7.7.13

Amanida niçoise + {jo et cuido, tu em cuides}

Els darrers dies de primavera vaig plantar un mini hort a la terrassa. Un parell de tomaqueres de tomàquets cherry i dos enciams. Al cap d’una setmana hi vaig plantar una pebrotera i dos enciams més, perquè prenguessin el relleu als primers.  Les plantes són molt gratificants, ja us n’he parlat en algun altre post, remenar la terra, plantar, veure créixer vida nova al teu voltant, tot plegat et renova, és un donar i rebre, tot i que sempre hi ha aquella que no acaba d’aixecar mai cap, d’aquestes també en tinc, però s’ha de ser perseverant, insistir-hi. Però quan a més a més d’alimentar l’ànima en pots alimentar el cos el premi és doble, fruits saborosos que es reben amb il·lusió, els primers tomàquet, enciams... proveu-ho!, són regals de la natura, un jo et cuido, tu em cuides.  Tot i que encara no hem fet collita, les primeres flors ja han donat pas als tomàquets, madurant de mica en mica al sol, dels enciams aviat en farem amanida i la pebrotera va fent el seu curs.


I parlant d'horts, avui us porto una altra amanida, ideal per treure un bon partit a l’escalivada de l’altra dia.
Fa uns dies, la Fina de Cuina Cinc li en va dedicar una bona crònica i me la va recordar, doncs era una de les amanides que fèiem més quan tot just érem tan sols dos a taula.


INGREDIENTS (4 persones)
½ de patates petites
Enciam i canonges
2 ous
2 o 3 tomàquets
1 pebrot vermell i verd escalivat
Sal i oli

ELABORACIÓ
Coeu les patates amb pell uns 20 o 30 minuts (jo vaig utilitzar patates escalivades). Un cop cuites i refredades es tallen a rodanxes. Feu els ous durs. En una plàtera gran poseu-hi l’enciam i els canonges (també podeu utilitzar escarola o els brots verds que més us agradin), al bell mig les patates, i tot al voltant l’ou dur. Poseu-hi per sobre tires de pebrot vermell i verd escalivat (i si us hi agrada també filets d’anxoves i olives). A la vora col·loqueu-hi els tomàquets tallats a quarts i amaniu-ho amb sal i oli (o una vinagreta).

Font: Cuina és senzill. Montserrat Seguí de Queralt

12 comentaris:

  1. A mi tambè m'agrada molt la niçoise!!! les patates al caliu fredes i amanides m'encanten... restes d'escalivada...ou dur, i un xic de verd....i el vermell intens del tomaquet........... boníssssima!!!!!! em sembla que aviat vindré a fer una amanideta......

    ResponElimina
  2. un post precioso y una ensalada divina, Gemma guapa!
    muchísimas gracias!!!

    ResponElimina
  3. Me siento identificada contigo... desde hace cosa de un mes y medio que decidí montar en casa un huerto urbano! Tengo tomateras, lechuga, pepino, cebollas, pimientos... y no sabes la ilusión que me hizo cuando vi mi primer tomatito!!! ahora estoy esperando que se ponga rojo para hincarle el diente!!! ;) Besos.

    ResponElimina
  4. Preciosa proposta, Gemma, feta amb l'horta de casa... no hi ha res més gratificant.

    ResponElimina
  5. Gemma!!
    Què bé saber d etu, ara feia molt eh!! no pot ser!!
    M'ha encantat la frase: "jo et cuido, tu em cuides" per l'hort! No podria ser més encertada!!
    Un post preciós, amb unes fotos precioses i una amanida boníssima!!

    molts petonets guapa!!

    ResponElimina
  6. Gemma!! Fa calor d'estiu i aquesta amanida complerta amb la sensibilitat i bon fer de qui l'ha preparat la fa millor. Cuidar las nostres plantes, recollir el primer tomàquet o una maduixeta (?) ens fa feliç. Veig les floretes grogues de les tomaqueres, aviat seran realitat.
    Fins ben aviat! Una abraçada i moltes gràcies!! (seguim)

    ResponElimina
  7. Què maco això de tenir el teu hortet, això si que és km0.
    M'agrada molt l'amanida.
    Petons.

    ResponElimina
  8. M'encanta aquesta amanida! I sobre el mini hort, doncs com dius dona moltes safistaccions.
    Petons

    ResponElimina
  9. Anònim10.7.13

    M'encantaria tenir el meu propi hortet! És un dels meus projectes per a la meva propera caseta :)
    I l'amanida...mmmmm... quina bona pinta!!!

    ResponElimina
  10. Ideal para esta época del año, y la verdad es que mas me gustaria tener un huerto , como las cosas frescas no hay nada.

    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.com

    ResponElimina
  11. Una ensalada perfecta para los días de verano, sana, rápida y refrescante no podemos pedir mas.
    Saludos

    ResponElimina
  12. Tu em cuides, jo et cuido, tots ens cuidem entre tots! Unes boniques fotos. Bon cap de setmana Gemma,
    Nani

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!