20.7.13

Bescuit de xocolata {sense ou} + {juliol}

D’uns anys ençà el juliol ha resultat un mes especial. Fets i persones han passat per la meva vida durant aquest mes deixant molt més que records, ruptures, coneixences, la majoria no canviant el curs d’aquesta però si deixant algun que altre punt de sutura, papallones a la panxa, petons robats. És així com sento aquest mes, alguna cosa més que un altre full del calendari.


I com coses del juliol, aquesta no és la recepta que tenia preparada per avui, amb la troballa del concurs que ha organitzat la Vane de ChokolatPimienta hi ha hagut canvi de plans. Tal i com ja us vaig comentar un cop, no sempre coincideix massa el que publico al blog amb el que es cuina en aquell moment a casa, mai cuino, faig fotos, escric i publico, acostumo a tenir receptes, no massa velles, pendents, tot plegat perquè tampoc soc una màquina, per molt que a vegades ho pugui semblar . Però aquest mes no ha sigut així, per exemple la quiche del dimarts passat com aquell qui diu encara en teníem el sabor a la boca, la vaig fer pel sopar a la platja del dissabte i en vaig fer via a publicar-la perquè no volia deixar de participar al concurs ‘cocina callejera’ del blog La cocina de Babel, i ara toca aquest bescuit, pel concurs de ChokolatPimienta per celebrar l’aniversari de la Vane.


Aquest bescuit ja l’he fet dues vegades, la segona el que veieu a les fotos, però el que va sortir més bé va ser el primer, amb una mica més d’alçada i més tendre, boníssim! Vaig intentar fer alguns canvis amb la quantitat dels ingredients, pel que us deia, perquè sortís un xic més alt, però no ho vaig aconseguir, tot al contrari. Així que us deixo la millor fórmula en quan a aspecte i gust, fins al moment ;)


INGREDIENTS
125 grs de farina blanca d’espelta
125 grs de farina integral d’espelta
100 grs de sucre
250 grs de iogurt natural (sempre els faig jo, així que poden ser més o menys espessos)
100 ml de llet
100 ml d’oli d’oliva
Ratlladura d’una llimona
1 sobre de llevat químic
25 grs de cacau pur

ELABORACIÓ
En un bol batre el iogurt juntament amb el sucre i, un cop ben integrat, incorporar-hi la llet i l’oli d’oliva. Afegir a la mescla la ratlladura de llimona. A continuació barrejar la farina blanca, el llevat i el cacau pur i incorporant aquesta mescla, prèviament passada per un sedàs, a la barreja de líquids. Farem el mateix amb la farina integral però amb la part de farina que no passi pel sedàs l’hi afegirem a poc a poc, fins aconseguir una massa homogènia. Abocarem aquesta mescla a un motlle prèviament untat amb oli d’oliva i enfarinat i ho courem al forn, ja calent, a temperatura regular durant 20 minuts.

10 comentaris:

  1. Se ve muy tentador!!. Lo que yo desconozco, es la harina de espelta y no sé si se consigue por acá.
    Un abrazo grande.

    ResponElimina
  2. Bon dia bonica,
    Per mi el mes de juliol sempre és el millor, i crec que és per nostalgia. Quan era petita representava que ja s'havien acabat els petards del juny, l'anar cada dia a la platja, les Festes del Pa Beneït, la Festa Major de Banyeres i la del Vendrell, el passar l'estiu amb la família francesa, l'ensaladilla russa, les excursions fins a Poblet o a alguna font per berenar, les tardes de joc al carrer a Banyeres..
    Tot això va deixar una emprenta tan bonica a la meva memòria que ara encara que la calor potser se'm faci més feixuga i em falta el 100% d'aquelles experiencies, el mes de juliol segueix essent especial.
    Suposo que el pastís no ha crescut perque li falta el gluten. M'agradaria tastar aquest coc, ja que el pa d'espelta m'agrada molt.
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  3. Aquest biscuit tambè l'he de probar un dia d'aquests!!!! te una pinta extraordinaria i la veritat se d'algur que necesita pastissos d'aquesta mena!!!!
    Petonets!!!!
    Unes fotos molt vitalistes com sempre!

    ResponElimina
  4. Qué chulada de fotos. Me encantan!!

    ResponElimina
  5. Gemma, que delicioso pastel..me gusta que lo hagas con espelta, que es una harina que me encanta e imagino que le da ese sabor especial que tiene..me gustan los pasteles así, sin grandes añadidos..con buenos ingredientes y sin cremas y cosas raras!!! :)
    te quedo perfecto!
    Gracias por todo preciosa, estoy muy contenta de haberte conocido y desde ahora puedes contar con una amiga virtual más!!!!
    Miles de cariños linda!!! <3

    ResponElimina
  6. Em sembla perfecte que vulguis experimentar. L'aspecte no ho és tot, el que compte és el sabor final. Fer un bescuit sense ous, té el seu què. I a mi el teu em sembla perfecte. I això que dius que el primer et va quedar millor... Noia, amb aquestes imatges, només amb les molletes que van quedar al plat, ja hagués fet goig. Unes imatges precioses!!! Petons.

    ResponElimina
  7. Vaya pinta tan estupenda, las fotos son muy bonitas.

    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.com

    ResponElimina
  8. Qué aspecto más delicioso Gemma, me comía un trocito ahora mismo...besitos guapa y feliz día!

    ResponElimina
  9. Ara mateix n'agafaria un bon tall per esmorzar!
    Quines fotos més boniques, Gemma...

    ResponElimina
  10. Gemma,
    Acabo de rebre en el meu bloc el següent comentari. Penso que et pot interessar:
    ""De la mateixa manera que per l'onze de setembre esta previst fer una cadena humana, els blogs també ens estem preparant per enllaçar-nos

    ara a mes fem una exposició de fotografies i dibuixos nacionalistes

    ens agradaria que us afegíssiu al projecte

    animeu-vos !!

    http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com/

    ""

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!