7.9.12

Gató d'ametlles

Ja som a finals d'estiu, allò que sembla que serà etern al final també s’acaba.  Per mi aquestes dates són l’antítesi de la primavera, on després de la llarga letargia de l’hivern hi ha un esclat d'alegria en les nostres vides, més hores de sol, més temps per nosaltres, per compartir. Quan s’acaba l’estiu comencen de nou les obligacions, escola, activitats extraescolars, temps de moltes més despeses. Per alguns pares i mares aquestes dates són el retorn a la gran esperada normalitat, però a mi sempre m’envaeix la melangia, perquè és ven cert allò que es diu ‘a l’estiu tota cuca viu’. I per mi finals d'aquest estiu també serà l’inici d’un nou repte, perquè m’he matriculat a la Universitat Oberta de Catalunya, així que desitgeu-me sort!


Gató a Ses Illes, Torta o Tortada a terres Valencianes, Tortada a Banyoles, i si molt m’apures Tarta de Santiago a Galícia, són alguns dels noms que reben aquestes postres a base de farina d’ametlla. Molt senzilles de fer i amb un resultat extraordinària  a taula, agraden a tothom!


INGREDIENTS
6 ous (rovells i clares separats)
200 grs de sucre
200 grs de farina d’ametlla
ratlladura d’una llimona

ELABORACIÓ
Batre els rovells amb el sucre fins que dobli el seu volum i afegir-hi la farina d’ametlla i la ratlladura de la llimona.
A part batre les clares a punt de neu i afegir-les a la mescla anterior amb molt de compte, mesclant de baix cap a dalt.
Folrar el fons d’un motlle amb paper vegetal, untar-lo amb una mica de mantega i abocar-hi la massa. Enfornar-ho a 180º uns 25 minuts, o fins que punxant amb una agulla aquesta surti neta.




21 comentaris:

  1. Qué bonica la paraula gatò per un pastis... i quina bona pinta que te aquest... flonjo, espunjòs, saboros...mmmmm
    M'agrada i el probaré!

    ResponElimina
  2. moltíssssssssima sort guapa!!! segur que seras una alumna brillant i t'anirà molt bé!!! :) m'emporto un tallet de gató pel viatge. petonets!

    ResponElimina
  3. Que delicado y que delicioso debe ser!

    Besos.

    ResponElimina
  4. Gemma, el gató té molt bona pinta però sobretot volia desitjar-te molta sort per aquesta nova etapa universitària! No se què estudiaràs, però per com ets, intueixo que t'anirà molt bé i ho gaudiràs moltíssim! És genial que no deixem mai de tenir projectes!! :)

    Molts petonets preciosa!!

    ResponElimina
  5. Mica en mica tots anem tornant a la rutina, jo també prefereixo les vacances i la primavera ;)
    De què t'has matriculat a la UOC? Ànims i molts sort, segur que t'anirà molt bé! Jo hi vaig estudiar enginyeria informàtica i si t'organitzes es pot portar molt bé ;)

    ResponElimina
  6. Me encanta el nuevo look del blog, y tanto este post como el de diario de viaje me han gustado, sobre todo las fotos son preciosas!!!

    Saludos desde Valencia,

    Ana María

    ResponElimina
  7. Anònim8.9.12

    Oh quin pastis te que ser bonisim ya em passaras la recepta!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anònim8.9.12

      Guillem, ets un pesat!!!! La recepta està publicada al blooooooooog! A més, la teva mare (o sigui, la que escriu) si vols te l'ensenyarà a fer, així quan sigui velleta llavors tu li faràs per ella, jejeje!

      Elimina
  8. HUm ideal per esmorzar o berenar .......son bonissim aquest pastissos amb farina d'ametlla, es diguin com es diguin.
    Monta sort en aquesta nova etapa universitaria.
    Petons

    ResponElimina
  9. Que rico el "gató", lo he probado varias veces y está realmente bueno! que vaya muy bien en esta nueva etapa , y que la disfrutes! un beso

    ResponElimina
  10. Hola guapísima ya estoy de vuelta, qué tal estás? me encanta este bizcocho tan rico qué corte tiene, me llevo tu receta, es sencillísima y con un resultado espectacular, y muuuuucha suerte en tu nuevo proyecto en la Universidad....besetssss

    ResponElimina
  11. Molta sort en els estudis, segur que tot anirà bé! Aquest en Guillem és una mica trapella, com disfruta amb el teu blog!
    Aquest pastisset és una de les meves debilitats, que boooooo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anònim10.9.12

      Jeje, no ho saps pas prou, és terrible! però m'agrada que tinguin el blog present, està bé que vegin que les coses que faig jo, a part de planxar i netejar, també siguin importants. Gràcies M.Àngels!

      Elimina
  12. Estimada Gemma, m´he sentit molt identificada amb les teves paraules, a mí també m´envaeix un poc de tristor quan s´acaben les vacances...però crec que has trobat una raó molt bona per no deixar-se portar: un bon bocí de gató :)) T´ha quedat fantàstic!!!!
    Molts petonets i molts d´ànims amb aquests estudis ;)

    ResponElimina
  13. Hola Gemma guapa tu

    Nena quin abona pinta que te la teva Tortada, ara mateix en menjaria un tros per berenar, humm
    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  14. les coques amb farina d'ametlla prenen un toc suau i humit que m'encanta.
    Molta sort a la UOC, en Jordi també hi està matriculat, tot i que fa una o dues assignatures al semestre, poc a poc i bona lletra.
    Ànims i petonets!

    ResponElimina
  15. Que boooo !!! Tinc molets ganetes de fer-ho perquè encara que l'he tastat mai l'he fet ,-) Moltes gràcies per la recepta i molta sort als estudis segur que t'aniran genial !!! petonets

    ResponElimina
  16. fantastico este gato de almendras,es muy bueno y te ha quedado genial.
    Suerte en la UOC
    peto

    ResponElimina
  17. Con lo que me gustan a mi las almendras, estas tartas me fascinan. Se ve de lo más tiernita además. Besotes

    ResponElimina
  18. Et desitjo molta sort i molta energia per dur a terme tots els teus projectes, endavant Gemma, sempre endavant.
    Enhorabona per l'UOC!!
    Una abraçada,
    la foto i el Gató sembla de revista i de compra!! genial i perfecte!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!