variant per a una de les nostres postres preferides: les pomes al forn. El pròxim cop que en faci (que serà realment aviat), pots tenir clar que vindran farcides ;-)
ResponEliminaMoltes gràcies a tots!
ResponEliminame encantan las manzanas asadas!!! y estas te han quedado geniales ;)
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
Mmmm , aquestes pomes s'han de provar! les apunto a la llista. Petons guapa
ResponEliminaFa molt, molt temps en vaig fer. Exel·lents me n'has fet recordar. Les tornaré a fer.
ResponEliminaAquestes són unes postres que si les faig pels meus pares, segur que els encanten!
ResponElimina