8.9.10

Croquetes diverses. De bacallà

INGREDIENTS
- 500 grs de bacallà remullat.
- 1 pastanaga, 1 porro, 3 alls tendres, 1 tomàquet, ¼ fulla de llor
- ½ copa de Xerès sec
- 400 ml. de llet
- 3 rovells d’ous
- 100 grs de farina de blat
- 50 gr. de farina de moro (Maizena)
- Sal, pebre blanc, oli extra verge d’oliva
- 5 grans d’all i un ramet de julivert (picat molt fi)
- 3 clares, pa ratllat
- Oli d’oliva (per fregir-les)
- 1 litre d’aigua mineral

ELABORACIÓ
1. En una olla i amb un fil d’oli extra verge, sofregir-hi lleugerament (picat fi): la pastanaga, el porro, els alls tendres, el tomàquet i el quart de fulla de llor (3 minuts).
2. Afegir-hi la mitja copa de Xerès i el litre d’aigua bullent, deixar-ho coure a mig foc durant 10 minuts.
3. Amb le foc més lent, tirar a l’olla els talls de bacallà remullat (procurar que no hi hagi espines). Ha de coure només 2 minuts.
2. En un bol a part, mesclar bé amb una batedora de barrilles la llet, la farina, la Maizena, els 3 rovells d’ou, el bacallà que hem bullit picat fi i 100 ml. del brou de la cocció el bacallà, un xic de pebre blanc i atenció amb el punt de sal.
3. En una paella fonda o una cassola adequada al volum dels ingredients, i amb un raig d’oli d’oliva extra verge calent, sofregir l’all i el julivert picat. Atenció que es crema amb facilitat, només ha de quedar ros (1 minut).
4. Tirar-hi la mescla del bol (4) i, a mig foc, continuar la cocció sense parar de remenar, fins que la mescla es converteix en una pasta fina i brillant, que per cocció i emulsió, per si mateixa es desenganxa de les parets de l’atuell on estem cuinant, 10 minuts,.
4. Només ens queda abocar la pasta de les croquetes en un atuell adequat, esperar que es refredi, donar-hi forma de croquetes, passar-les per les clares i arrebossar-les amb pa ratllat, i fregir-les amb l’oli d’oliva.

1 comentari:

  1. Com m'agradaria tastar-les, però fer-les em fa tanta mandra!! Mira que m'agrada cuinar, però això de fer croquetes sempre em costa.

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!