A l’ordinador hi tinc una carpeta de receptes pendents, que viatjant per la blogosfera culinària només veure el plat ja m’he dit –aquest l’he de fer! Al principi eren poques les receptes però amb aquests quasi 8 mesos de vida del meu blog la carpeta s’ha anat inflant quasi fins al apunt de reventar.
Una d’aquestes són les postres que us presento avui, del blog Lovefood, que a la seva hora ella va treure de les molt preuades Cuineres de Sils, i que com us vaig dir en una entrada anterior, va ser les postres del sopar de dissabte.
INGREDIENTS
500 ml. de llet
5 ous
100 grs. de sucre
200 ml. de ratafia
Caramel líquid
ELABORACIÓ
Bullim la ratafia en un cassó fins que es redueixi a la meitat. Mentrestant fem un caramel líquid per posar en el fons del motlle tipus cake (trobareu la recepta aquí). Un cop llesta la ratafia l’apartarem del foc i la reservem.
En el mateix cassó on hem reduït la ratafia hi posem la meitat de la llet amb el sucre i ho escalfem fins que el sucre s’hagi disolt.
En un bol hi posarem els ous, la llet freda, la ratafia i la llet calenta amb el sucre disolt, i batre bé amb un batedor. Buidar la mescla al motlle on hi tenim el caramel líquid i ho tapem amb paper d’alumini.
Es cou al forn, al bany maria, a 200º uns 45 minuts, procurant que l’aigua no bulli.
Proveu-la, realment el gust us sorprendrà i tindreu ganes de repetir-la segur. Bon profit!
Una d’aquestes són les postres que us presento avui, del blog Lovefood, que a la seva hora ella va treure de les molt preuades Cuineres de Sils, i que com us vaig dir en una entrada anterior, va ser les postres del sopar de dissabte.
INGREDIENTS
500 ml. de llet
5 ous
100 grs. de sucre
200 ml. de ratafia
Caramel líquid
ELABORACIÓ
Bullim la ratafia en un cassó fins que es redueixi a la meitat. Mentrestant fem un caramel líquid per posar en el fons del motlle tipus cake (trobareu la recepta aquí). Un cop llesta la ratafia l’apartarem del foc i la reservem.
En el mateix cassó on hem reduït la ratafia hi posem la meitat de la llet amb el sucre i ho escalfem fins que el sucre s’hagi disolt.
En un bol hi posarem els ous, la llet freda, la ratafia i la llet calenta amb el sucre disolt, i batre bé amb un batedor. Buidar la mescla al motlle on hi tenim el caramel líquid i ho tapem amb paper d’alumini.
Es cou al forn, al bany maria, a 200º uns 45 minuts, procurant que l’aigua no bulli.
Proveu-la, realment el gust us sorprendrà i tindreu ganes de repetir-la segur. Bon profit!
Mmm... jo també l'he fet, el vaig llegir a la revista CUINA (amb recepta de les cuineres de Sils) i ens va encantar. Queda finíssimm, amb un gustet de ratafia deliciós.
ResponEliminaLa meva llista de pendents també és llarguíssima, je je ej....
la ratafia la fan els meus sogres a casa seva, a mi no m'agrada gaire però trobo molt original el teu flam
ResponEliminapetons
Mmmm ratafia: m'encanta! El provaré de fer, però serà d'aquí un temps, quan es buidi una mica la carpeta "pendents" XDDD.
ResponEliminaPer cert, l'aigua et va bullir una miqueta: els puntets al flam només apareixen si l'aigua bull :-)
Com el flam fet a casa no hi ha res!, si a sobre té aquest puntet de sabor de rtafia...El sopar deuria acabar d'allò més "dolç".A reveure.
ResponEliminaAquest flam té un aspecte deliciós, el provaré de fer a casa, t'ho asseguro!
ResponEliminaQuina proposta tan original, sempre aprenem coses noves amb la blogosfera! Mai hagués pensat en fer flams amb ratafia i ara té tot el sentit del món (un cop algú t'obre els ulls es clar jeje).
ResponElimina:)
Aquest postre ha d'estar molt bo!! A mi em passa el mateix que a tu, tinc una acumulació de receptes pendents que no me l'acabaré mai!!! Hi afegeixo aquesta!!
ResponEliminaFantàstic flam i amb el gustet i l'aroma de la ratafia.
ResponEliminaUna abraçada
Gemma, té de ser boníssim aquest flam, al meu marit li encanta la ratafia, tindré de preparar-li i donar-li una sorpresa.
ResponEliminasalutacions
quina bona pinta que té aquest flam!
ResponEliminamai he tastat un flam amb ratafia, bona proposta!
salutacions
What is ratifina? que es ratafina? Muy buena pinta
ResponEliminaEs vaig veure també al blog de la Gemma, i també la tinc pendent. Quines ganes d' agafar la cullera i menjar un bon tros d' aquest flam!
ResponEliminaSi és de lovefood segur que és un encert! T'ha quedat de meravella, tan fi que sembla que s'hagi de desfer a la boca! molts petons.
ResponEliminaHola guapa, ya estoy por aquí. Está genial este flan, qué cremosito se ve al corte. Besitos...
ResponEliminaGemma; La ratafía, un destilat molt arrelat a les terres gironines,-destil.lat a casa o el.laborat en destileríes- la recepta, de les cuineres de Sils -seguim a prop de casa- fet a Vidreres -encara més a prop- per tant... com a casa no hi ha rés i si és fet a casa, encara més... per tant aquest flam de ratafía, té totes les garantíes de ser menjat a casa, assaborint totes aquestes olors que ens dóna la ratafía.
ResponEliminaMolt bona recepta Gemma.Felicitats¡¡
el gustet de la ratafia a un flam, ummmm
ResponEliminat'ha quedat perfecte!
Té una pinta espectacular. Jo faig un flam molt similar de coco, però el proper cop que tingui el meu cunyat a sopar el faré de ratafia, segur que li encaaaaaaanta!!!
ResponEliminaSalutacions!
Anna (de la Taula d'en Bernat)